Dadel bieten en kokosballetjes | simoneskitchen.nl

Dit keer een recept van Linda van Lekker eten met Linda.

Ik zag dit lekkere recept met bieten, dadel en kokos en vroeg of het ok zou zijn om die hier door te plaatsen. Want mocht je het nog niet bij haar hebben gezien dan heb je het in ieder geval niet gemist.. 🙂

Linda blogt al een tijdje met veel succes over lekker, makkelijk en bewust eten.  Haar doel is niet om zo gezond mogelijk te leven, want tenslotte is af en toe zondigen ook heel menselijk, maar ze probeert wel altijd een stukje bewustzijn mee te nemen in haar posts. Alles draait in het leven nu eenmaal om balans. Dat houdt het ook nog leuk.

dadel biet kokos balletjes (1)

Print recept Pin recept
No ratings yet

Dadel bieten en kokosballetjes

Ingrediënten

  • 1 rauwe biet 100 gram
  • 4 Medjoul dadels
  • 25 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram havermout
  • 30 gram geraspte kokos + extra voor garnering 25 gram
  • 3 eetlepels agave siroop of honing of maple syrup

Instructies

  • Schil en rasp de rauwe biet (geen voorgekookte). Om geen rode handen te krijgen, kun je boterhamzakjes ombinden.
  • Snijd de dadels doormidden. Verwijder de pit en het kapje en snijd in stukjes.
  • Voeg de biet, dadels, lijnzaad, havermout, kokos en agave siroop toe aan een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Mix tot je een homogene massa hebt.
  • Voeg een klein beetje water toe, mocht de massa te droog zijn.
  • Voeg de extra kokos voor de garnering over een bord.
  • Neem een theelepel van de massa, druk aan en draai er balletjes van. Rol ze vervolgens door de kokos.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!