Zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel zullen herkennen is “op je eten letten” altijd een terugkerend thema. Niet alleen bij mij hoor. Als ik om mij heen hoor, blijft dat altijd en eeuwig een golfbeweging. Simone en ik helpen elkaar daar nu weer in. Vandaar dat je in dit weekmenu meer salades vindt dan normaal. Gewoon omdat het kan, en ook omdat ik met een salade voor mijn neus eerder het gevoel heb dat ik gezond aan het eten ben. Mazzel dat ik het daarnaast ook heel lekker vind.

weekmenu week 08-2024

Maandag – Witlofsalade

Deze salade heeft al heel vaak boven aan mijn verlanglijstje, en dus ook in het weekmenu gestaan. Afgelopen week heb ik hem eindelijk gegeten en ik kan je vertellen: hij is echt zo lekker als ik altijd dacht en deze week eet ik hem weer!!!

Witlofsalade met stoofpeer en blauwe kaas

Witlofsalade met stoofpeer en blauwe kaas

Een lekkere seizoensvariant van een klassieker
Bekijk het recept

Dinsdag – Lijnzaadcrackers

Wat ook altijd helpt om af te vallen is niet teveel koolhydraten te nuttigen. Maar jja, hoe doe je dat dan op je werk? Ik maak graag deze lijnzaadcrackers en dan met wat hüttenkäse of een gezond smeerseltje heb je een voedzame lunch.

Supersnelle lijnzaadcrackers | simoneskitchen.nl

Lijnzaadcrackers

Makkelijke lijnzaadcrackers die je snel zelf thuis maakt
Bekijk het recept

Woensdag – Zoete aardappel spinazie balletjes

Voor deze zoete aardappelballetjes met spinazie moet je misschien iets meer tijd uittrekken, maar dan heb je wel een hele gezonde voedzame maaltijd voor je staan. Zo’n recept waarvan je niet door hebt, dat het gezond is, omdat het ook nog eens lekker is.

Zoete aardappel spinazie balletjes

Spinazie zoete aardappelballetjes

Bekijk het recept

Donderdag – Aguachile

Vorig jaar waren we in Mexico, en de aguachile was echt mijn favoriet om te bestellen. Net als de ceviche in Peru wordt het gemaakt met verse vis en gegaard in het zuur van de limoen, alleen deze versie is wat pittiger.

Aguechile recept

Aguachile

Bekijk het recept

Vrijdag – Pittige paprikasoep

Ik ben geen fan van paprika, omdat ik dan het gevoel heb dat ik het de hele avond eet. Herkent iemand dit ook? Maar deze paprikasoep is echt een grote aanrader. En zeker met de uitgebakken chorizo en feta heb je een hartverwarmend soepje voor je neus staan.

Zaterdag – Cheeseburger ovenschotel

Vaak hoor je dat men op zaterdag niet warm eet, maar genoegen neemt met soep en brood. Of dat snacken hoog op het lijstje staat. Wil je afvallen is brood geen goed idee, maar de smaken van een broodje hamburger is wel altijd heel lekker. Deze ovenschotel heeft dat allemaal in zich: makkelijk en ook nog eens gezond.

Cheeseburger ovenschotel

Cheeseburger ovenschotel

Alle smaken van een cheeseburger maar dan zonder de kaas en zonder de burger… 🙂
Bekijk het recept

Zondag – Wafels

Natuurlijk wil je deze zondag wat bakken, maar wil je afvallen is dat geen slim idee. Deze glutenvrije wafels zijn wel heel lekker om te maken. En je kunt ze beleggen met allerlei vers fruit, dus dat is een prima tussendoortje of dessert op deze zondag.

Basisrecept glutenvrije wafels

Basisrecept glutenvrije wafels

Dit is een heerlijk basisrecept voor wafels wat je makkelijk naar eigen smaak kunt aanpassen. Of serveer gewoon zo met fruit naar keuze!
Bekijk het recept

Delen is fijn!