Simone's Kitchen

Wortelsalade met gember en honing

Wortelsalade met gember en honing | simoneskitchen.nl

We zijn een etentje aan het plannen voor morgenavond. Er komen vrienden eten en die hebben – na een aantal etentjes – toch altijd wel een beetje een hoge verwachting. Dus moeten we daar natuurlijk aan proberen te voldoen. Haha… Maar ja, ik probeer natuurlijk ook een beetje op mijn eten te letten dus dat maakt het soms lastig, want ik denk niet dat Danny en Marga heel blij worden van een blaadje sla. Niet dat ik dat eet, maar het is even ter beeldvorming natuurlijk. Deze wortelsalade staat ook in het Bazaar kookboek waar ik de foto’s voor heb gemaakt (en als je nog geen exemplaar hebt… je kunt hem hier bestellen via Sabinakookt.)

Dus het gezonde gedeelte van het menu is onder controle met deze lekkere salade en ondertussen ben ik druk bezig met de rest van het menu. Het thema wordt ‘hartige taart’ maar ja, dat is behoorlijk breed! We maken vier kleinere zodat er meer dan voldoende keus is voor iedereen. Het menu ziet er momenteel zo uit:

  1. Voorgerecht; Garnalentoast met sesam
  2. Tomaten taart a la Margherita
  3. Courgette taart met tijm en parmezaanse kaas
  4. Gorgonzola, peer, prosciutto en waterkers taart
  5. Gehakt, noten, champignons, cheddar taart met ook iets van kruiden nog… Moet er nog even over nadenken wat hier allemaal ingaat
  6. Wortelsalade (recept zie hieronder)

En als dessert hebben we dan deze fantastische aardbeien tiramisu.. 😉 Gut, zal wel teveel zijn maar het fijne van hartige taartjes is dat ze koud ook meestal wel lekker zijn en makkelijk nog een dagje langer meekunnen indien gewenst! En mochten de recepten allemaal goed uitvallen en ik tijd heb om een fotootje te maken dan komen er ook een paar hier weer op de site!

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Wortelsalade met gember en honing

Voorbereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo wortel of koop het kant en klaar in julienne gesneden
  • 1 citroen sap
  • scheut olijfolie
  • honing heldere
  • gedroogde munt of verse munt
  • 4 cm gember

Instructies

  • Snij de gember heel klein of rasp 'm. Was de wortelen en rasp ze ook als je geen kant en klaar hebt gekocht.
  • Maak de dressing door citroensap, olijfolie, honing, gember en flink wat gedroogde munt door elkaar te roeren. Schep de dressing door de wortelsalade.
  • Dek af met folie en zet in de koelkast. De smaken moeten even intrekken.
  • Deze salade is de volgende dag eigenlijk het lekkerste. Je kunt het varieeren door behalve wortel bijvoorbeeld ook venkel te raspen of door er rozijnen en walnoten doorheen te doen.
Gang: Salade
Trefwoord: gember, wortel

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Ik ben hem net aan ’t eten: heerlijk! Ik heb er nog wat mierikswortel in gedaan.. lekker wat pittigheid erin.. 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!