snelle rauwe bananentaartjes

Lekker en snel

Deze lekkere rauwe bananentaartjes heb je echt in een handomdraai in elkaar gezet. Het kost je net tien minuten om ze te maken en je kunt ze daarna meteen eten. Dat hoeft natuurlijk niet.. 🙂 Even laten staan in de koeling zorgt wel dat ze iets steviger worden om te eten.

Varieer met het beleg

Banaan vind ik vaak een makkelijk beleg met dit soort snelle rauwe taartjes, maar je kunt het fruit natuurlijk afwisselen met wat er dan maar in het seizoen is op het moment. Appel is ook lekker op deze rauwe bananentaartjes. Of combineer het met kiwi of iets anders naar keus. Ik gebruikte hier voor de kruiden verse munt, maar probeer ook eens verse basilicum!

Rauwe bananentaartjes

Deze rauwe bananentaartjes zijn letterlijk in een paar minuten in elkaar gedraaid. Voor de topping gebruik ik vaak eenvoudig wat kokosyoghurt. De bodem is al vrij zoet door de medjooldadels dus je hebt niet perse nog extra zoetstof nodig in de yoghurt.

Maar gebruik daar vooral je eigen smaak. Ook lekker is het om bijvoorbeeld een beetje citroen en citroenrasp aan de kokosyoghurt toe te voegen voor je het op de rauwe bananentaartjes doet.

Op die manier verander je de smaak snel naar eigen wens. Qua topping kun je ook weer varieëren en gebruiken wat je zelf het lekkerste vindt. Banaan is altijd favoriet hier, maar ander fruit kan zeker ook. Frambozen, perziken en ga nog maar even door. Alles is lekker hierop.

Voor een variatie op deze snelle bananentaartjes kun je ook eens deze glutenvrije rauwe kiwitaartjes maken.

snelle rauwe bananentaartjes

Rauwe Bananentaartjes

5 van 1 stem
GangDessert
Keukenpaleo

Deze makkelijke bananentaartjes zijn rauw dus geen oven nodig. Hou je niet van banaan dan kun je ze natuurlijk ook beleggen met ander fruit naar keus
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten

4 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr Medjool dadels zonder pit
  • 200 gr cashewnoten geweekt
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gember
  • snufje zout

Topping

  • 150 gr kokosyoghurt
  • Banaan
  • Granaatappel
  • Verse munt

  • Giet de cashewnoten af en doe deze in de kom van een keukenmachine met de dadels. Voeg kaneel, gember en een snufje zout toe en draai het geheel tot een plakkerige massa.
  • Neem 4 kleine vormpjes. De vormpjes met losse bodem zijn het makkelijkste om de taartjes er weer uit te krijgen.
  • Druk de vulling goed stevig aan in elk vormpje. Hou ruimte over voor de vulling zo dadelijk.
  • Zet de vormpjes tot gebruik in de koeling om een beetje steviger te worden. Dit hoeft in principe niet maar het maakt ze wat makkelijker te hanteren.
  • Als je klaar bent om ze te eten haal je de taartjes voorzichtig uit hun vormpje en schep in elk taartje wat kokosyoghurt
  • Beleg dit met banaan, granaatappel en verse munt en eet meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 11g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 11g | Natrium: 12mg | Kalium: 866mg | Vezels: 6g | Suiker: 40g | Vitamine A: 93IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 61mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.