Dadel bieten en kokosballetjes van Linda
Dit keer een recept van Linda van Lekker eten met Linda.
Ik zag dit lekkere recept met bieten, dadel en kokos en vroeg of het ok zou zijn om die hier door te plaatsen. Want mocht je het nog niet bij haar hebben gezien dan heb je het in ieder geval niet gemist.. 🙂
Linda blogt al een tijdje met veel succes over lekker, makkelijk en bewust eten. Haar doel is niet om zo gezond mogelijk te leven, want tenslotte is af en toe zondigen ook heel menselijk, maar ze probeert wel altijd een stukje bewustzijn mee te nemen in haar posts. Alles draait in het leven nu eenmaal om balans. Dat houdt het ook nog leuk.
Dadel bieten en kokosballetjes
Ingrediënten
- 1 rauwe biet 100 gram
- 4 Medjoul dadels
- 25 gram gebroken lijnzaad
- 50 gram havermout
- 30 gram geraspte kokos + extra voor garnering 25 gram
- 3 eetlepels agave siroop of honing of maple syrup
Instructies
- Schil en rasp de rauwe biet (geen voorgekookte). Om geen rode handen te krijgen, kun je boterhamzakjes ombinden.
- Snijd de dadels doormidden. Verwijder de pit en het kapje en snijd in stukjes.
- Voeg de biet, dadels, lijnzaad, havermout, kokos en agave siroop toe aan een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Mix tot je een homogene massa hebt.
- Voeg een klein beetje water toe, mocht de massa te droog zijn.
- Voeg de extra kokos voor de garnering over een bord.
- Neem een theelepel van de massa, druk aan en draai er balletjes van. Rol ze vervolgens door de kokos.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Laat jij je afschrikken? Sinaasappel (dadel) chocolade balletjes | Simone's Kitchen
Dat ziet er heerlijk uit!!
Moet zeggen dat dit er wel erg interessant uit ziet! Ben benieuwd of het ook zo smaakt. Bietjes in een snack gebruiken is totaal nieuw voor mijn idee, dus we gaan het zien!
Hoi Simone,
Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch… In de ingrediëntenlijst heb je het 2 x over 100 gram rode biet, is een foutje denk ik. Verder heb je het over gebroken lijnzaad. Het is aan te raden om het lijnzaad zelf even te crunchen, omdat er in kant en klaar gekocht lijnzaad veel schimmels kunnen zitten. En dat is nou niet bepaald gezond.
Ziet er wel lekker uit met dat rode kleurtje en ik ga ze zeker maken. En nog even een complimentje voor je prachtige foto’s!
He Linda. Nou gejat klinkt ook weer zo onaardig, aangezien ik het gekregen heb van Linda.. 🙂 En die complimenten voor de foto’s zijn ook voor Linda hoor! Die heeft de bieten balletjes zo mooi op de foto gezet.. 🙂 En dank voor de lijnzaad tip!