Rauwe andijviesalade met appel en avocado
Ik zit weer helemaal in de salade mode de laatste tijd. Maar dat had ik al verteld.. 🙂 Wat ik erg leuk vind is om te kijken wat ik allemaal kan maken met ingredienten die er nog in huis zijn. Dat is handig en ook wel een beetje noodzaak, want even de deur uitlopen om een ontbrekend ingredient te kopen is er niet bij. De supermarkt is maar 500 meter verderop maar 500 meter lopen op krukken is best een end, dus dat gebeurt niet. En als er dan niemand thuis is, moet je het doen met wat je hebt he.
Nu is dit wel een huishouden waar eigenlijk altijd wel ergens nog restanten eten te vinden zijn dus echt van de honger omkomen zal niet zo snel gebeuren. Maar je moet het toch vaak hebben van de verse ingrediënten. Allerlei dingen uit een blikje bij elkaar gooien is ook een leuke uitdaging, maar wel wat minder spannend over het algemeen.
We hadden die week andijvie stamppot gemaakt (het was er nog weer voor) en Tom had een zak gekocht voor een weeshuis dus er was andijvie over. Appel was een logische combi en die avocado een beetje een probeersel. Maar smaakte er erg goed bij. De winnaar vond ik echter de sinaasappeldressing! Zó lekker!
Al met al een geslaagde salade geworden!
Rauwe andijviesalade met appel en avocado
Ingrediënten
Dressing
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 sinaasappel rasp van 1
- 1 sinaasappel sap van 1
- peper
- zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en schud even door elkaar.
- Maak de dressing door de onderdelen bijj elkaar te doen en mix het even goed. Proef en voeg eventueel peper en zout toe
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
mijn zoon had per ongeluk andijvie ipv sla meegenomen. was erg lekker. ga ik vaker maken
Gisteren deze salade gemaakt en wat was deze verrukkelijk, de dressing (ik gebruikte het sap van een halve sinaasappel, dat gaf een romig resultaat) geeft een schitterende oranje glans aan de overige ingrediënten! Expres naar het dorp gefietst voor de pecorino, na het eten koelkast open en daar lag deze nog onaangebroken… evengoed een succes, dit wordt een blijvertje. Ik at er boekweit bij en dat was een prima combinatie.
Fijn dat de salade in de smaak is gevallen en ach, je kunt nooit teveel pecorino in huis hebben toch? 😉
Pingback: Andijviestamppot met appeltjes en chorizo | Simone's Kitchen
Ah. Ik verwacht weer heeeeel veel salade recepten hier! 🙂
Jaaaa! Lekker!