Courgettenestjes met chorizo en ei

Ontbijt!

Ja jullie begonnen je natuurlijk al af te vragen wanneer er weer eens een recept voorbij zou komen. Snap ik, maar door alle ziekenhuisperikelen van de afgelopen week had ik niet echt zin in eten. En ook niet in het kijken naar foto’s van eten. Het idee alleen zorgde voor een vage misselijkheid.

Maar ik ben er weer en ik heb dan ook meteen een heerlijk makkelijk receptje voor jullie. Met courgettenestjes, chorizo en ei. Klinkt per definitie al als een winnende combinatie of niet?

Operatie

Zo’n operatie gaat je trouwens niet in de kouwe kleren zitten, zeker niet als je in een week tijd twee keer onder het mes moet. Twee keer narcose, twee keer darmen gehusseld… Niet zo heel erg fijn.

Courgettenestjes 2

Vreemd fenomeen

Er deed zich ook een vreemd – voor mij vreemd in ieder geval – fenomeen voor. In plaats van dat ik zin had in gezond voedsel, waarvan mijn lichaam nu eenmaal aan moet sterken… Bleek ik zin te hebben in kleffe witte broodjes met ham. Het idee van een gezonde broccolischotel met een kipfiletje deed me al kokhalsen maar dat bolletje ging er prima in. Bizar toch? Aangezien voeding naar binnen moet en in dit geval beter iets dan niets is, maak ik me er maar niet druk om. Ik hoor van wel meer mensen dat dat vaker gebeurd als je heel misselijk bent of bent geweest.

Van mij mag het evenwel ook ophouden nu. Ben dat slappe gedoe alweer meer dan zat, maar ja zal er toch een beetje aan toe moeten geven geloof ik. C’est la vie. Fijn weekend!

Courgettenestjes met ei en chorizo

Courgettenestjes met ei en chorizo

No ratings yet
GangOntbijt

clock
bereiding 25 minuten

4 nestjes

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie om in te vetten
  • 300 gr courgettespaghetti
  • 4 eieren
  • 100 gr chorizo in blokjes

  • Verwarm de oven voor op 180ËšC. Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in (dan plakken de nestjes minder vast)
  • Verdeel de courgettespaghetti in vier gelijke porties en draai er nestjes van. Leg ze op de bakplaat en maak een holte in het midden van het nestje. Breek in elke holte een ei.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de nestjes ongeveer 10-15 minuten tot het ei gaar is. Bak intussen de chorizoblokjes in een pan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de chorizo fijner zodra de blokjes wat zijn afgekoeld.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de nestjes over de borden en bestrooi met de chorizo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 178kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 10g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 179mg | Natrium: 368mg | Kalium: 256mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 477IU | Vitamine C: 13mg | Calcium: 37mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ook lekker is dit bordje met geroosterde courgette!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.