Daar zijn we weer! Ik had even een weekje vrij, maar nu heb ik weer een fris en fruitig weekmenu bij elkaar gezocht. Weer zo’n beetje van alles wat, maar vooral heel erg lekker!

weekmenu week 06-2024

Maandag – Pasta met spinazie

We beginnen de week met een heerlijk groen recept. Groen vanwege de kleur, maar ook omdat er geen vlees in zit. Niet dat je dat mist, want het zit sowieso boordevol smaak. Vooral door de zelf gemaakte pesto. En dat is echt niet zoveel werk.

Pasta met spinazie

Pasta met spinazie

Heerlijk, eenvoudig en snel klaar is deze pasta met spinazie, pijnboompitjes en lekker veel parmezaanse kaas
Bekijk het recept

Dinsdag – Sticky chicken

Vorige week hadden we een leuke workshop en toen deden we dit recept in de re-make. Oh en dan denk ik meteen: waarom eet ik het niet vaker. Het zo makkelijk, maar ook zo lekker.

Sticky chicken met limoen

Sticky chicken met limoen en gember

Dit gerecht is lekker met bloemkool couscous, rijst en groente. Door het lekkere zoete sausje wordt dit een heerlijke sticky chicken
Bekijk het recept

Woensdag – Geroosterde worteltjes

Ik weet dat niet iedereen gek is op worteltjes, maar ik hou wel van deze veelzijdige groente. Heerlijk in een salade, maar vandaag makkelijk uit de oven. En als de dagen somber zijn zorgt het voor veel kleur op je bord.

geroosterde wortel met honing en geitenkaas

Geroosterde wortels met honing en geitenkaas

Een lekker makkelijk bijgerecht van geroosterde wortels met honing en geitenkaas. Heerlijk met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en geroosterde kip.
Bekijk het recept

Donderdag – Zalmrolletjes

Misschien is dit niet een volwaardige maaltijd, maar het is wel heel lekker, hahaha. Ik zou van deze avond gewoon een feestje maken. Nog wat andere kleine hapjes erbij en genieten!

Zalmrolletjes

Zalmrolletjes met limoendressing

Lekker makkelijk en snel te maken zijn deze lekkere zalmrolletjes
Bekijk het recept

Vrijdag – Zoete aardappel met appel

Ik doe eigenlijk nooit aan ontbijten. Ben jij team wel of niet ontbijten? Zo niet, dan kan dit recept ook prima rond het middaguur. Dan is het toch net een taartje met al die heerlijke smaken.

Zoete aardappel met appel

Zoete aardappel met appel

Bekijk het recept

Zaterdag – Quinoa salade met kikkererwten

Ik heb het voornemen weer genomen om meer peulvruchten te gaan eten. En in deze quinoa salade zitten kikkererwten, dus dat komt goed uit. Bovendien is deze salade ook makkelijk te maken en kan ik ook een bakje mee nemen voor de lunch.

vegan quinoasalade met kikkererwten

Snelle vegan quinoa salade met kikkererwten

Lekker makkelijk en snel is deze vegan quinoa salade met kikkererwten
Bekijk het recept

Zondag – Citroen macarons

Ik had eigenlijk nog nooit macarons gegeten toen ik eens met Simone een batch ging maken. Tja en dan gaat het mis, want tjemig wat waren die lekker. Ze zagen er misschien niet perfect uit, maar dat proef je natuurlijk niet. Deze macarons zijn met citroen en ik denk dat ook deze geen lang leven beschoren zijn….

Citroen macarons

Citroen macarons

Deze lekkere frisse citroen macarons hebben een vulling van lemon curd met mascarpone
Bekijk het recept

Delen is fijn!