Wortel kokossalade | simoneskitchen.nl

Als je ineens genoodzaakt (nou ja uit vrije wil dan he) bent om alleen groente, fruit, vlees, vis en noten en zaden te eten, dan sta je in het begin misschien een beetje met de handen in het haar. Want wat ga je dan eten? Nu valt het in de praktijk echt heel erg mee maar ik vind het fijn om zo nu en dan eens een boek te raadplegen. Ik heb natuurlijk het whole30 kookboek maar ook een paar paleo kookboeken. Eentje daarvan is van een blogger uit de US: Sonia, van The Healthy Foodie. Grappig detail is wel dat Sonia, na jaren echt heel strikt paleo te hebben gegeten nu een nieuwe blog ernaast is begonnen. De naam van dat blog is “The Evil Twin” en gaat alleen maar over zoete lekkernijen! Ik kwam er per toeval achter, maar moest ook wel lachen. Want Sonia is degene die mij ooit, jaren geleden alweer, op de whole30 deed belanden.

Wortel kokossalade | simoneskitchen.nl

Bewijs dat volledig paleo eten zo makkelijk nog niet is. Anyway, salades maken blijf ik wel echt heel leuk vinden om te doen en met behulp van boeken zoals die van Angelique Schmeink (smaakvrienden groente en smaakvrienden fruit) is het bedenken van combinaties zó leuk om te doen. Maar zoals gezegd, af en toe wat inspiratie van een ander boek is ook niet verkeerd. En het boek van Sonia staat vol met lekkere gerechten. Niet allemaal whole30 proof maar deze wortelsalade met kokos dus wel en hij is lekker. Ook makkelijk om mee te nemen als je een dag van huis bent bijvoorbeeld.

Wortel kokossalade | simoneskitchen.nl

Wortelsalade met pecan en kokos

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 8 grote wortels geraspt
  • 75 gr rozijnen
  • 40 gr geraspte ongezoete kokos
  • 25 gr peterselie verse, gehakt
  • 30 gram pompoen zaadjes
  • 30 gr pecannoten grof gehakt
  • 30 gr walnoten grof gehakt

Dressing:

  • 60 ml extra virgin olijfolie
  • 60 ml witte balsamico donkere kan ook maar dat ziet er niet zo smakelijk uit
  • 2 el dijon mosterd
  • 1/2 tl Himalaya zout
  • 1/2 tl vers gemalen zwarte peper

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in een grote kom en meng goed door.
  • Maak de dressing door de ingredienten hiervoor te mixen tot het samenkomt. Meng door de salade en laat eventueel even staan. Bij deze salade kun je het gerust van tevoren maken. De smaken trekken goed in als je het een uurtje van tevoren klaar maakt.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.