De meeste mensen kennen andijvie het beste omdat het zo goed past in een andijviesalade of omdat het zo handig is in een stamppot rauwe andijvie. Maar er zijn zoveel meer manieren om van deze heerlijke groente te genieten. Dus mijn doel voor dit jaar is om een aantal nieuwe recepten te bedenken voor andijvie. Vandaag een lekkere andijvie roerbak met honing kip en noedels.

Andijvie roerbak met noedels en honing kip
Fotografie: Saskia Lelieveld

Andijvie roerbak recept met honingkip

Voor deze andijvie roerbak begin je met het marineren van de kip. Snijd de kip in stukjes en doe ze in een kommetje. Meng de honing en de sojasaus door elkaar en meng dit goed door de kip. Laat een paar minuten staan. Soja is al vrij zout, dus ik voeg over het algemeen geen extra zout toe. Maar je kunt eventueel wat versgemalen zwarte peper toevoegen.

Voor de groenten heb je ongeveer een flinke krop andijvie nodig. Houd er rekening mee dat deze veel slinkt door het hoge watergehalte van deze groente. Dus een grote hoeveelheid zal snel genoeg slinken tot hanteerbare porties. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare gesneden andijvie kopen. In dat geval heb je ongeveer 600-800 gram nodig voor vier personen.

Ingredienten voor andijvie roerbak

Terwijl je de andijvie schoonmaakt, kun je de buitenste bladeren verwijderen en de binnenste bladeren in kleine reepjes snijden. Verhit een grote wok of koekenpan met een beetje olie, voeg de kip toe en bak ongeveer 3 minuten of tot de kip goudbruin is. Voeg de andijvie toe aan de kip en roer het erdoor. Laat het slinken en laat het vocht verdampen. Als er te veel vocht is kun je er wat van afgieten.

De sobanoedels koken

De andijvie roerbak serveer ik hier met soba noedels. Soba noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en zijn glutenvrij. Maar controleer de etiketten op de verpakking, want soms zijn ze gemengd met tarwe. Terwijl de andijvie en de kip bakken breng je een grote pan met water aan de kook en voeg je de noedels en de eieren toe. Voor een zacht ei haal je ze er na ongeveer 6 minuten uit met een schuimspaan. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Andijvie roerbak met honing kip

Meng de noedels met de kip en andijvie en serveer in een kom met een doorgesneden ei, gehakte koriander en crispy chili-olie. Dit kun je kant en klaar kopen onder andere hier.

Andijvie roerbak met honing kip

Andijvie roerbak met honing/sojakip

4.67 van 3 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch

Heerlijk voor een makkelijke doordeweekse maaltijd! Andijvie roerbak met kip en noedels.
Curly Endive recipe
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 krop Andijvie
  • 400 gram kippendij
  • 2 eetlepel honing
  • 2 eetlepel soya
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram soba noodles
  • 4 eieren
  • 1 bosje koriander
  • Lekker met crispy chili olie

Hoe maak je de andijvie roerbak

  • Snijd de kippendij in stukjes. Doe in een kom en meng met de honing en de soja saus.
  • Fruit in een grote koekenpan met een scheutje olie de knoflook, doe de kip erbij en bak 3 minuten.
  • Snijd de andijvie in reepjes en was de andijvie. Draai droog in een sla centrifuge (of gebruik kant- en klaar gesneden andijvie). Voeg de andijvie toe aan de kip en roer alles goed door elkaar.
  • Zet een grote pan met water op en doe zodra het kookt het ei en de noodles erin. Voor een zacht ei haal je het er na 6 minuten uit.
  • Kook de noodles volgens de verpakking. Schep de noodles door het kip mengsel en serveer in een kom met een half eitje, fijngehakte koriander en crispy chili olie.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 520kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwit: 30g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 262mg | Natrium: 1040mg | Kalium: 431mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 9g | Vitamine A: 465IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 56mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.