Simone's Kitchen

Kersenfocaccia

Kersenfocaccia | simoneskitchen.nl

Ja hoor we gaan gewoon nog even door met de kersenrecepten. Kun je nooit genoeg van hebben toch? Dit keer een wat verrassend gebruik van de kersen, want je had er misschien niet meteen aan gedacht om de kersen in een brood te stoppen. Toch? Maar ik had al een keer eerder een focaccia gemaakt met physalis erin en dat was ook verrassend lekker dus leek het me met kersen ook prima kunnen.

Kersenfocaccia | simoneskitchen.nl

Het is misschien niet voor iedereen. Dat moet ik er wel even bijzeggen. Tom vindt de combinatie zoet en brood helemaal niks. (even voor de goede orde: hij wilde het niet eens proberen. Dus eigenlijk weet hij helemaal niet of het wel of niet lekker is.)

Aan jou de keus of je het wilt proberen of niet. (ik zeg doen!)

Kersenfocaccia
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
25 min
Rijstijd
40 min
Totale tijd
35 min
 
Ingredienten
  • 250 gr harde bloem type 00
  • 7 gr droge gist = 1 zakje
  • 1 tl zeezout + beetje extra voor eroverheen
  • 150 ml lauw water
  • paar takjes tijm
  • 100 gr kersen ontpit
  • 1 el olijfolie
Instructies
  1. Neem een mengkom en doe de bloem, gist en zout bij elkaar. Maak een kuiltje en giet het water daarin.
  2. Meng met een vork tot het bij elkaar komt en kneed vervolgens 5-10 minuten tot een soepel deeg, Laat 1 uur afgedekt met een theedoek rijzen op een warme plek.
  3. Spreid het deeg vervolgens uit op een bakplaat in de gewenste vorm en laat nog een half uur rijzen.
  4. Druk de kersen in het deeg, sprenkel een beetje olijfolie erover en bestrooi met wat grof zeezout en wat tijmblaadjes
  5. Bak in een voorverwarmde oven (180˚C) voor ongeveer 20-25 minuten of tot goudbruin

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Wat een leuk recept! Weer eens iets anders met kersen én een spannende twist aan de focaccia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!