Kokosballetjes met rauwe cacao | simoneskitchen.nl

Lang zal ie leven!

Jaaaa, het is vandaag een feestje want Tom aka de dude is jarig! Niet dat we dat nu heel erg vieren, want hij staat vandaag op de markt (in Haarlem op de Grote Markt. Als je er bent kun je hem even feliciteren… :)) en deze balletjes zijn niet vandaag gemaakt. (domper…Sorry!)

Ik hou van kokos. Even afhankelijk van het gerecht maar als ik een lekkere curry eet met kokos erdoor voel ik me direct weer in Azië. Nou ja, minus het goede weer dan. Dat is dan weer jammer. Bovendien is kokos makkelijk en leent zich voor zowel zoete als hartige gerechten. Het recept voor deze fijne balletjes komt van kookheldin Donna Hay. Zij gebruikte in het recept rijstmoutstroop. Nu kun je tegenwoordig van alles vinden overal dus als jij het hebt staan in huis, lekker gebruiken. Zo niet dan voldoet honing ook uitstekend in dit gerecht. Of wil je het vegan houden dan kan ahornsiroop uiteraard ook.

Kokos cacao balletjes | simoneskitchen.nl

Het recept komt uit een van mijn favoriete Donna boeken (ok, ok, het zijn er wel heel veel hoor, die favorieten van mij..) Life in balance. En Donna noemt ze cacao-kokos flikken, maar zoals je ziet zijn het bij ons balletjes geworden. Caroline maakte ze voor onze black & white shoot en onder het fotograferen gingen er een aardig aantal ‘missing’. Want ja, zo lekker zijn ze!

Overigens zou ik deze niet meteen gezond willen noemen met de hoeveelheid ahornsiroop, honing of rijstmoutstroop die erin moet, maar af en toe moet dat best kunnen! Zeker voor een verjaardag of een feestje.

Dan ga ik me nu eens buigen over het vraagstuk wat ik de jarige job vandaag ga voorschotelen.

Probeer ook eens het recept met de szechuan balletjes of de wortel-dadelballetjes

Kokosballetjes met rauwe cacao | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Rauwe cacao kokos balletjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Vriezer: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 30 balletjes

Ingrediënten

Chocoladetopping:

Instructies

  • Doe de ahornsiroop en de kokos in een keukenmachine en draai tot een grofgehakte maar wel samenhangende massa. Vorm van elke keer een theelepel van het mengsel balletjes en leg ze op een plaat met bakpapier.
  • Zet ze 15 minuten in de vriezer of tot ze zijn opgestijfd.
  • Voor de topping zet je de olie, ahornsiroop en cacao op laag vuur op in een klein pannetje tot het een gladde massa is geworden.
  • Met behulp van twee vorken doop je vervolgens elk balletje in de chocola, tik de overtollige chocola eraf en leg ze terug op de koude bakplaat.
  • Zet nog eens 10-15 minuten in de vriezer of tot de chocola gestold is.
Gang: Snack

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!