Simone's Kitchen

Helmi’s zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsalade | simoneskitchen.nl

Het is zo’n week… Eentje die eigenlijk te druk is. Dus wilde ik afgelopen zondag nog even wat gerechtjes maken voor deze week. Boodschappen gedaan, alles in huis gehaald.. Kom ik tot de ontdekking dat ik mijn statief in de studio heb staan. Zucht… En zin om daar eerst heen te tijden had ik natuurlijk niet dus moest ik noodgedwongen uit de losse pols fotograferen. Ik roep natuurlijk altijd tegen iedereen dat een statief echt wel heel handig is. En dat is nog steeds zo hoor, maar ik vond het heerlijk om zonder te schieten!

Zoete aardappelsalade | simoneskitchen.nl

Stiekem vind ik een statief een noodzakelijk kwaad. Zeker als het licht straks steeds minder wordt, kun je eigenlijk niet goed zonder. Maar zondag scheen de zon buiten dus ondanks dat ik mijn iso wel naar 800 moest opkrikken, was het goed te doen met mijn 50mm 1.4. Die zat er trouwens nog op van de vakantie. Ik had slechts één lensje bij me in Curacao. De 50mm dus. Heerlijk. Lekker licht.

Zoete aardappelsalade | simoneskitchen.nl

Maar goed, deze zoete aardappelsalade maakten we ook tijdens de kooksessie met Helmi en komt ook uit Modern Caribbean Flavors. En is zó lekker!

Gebruik wel de oranje zoete aardappel. De witte variant heeft aan de buitenkant een wat paarsachtige schil en is lang niet zo lekker. Vind ik dan. De oranje kun je gewoon met schil en al koken (wel even schoonboenen natuurlijk) en dat is wel zo makkelijk natuurlijk. De basis van deze salade is heel eenvoudig en ik heb al allerlei smaak combinaties in mijn hoofd, dus hij gaat zeker nog een keer langs komen. Dan weet je dat vast.

De kom waarin de salade hier zit is er eentje van Cosy & Trendy, uit de Cassonadelijn

Zoete aardappelsalade | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelsalade
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Ingredienten
  • 2 flinke zoete aardappels ongeveer 500 gram
  • 50 gr bosuitjes in ringetjes
  • 1/2 rode ui fijn gesnipperd
  • 1/2 bosje peterselie gehakt
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 125 gr mayonaise
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 el dijon mosterd
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Borstel de zoete aardappels even onder koud water. Je kunt ze schillen (dan hoef je ze niet te wassen natuurlijk) of met schil koken. Snij in blokjes en kook ze tot beetgaar. Je wilt ze niet te pappig hebben. Het is lekker als ze nog een beetje een beet hebben. Giet af en laat een beetje afkoelen
  2. Doe de andere ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door.
  3. Doe de zoete aardappel erbij en roer het geheel goed door. Bewaar tot gebruik in de koelkast of eet meteen.

1 comment

  1. Pingback: Win Modern Caribbean Flavors van Caribbean Spice girl! | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos