Hittegolf

Jongens jongens wat een weer is het op het moment. Misschien is de hittegolf alweer voorbij tegen de tijd dat jullie dit lezen en stiekem mag dat van mij ook wel. Warm en zonnig is lekker maar 35˚C vind ik persoonlijk dan weer net even teveel.

SPONSORED

BBQ weer

Maar elk nadeel heeft natuurlijk een voordeel en in dit geval is het grootste voordeel van dit soort weer dat het hele leven zich naar buiten verplaatst. En ’s avonds als de nachten dan zo lekker zwoel zijn… Dat vind ik dan weer wel heerlijk. En natuurlijk het ideale weer voor een barbecue. Een Tex Mex barbecue in dit geval want we wilden eens wat anders én iets dat niet zoveel tijd zou kosten. Het werden lekker snelle kipspiezen.

Tom’s vader kwam eten en het leek ons het uitgelezen moment om de barbecue een Tex Mex tintje te geven. En wat kun je dan beter gebruiken dan fajita’s?

De fajita kun je natuurlijk beleggen zoals jij lekker vindt, maar wij gingen voor guacamole, tortilla chips (lekker voor de crunch!) en als topping zure room en taco salsa van Santa Maria. En dat ging er goed in!

Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Lekkere kipspiezen met fajita

Porties: 4 personen

Instructies

  • Snij de kipdij filet in blokjes. Meng de helft van het zakje seasoning mix met de olijfolie en meng dit goed door het vlees. Rijg de kip aan spiezen en laat het geheel in de koeling even een paar uur marineren.
  • Zodra de barbecue goed heet gestookt is bak je de spiezen in ongeveer 2-3 minuten per kant gaar.
  • Warm de fajitas zelf heel even kort op door ze op de barbecue te leggen voor een paar seconden. Wil je een wat krokanter laagje dan kun je ze ook langer laten liggen maar let op dat ze niet verbranden.
  • Bouw je fajita op door de guacamole in het midden te scheppen, dan de kip, daarbovenop de zure room en de salsa en top eventueel met gebroken tortilla chips. (ook lekker om de rest van de guacamole op te maken!)

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Fan van Tex Mex? Heb je deze taco’s met zoete aardappel al gezien of de nachos todos?

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Santa Maria

Delen is fijn!