Tilapia spiesjes

SPONSORED

Het mag inmiddels wel bekend zijn dat de dude hier in huis vooral houd van veel vlees. Hoe groter hoe beter. Ik zit nog te wachten op het moment dat hij met een halve koe thuis komt voor op de BBQ. Want het is zomer! En dat betekent lekker lang buiten in de tuin hangen, drankje erbij, lekker rozig worden en zo tegen etenstijd de BBQ aanslingeren en er allerlei lekkers op leggen.

Ik ben gek op BBQ, alleen die lappen vlees hoeven van mij niet zo. Ja eentje vind ik nog wel ok, maar daarna mag het heus wel wat minder.

Tilapia spiesjes met bacon | simoneskitchen.nl

Sinds we naar Vietnam zijn geweest met Queens ben ik serieus meer vis gaan eten. In de eerste plaats vanwege de goodiebag (haha), die flink gevuld zat met allerlei lekkere vis en in de tweede plaats omdat ik tijdens de whole30 ook regelmatig een visje door de pan heb geslingerd. En inmiddels ben ik daar wel een beetje aan gewend dus ik heb besloten om minimaal een a twee keer in de week iets met vis op tafel te zetten.

Ideaal voor door de week want het is heel erg snel klaar, maar ook lekker voor een avondje met vrienden rond de BBQ. Nu is vis op de BBQ niet altijd handig. Dus er zijn een aantal dingen waar je even rekening mee moet houden.

Tilapia spiesjes met bacon | simoneskitchen.nl

BBQ Vis tips

 1. Vis is in no time gaar. Dus als dat lapje nog ligt te sudderen is je vis al lang en breed klaar om gegeten te worden
 2. Vis valt snel uit elkaar dus het is zaak om daar op te letten door in ieder geval geen vis als schol of kabeljauw op de BBQ te doen. Dat kan wel maar daarvoor heb je een andere taktiek nodig.
 3. Je kunt bijvoorbeeld zo’n speciale vistang gebruiken, maar in mijn ervaring is die vooral geschikt voor een hele vis. Een filet is wat lastiger en valt alsnog een beetje uit elkaar.
 4. Je kunt mooie kleine spiesjes maken. Hiervoor is bijvoorbeeld zalm dan weer heel geschikt, Zorg er wel voor dat je hem goed op de prikker doet zodat de zalmlamellen er allemaal opgeprikt zijn. Dat betekent in het algemeen dat je met een stuk zalmfilet de spiesjes in de breedte van de zalm prikt…
 5. Kabeljauw of – zoals in dit geval – tilapia, kun je bijvoorbeeld in een beetje bacon wikkelen. Zo blijft de vis goed bij elkaar en heb je meteen een extra lekker smaakje eraan meegegeven.
 6. Zorg ervoor dat je de vis goed olied voor het op de BBQ gaat. Niks is irritanter als wanneer alles blijft plakken. Ik gebruik voor spiesjes graag de ‘worstjeshouder’ Hier passen met een beetje moeite de spiesjes goed in al wordt het vaak wel wat plat gedrukt.
 7. Zorg ook dat de BBQ goed schoon is want restjes, daar blijven de visjes ook aan hangen
 8. Keer de vis niet tien keer om op de BBQ. Probeer om een kant te bakken, voorzichtig omdraaien (spatel en tang zijn essentieel!) en dan de andere kant bakken. Tien keer omdraaien en je kunt erop wachten dat de boel uit elkaar valt.
Tilapia filet met bacon | simoneskitchen.nl

En jij? Bak jij wel eens een visje op de BBQ?

Tilapie spiesjes met bacon | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Tilapia spiesjes met bacon

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 spiesjes

Ingrediënten

 • 2 Queens tilapiafilets uit de diepvries laat even ontdooien in de koelkast of leg de vacuum verpakte visjes even 20 minuten in koud water en het is zo ontdooid
 • bacon of ontbijtspek. Neem de lange plakjes die wikkelen beter

Voor erbij:

 • Paar eetlepels mayonaise
 • 1 limoen
 • paar stengels bieslook

Instructies

 • Terwijl de BBQ staat op te warmen kun je de spiesjes vast in elkaar zetten. Zorg dat je de prikkers even laat voor weken in koud water. Daar voorkom je mee dat ze meteen in de fik vliegen. Of gebruik metalen pennen dat is wellicht het makkelijkste op de BBQ.
 • Snij de tilapia filets in hanteerbare blokjes. De dunne uiteindjes vouw je straks met het ontbijtspek mee zodat je strakke pakketjes hebt. Bestrooi eventueel nog met een beetje peper en zout. Onthou dat het spek ook zout is dus wees voorzichtig met extra.
 • Wikkel elk stukje in een plakje ontbijtspek en prik het op de voorgeweekte prikkers of metalen pennen. Ondanks dat er al vet in het spek zit strijk ik het toch altijd nog even licht in met olie om plakken te voorkomen.
 • Laat op de BBQ gaar worden in ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de hitte van de BBQ)
 • Serveer met een limoen-bieslook mayonaise. Ik neem hier lekkere mayonaise voor, doe er een beetje limoenrasp door en sap van een 1/2 limoen. Knip er wat bieslook doorheen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

DISCLAIMER: Deze post is een samenwerking met Queens. Mede door posts zoals dit kan ik mijn blog blijven runnen zoals ik dat graag doe!

Delen is fijn!