Simone's Kitchen

Geroosterde worteltjes met geitenkaas

Geroosterde worteltjes met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Geroosterde worteltjes met geitenkaas

Ik moest stiekem wel even grinniken toen ik deze foto’s van de week tegenkwam. Ik was bezig met wat archief werkzaamheden van mijn foto’s en zag ineens de foto van deze lekkere worteltjes met geitenkaas. De foto stamt uit het jaar 2011. En ik realiseerde me ineens hoe erg mijn stijl is veranderd in de loop der jaren. Dit was in de bloemetjes en felle kleurtjes periode. 🙂 Maar het recept is wel echt lekker en aangezien Simone’s Kitchen in 2011 nog niet bestond krijgen jullie vandaag het recept voor dit fijne bijgerecht.

Geroosterde wortels met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Even afhankelijk van het seizoen kun je hiervoor het beste baby worteltjes gebruiken. Dikke wortels worden niet goed gaar in de grilpan. Heb je alleen maar winterwortels, snij er dan dunne plakken van en behandel ze verder hetzelfde.

Worteltjes zijn trouwens supergezond. Ze zitten vol met betacaroteen, biotine en vitamine A. Goed voor hart- en bloedvaten, huid, cholesterol en het schijnt ook nog eens te werken tegen nachtblindheid. Gecombineerd met de gezonde vetten uit de olijfolie een prima gerechtje!

Geroosterde worteltjes met geitenkaas
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 250 gr baby wortels
  • 50 gr geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico met truffel of gewone balsamico
  • 1 el honing
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Maak de worteltjes schoon en wrijf ze in met olijfolie. In de tussentijd verhit je de grilpan tot deze flink heet is.
  2. Doe je worteltjes op de gril en laat ze roosteren tot ze wat glazig worden. Ze zullen nog wel een beetje een bite hebben maar wel zachter als volledig rauwe wortels. Breng op smaak met zout en peper
  3. Snij ze in plakken en doe ze in een schaal met wat verkruimelde geitenkaas erover. Als je de geitenkaas toevoegt als de wortels nog een beetje warm zijn dan smelt de kaas er wat doorheen.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Sprenkel voor serveren eventueel nog wat van de balsamico met truffel eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos