Geroosterde courgettesalade met spek en pijnboompitjes
Geroosterde courgette
Courgette is een van die groentes die zich makkelijk schikken naar allerlei smaken die je eraan toevoegt. Ik gebruik veel courgette. Ik maak er “pasta” van, ik doe het door de soep, in smoothies en ik hou ervan om het te grillen. De smaak verandert er door en geeft weer een heel andere dimensie aan deze lekkere groente.
In dit geval wilde ik een snelle salade maken voor de lunch. Ik wil niet zeggen dat het heel erg snel is, want je moet de courgette natuurlijk wel roosteren… 🙂 Maar dan heb je ook wel wat. Hele eenvoudige salade met hele lekkere smaken.
Rommelende darmen
Mijn darmen zijn de laatste dagen behoorlijk van slag. Ironisch wel aangezien ik bezig ben met een artikel over darmgezondheid. Haha.. Maar echt heel verrassend is het ook niet aangezien ik de laatste weken niet meteen goed heb gegeten. Teveel ‘rommel’ tussendoor en dat merk ik altijd snel. Tijd dus om weer even terug naar af te gaan.
Deze eenvoudige salade is daar een goed begin van! Lekker! Wil je het wat meer body geven dan kun je er ook een stukje kip bij eten bijvoorbeeld of een lekker visje.
Salade van geroosterde courgette met spek
Ingrediënten
- 1 courgette in schuine plakken gesneden
- 50 gr pijnboompitjes
- 3-4 plakjes ontbijtspek
- peterselie gehakt
- verse munt gehakt
Instructies
- Bestrijk de plakjes courgette met wat olijfolie en bak deze in een grilpan tot ze gaar zijn. Bak in een andere pan de plakjes spek krokant en laat deze even uitlekken. Hak in kleinere stukjes
- Rooster de pijnboompitjes.
- Maak de salade door de plakjes op een bord te doen. Bestrooi met de spek en pijnboompitjes en eindig met de verse kruiden.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Probeer ook eens deze courgette koekjes of deze zonnige courgettesalade
Pingback: Courgettenestjes met ei en chorizo | Simone's Kitchen