Simone's Kitchen

Rauwe andijviesalade met appel en avocado

Rauwe andijviesalade met avocado en appel | simoneskitchen.nl

Ik zit weer helemaal in de salade mode de laatste tijd. Maar dat had ik al verteld.. 🙂 Wat ik erg leuk vind is om te kijken wat ik allemaal kan maken met ingredienten die er nog in huis zijn. Dat is handig en ook wel een beetje noodzaak, want even de deur uitlopen om een ontbrekend ingredient te kopen is er niet bij. De supermarkt is maar 500 meter verderop maar 500 meter lopen op  krukken is best een end, dus dat gebeurt niet. En als er dan niemand thuis is, moet je het doen met wat je hebt he.

Rauwe andijviesalade met avocado en appel | simoneskitchen.nl

Nu is dit wel een huishouden waar eigenlijk altijd wel ergens nog restanten eten te vinden zijn dus echt van de honger omkomen zal niet zo snel gebeuren. Maar je moet het toch vaak hebben van de verse ingrediënten. Allerlei dingen uit een blikje bij elkaar gooien is ook een leuke uitdaging, maar wel wat minder spannend over het algemeen.

We hadden die week andijvie stamppot gemaakt (het was er nog weer voor) en Tom had een zak gekocht voor een weeshuis dus er was andijvie over. Appel was een logische combi en die avocado een beetje een probeersel. Maar smaakte er erg goed bij. De winnaar vond ik echter de sinaasappeldressing! Zó lekker!

Al met al een geslaagde salade geworden!

Rauwe andijviesalade met avocado en appel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Rauwe andijviesalade met appel en avocado

Totale tijd: 10 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gr andijvie gesneden
  • 1 appel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 50 gr pecannoten grof gehakt
  • pecorino naar smaak Geraspte

Dressing

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 sinaasappel rasp van 1
  • 1 sinaasappel sap van 1
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en schud even door elkaar.
  • Maak de dressing door de onderdelen bijj elkaar te doen en mix het even goed. Proef en voeg eventueel peper en zout toe

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Ah. Ik verwacht weer heeeeel veel salade recepten hier! 🙂

  2. Pingback: Andijviestamppot met appeltjes en chorizo | Simone's Kitchen

  3. Avatar

    Gisteren deze salade gemaakt en wat was deze verrukkelijk, de dressing (ik gebruikte het sap van een halve sinaasappel, dat gaf een romig resultaat) geeft een schitterende oranje glans aan de overige ingrediënten! Expres naar het dorp gefietst voor de pecorino, na het eten koelkast open en daar lag deze nog onaangebroken… evengoed een succes, dit wordt een blijvertje. Ik at er boekweit bij en dat was een prima combinatie.

  4. Avatar

    mijn zoon had per ongeluk andijvie ipv sla meegenomen. was erg lekker. ga ik vaker maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!