Simone's Kitchen

Kokosballetjes met rauwe cacao voor Tom’s verjaardag!

Kokosballetjes met rauwe cacao | simoneskitchen.nl

Lang zal ie leven!

Jaaaa, het is vandaag een feestje want Tom aka de dude is jarig! Niet dat we dat nu heel erg vieren, want hij staat vandaag op de markt (in Haarlem op de Grote Markt. Als je er bent kun je hem even feliciteren… :)) en deze balletjes zijn niet vandaag gemaakt. (domper…Sorry!)

Ik hou van kokos. Even afhankelijk van het gerecht maar als ik een lekkere curry eet met kokos erdoor voel ik me direct weer in Azië. Nou ja, minus het goede weer dan. Dat is dan weer jammer. Bovendien is kokos makkelijk en leent zich voor zowel zoete als hartige gerechten. Het recept voor deze fijne balletjes komt van kookheldin Donna Hay. Zij gebruikte in het recept rijstmoutstroop. Nu kun je tegenwoordig van alles vinden overal dus als jij het hebt staan in huis, lekker gebruiken. Zo niet dan voldoet honing ook uitstekend in dit gerecht. Of wil je het vegan houden dan kan ahornsiroop uiteraard ook.

Kokos cacao balletjes | simoneskitchen.nl

Het recept komt uit een van mijn favoriete Donna boeken (ok, ok, het zijn er wel heel veel hoor, die favorieten van mij..) Life in balance. En Donna noemt ze cacao-kokos flikken, maar zoals je ziet zijn het bij ons balletjes geworden. Caroline maakte ze voor onze black & white shoot en onder het fotograferen gingen er een aardig aantal ‘missing’. Want ja, zo lekker zijn ze!

Overigens zou ik deze niet meteen gezond willen noemen met de hoeveelheid ahornsiroop, honing of rijstmoutstroop die erin moet, maar af en toe moet dat best kunnen! Zeker voor een verjaardag of een feestje.

Dan ga ik me nu eens buigen over het vraagstuk wat ik de jarige job vandaag ga voorschotelen.

Probeer ook eens het recept met de szechuan balletjes of de wortel-dadelballetjes

Rauwe cacao kokos balletjes
Voorbereiding
10 min
Vriezer
30 min
Totale tijd
40 min
 
Soort: Snack
Servings: 30 balletjes
Ingredienten
  • 150 gr geraspte kokos plus extra om ze door te rollen
  • 80 ml ahornsiroop
Chocoladetopping:
  • 80 ml kokosolie
  • 125 ml ahornsiroop
  • 50 gr rauwe cacaopoeder
Instructies
  1. Doe de ahornsiroop en de kokos in een keukenmachine en draai tot een grofgehakte maar wel samenhangende massa. Vorm van elke keer een theelepel van het mengsel balletjes en leg ze op een plaat met bakpapier.
  2. Zet ze 15 minuten in de vriezer of tot ze zijn opgestijfd.
  3. Voor de topping zet je de olie, ahornsiroop en cacao op laag vuur op in een klein pannetje tot het een gladde massa is geworden.
  4. Met behulp van twee vorken doop je vervolgens elk balletje in de chocola, tik de overtollige chocola eraf en leg ze terug op de koude bakplaat.
  5. Zet nog eens 10-15 minuten in de vriezer of tot de chocola gestold is.

Delen is fijn!

1 comment

  1. Avatar

    Ze zien er goed uit in ieder geval, gezond of niet 😉 Gefeliciteerd (alsnog) met Tom! Het is vast een smakelijke avondmaaltijd geworden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!