Rauwe andijviesalade met avocado en appel | simoneskitchen.nl

Ik zit weer helemaal in de salade mode de laatste tijd. Maar dat had ik al verteld.. 🙂 Wat ik erg leuk vind is om te kijken wat ik allemaal kan maken met ingredienten die er nog in huis zijn. Dat is handig en ook wel een beetje noodzaak, want even de deur uitlopen om een ontbrekend ingredient te kopen is er niet bij. De supermarkt is maar 500 meter verderop maar 500 meter lopen op  krukken is best een end, dus dat gebeurt niet. En als er dan niemand thuis is, moet je het doen met wat je hebt he.

Rauwe andijviesalade met avocado en appel | simoneskitchen.nl

Nu is dit wel een huishouden waar eigenlijk altijd wel ergens nog restanten eten te vinden zijn dus echt van de honger omkomen zal niet zo snel gebeuren. Maar je moet het toch vaak hebben van de verse ingrediënten. Allerlei dingen uit een blikje bij elkaar gooien is ook een leuke uitdaging, maar wel wat minder spannend over het algemeen.

We hadden die week andijvie stamppot gemaakt (het was er nog weer voor) en Tom had een zak gekocht voor een weeshuis dus er was andijvie over. Appel was een logische combi en die avocado een beetje een probeersel. Maar smaakte er erg goed bij. De winnaar vond ik echter de sinaasappeldressing! Zó lekker!

Al met al een geslaagde salade geworden!

Rauwe andijviesalade met avocado en appel | simoneskitchen.nl

Rauwe andijviesalade met appel en avocado

4.34 van 3 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gr andijvie gesneden
  • 1 appel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 50 gr pecannoten grof gehakt
  • pecorino naar smaak Geraspte

Dressing

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 sinaasappel rasp van 1
  • 1 sinaasappel sap van 1
  • peper
  • zout

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en schud even door elkaar.
  • Maak de dressing door de onderdelen bijj elkaar te doen en mix het even goed. Proef en voeg eventueel peper en zout toe

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.