Zoete aardappelsalade met chorizo
Zoete aardappelsalade met chorizo en avocado
Missschien is het wel het soort maaltijd wat ik het meest eet: een salade. Het is makkelijk, meestal snel, meestal gezond en eigenlijk altijd wel lekker. Deze zoete aardappelsalade maakte ik met krokant uitgebakken stukjes chorizo en staat binnen 20 minuten op tafel.
Lekker makkelijk
Het fijne van deze salade is dat ook nog eens heel variabel is. Wil je geen chorizo? Vervang het dan bijvoorbeeld door krokant uitgebakken spekjes. Of gebruik gerookte kipblokjes erdoorheen. De keus is best eindeloos en dat kun je ook wel zien aan het feit dat ik al veel zoete aardappelsalades op de site heb staan. Ik zal straks nog even hieronder linken naar alle vorige versies.
Dit is wel een van mijn nieuwe favorieten. Door de avocado in de zoete aardappelsalade met chorizo wordt het ook nog lekker romig en door het vet van de avocado vult het ook goed. In de chorizo zit natuurlijk ook flink wat vet maar door het krokant bakken komt er enorm veel vet uit.
Geen idee wat er dan nog overblijft maar goed.
Bereiden van de zoete aardappelsalade met chorizo
Het klaarmaken van de zoete aardappelsalade is natuurlijk kinderspel. Heb je al kant- en klaar gekookte zoete aardappel dan is het letterlijk een paar minuten om de blokjes chorizo uit te bakken.
Ik kook vaak wat extra zoete aardappelblokjes en vries die dan in porties in. Op die manier heb ik altijd snel wat zoete aardappel bij de hand. Ik gebruik het in ontbijtgerechten (lekker met scrambled eggs) en bij maaltijdsalades dus zoals deze zoete aardappelsalade met chorizo.
Een andere heerlijke pittige zoete aardappelsalade is deze!
Pin dit recept!
Wil je het recept bewaren en makkelijk terug kunnen vinden? gebruik dan onderstaande pin.
Salade van zoete aardappel
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels in blokjes
- 1 chorizoworst in blokjes
- 1 komkommer in blokjes
- 1 paprika in blokjes
- 2 avocado’s in blokjes
- 100 gr tomaatjes in vieren of kwart
- Extra koriander om te serveren
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 limoen
- 20 gr verse koriander ongeveer een half bosje
- peper en zout
Instructies
- Kook eerst de blokjes zoete aardappel in ruim kokend water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.
- Bak ondertussen de blokjes chorizo in een droge koekenpan tot de chorizo krokant wordt en het vet eruit komt. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- In een ruime kom doe je alle ingredienten bij elkaar behalve de ingredienten voor de dressing en schud het door elkaar.
- Maak de dressing door het sap van de limoen, de mayonaise en de koriander in het bakje van een staafmixer glad te draaien. Breng op smaak met peper en zout en serveer de salade met de dressing en verse koriander eroverheen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hmmm die zoete aardappel salade lijkt mij lekker.
Ik ben sowieso dol op salades èn op zoete aardappel, Het lijkt me lekkerder om ze te roosteren i.p.v. koken, kan toch ook?
Heb op je gestemd en hoop dat je wint.
Je bent al zolang bezig met gezonde voeding!
Succes,
Ans
Dankjewel Ans! Leuk. En ja kan zeker ook om ze te roosteren. Koken is sneller dus soms vind ik dat net even wat handiger maar het kan allebei.
Heerlijke salade!
Thanks!