Simone's Kitchen

Zonnige courgette salade

Courgette noodels met sunshine saus en beef | simoneskitchen.nl

Salade met courgette noodels, sunshine saus en entrecote

Is het je wel eens opgevallen dat het veranderen van de vorm van een ingredient ineens een hele andere smaak kan genereren? Neem nu het gevalletje courgette. In stukjes gehakt smaakt het zoals je verwacht dat het smaakt, maak je er noedels van dan is het ineens toch totaal anders. En kun je je bijna voorstellen dat je pasta of mie of zoiets aan het eten bent, in plaats van gewoon groente.

Hetzelfde is het geval met bloemkool. Kook of rooster de bloemkool en je krijgt de smaak die je verwacht. Maak er een pizzakorst van en je herkent de bloemkool niet meer. Of maak er een bloemkool couscous van en de argeloze mee-eter zou je voor de gek kunnen houden dat het echt couscous is! Of kaas. Ik ben gek op lekkere oude kaas, maar geef me een te groot brok en ik vind het niet meer zo lekker. Dat kun je natuurlijk dan weer in kleinere blokjes verdelen, maar gewoon maar even om aan te geven dat de vorm van het ingredient ook belangrijk is.

Ken jij een ingredient waarvan de smaak echt veranderd als je de vorm veranderd?

Courgette noodles met entrecote en sunshine saus | simoneskitchen.nl

Toen ik voor de eerste keer een “pasta” at van courgette wist ik ook niet wat ik meemaakte. Dit was lekker! En dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Waarom maak je het dan, kun je je afvragen. Nou die eerste keer was voor een kookboek waarvoor ik zowel de recepten, als de styling, als de fotografie deed. En courgette pasta stond op de planning. En nu ben ik daar blij om, want het is een van de gerechten die ik nog steeds vaak maak.

Dit moest eigenlijk een beetje op een Thaise salade gaan lijken. Dat doet het niet. De smaken zijn totaal niet Thais, maar het maakt het er zeker niet minder lekker op. De saus die eroverheen zit is sunshine saus, gemaakt met de zonnebloempitjes boter die ik al eerder maakte. En ik bedenk me nu dat het niet handig is om eerst het recept voor deze salade te posten en daarna die voor de saus.. Nou ja, komt vanzelf goed. De saus volgt snel!

Courgette noodels met sunshine saus en beef | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zonnige courgette salade met entrecote

In het recept heb ik de entrecote achterwege gelaten omdat het niet essentieel is voor de salade. Je kunt dit met of zonder vlees eten. Je kunt het vervangen door vis of vegetarisch of veganistisch laten.
Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

IngrediΓ«nten

  • 1 courgette
  • 100 gram geraspte wortel
  • handje verse koriander
  • paar eetlepels sunshine saus

Instructies

  • Draai de courgette in sliertjes met een spiralizer of met een julienne snijder. Beiden werkt prima, al is een spiralizer sneller. Doe over in een kom. Je kunt de courgette even heel kort blancheren in kokend water, maar het hoeft niet. Ik eet die van mij eigenlijk altijd rauw.
  • Mix met de gehakte koriander en de wortel.
  • Serveer desgewenst met vlees, vis of niks.
  • Druppel er sunshine saus overheen en smullen maar!

Delen is fijn!

5 comments

  1. Avatar

    Hahaha, en ik was juist zo benieuwd naar dat sausje. Nou ja, ik heb geduld! πŸ˜‰

  2. Avatar

    En hij is lekker!!!!!

  3. Avatar

    Klinkt goed, al kan ik me bij dat sausje nog niet zo veel voorstellen.. Maar zeker het proberen waard! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!