Simone's Kitchen

Andijviestamppot met appeltjes en chorizo

Andijviestamppot met appeltjes en chorizo | simoneskitchen.nl

Appeltje, appeltje aan de wand….

Ik hou van stamppot. Behalve dat het natuurlijk puur Hollands is (toch?), is het ook het ultieme comfortfood. Makkelijk, snel klaar en eigenlijk altijd lekker. Andijviestamppot eten we normaal meestal met rookworst en uitgebakken spekjes, maar ik wilde eens iets anders ermee proberen. Wat stamppot betreft is de andijviestamppot voor mij wel echt de allersnelste.

Andijviestamppot met chorizo en appel | simoneskitchen.nl

Dit natuurlijk omdat we de andijvie er rauw doorheen doen. In tegenstelling tot boerenkool of hutsput of spruitjes kan dat met andijvie prima. We deden er dit keer appeltjes doorheen en uitgebakken chorizo. Die kun je natuurlijk ook prima vervangen door spekjes als je dat lekkerder vindt. Het is net even wat lichter dan onze standaard versie met rookworst. En die knapperige chorizo erin is echt een topper!

Wist je dat?

Andijvie is lekker en gezond, maar doordat het grootste gedeelte van de groente uit water bestaat verlept het ook vrij snel. Dus zorg dat je het vers koopt en liefst zo snel mogelijk opeet. Het beste koop je een hele andijvie, maar die zijn helaas niet zo makkelijk in de supermarkt te vinden. Andijvie is rijk aan vitamine C, A en diverse mineralen.

Andijviestamppot met appeltjes en chorizo
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
30 mins
Totale tijd
40 mins
 
Soort: Hoofdgerecht
Keyword: aardappels, andijvie
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 500 gr aardappel
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 200 gr andijvie
  • 1 appeltje in blokjes.
  • 100 gr chorizo in blokjes
  • peper en zout
Instructies
  1. Kook de aardappels tot gaar en kruimig. Gebruik een stamper om er puree van te maken en voeg een klontje boter en wat melk toe tot de aardappelpuree mooi smeuiig is.

  2. Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en bak hierin de chorizo uit. Er komt flink wat vet uit. Laat de chorizoblokjes vervolgens even goed uitlekken op een stuk keukenpapier. Zo worden ze lekker knapperig.
  3. Voeg de rauwe andijvie toe aan de aardappels en mix het geheel door. De andijvie zal ietsje slinken door de warme aardappels.
  4. Serveer de andijvie stamppot met de appeltjes en de uitgebakken chorizo.

Heb je dit gerecht gemaakt? Laat het me weten en tag #simoneskitchenNL!

Probeer ook eens deze recepten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos