Simone's Kitchen

Driekleurige wortelsalade met rozijnen

Driekleurige wortelsalade

Oerwortels

Vorige week bestelde ik bij Crisp een flinke hoeveelheid groentes. Ik bestelde ook drie soorten oerwortels. Oranje, paars en geel. Ik vergis me dan altijd hoeveel wortels ik wel niet krijg. Dus mijn groentela zat goed vol. Maar niks wat een wortelsalade niet kan fiksen. In dit geval een driekleurige wortelsalade met alledrie de soorten wortels.

Natuurlijk is de smaak niet echt anders, maar het ziet er wel gezelliger uit dan wanneer je alleen maar 1 kleur wortel hebt. Nietwaard?

De driekleurige wortelsalade hield ik vrij eenvoudig. Ik heb al eerder wortelsalades hier gepost zoals onder andere deze wortelsalade met gember en honing. En ongetwijfeld nog een paar andere. Ik kan me een spinazie-wortelsalade herinneren en een wortelsalade met gehakt.

Driekleurige wortelsalade

Deze driekleurige wortelsalade is wellicht de eenvoudigste van alle soorten die ik al op de site heb staan. Deze is met vooral veel wortel en ik vulde het aan met wat rozijntjes en hazelnoten. Vervolgens maakte ik er een lekkere dressing bij van mayonaise, limoen en wat citroenazijn en dat is alles. Heel eenvoudig en toch heel lekker.

Wil je geen mayonaise gebruiken omdat je de salade vegan wilt houden? Dan kun je dat uiteraard vervangen voor veganaise maar je kunt ook een dressing maken van wat goede olijfolie, azijn en peper en zout. Dat is ook heel lekker.

Even laten intrekken

Het fijne van een wortelsalade is dat je het goed kunt laten staan. Sterker nog; de smaken ontwikkelen zich na een tijdje dus het is een voordeel als je de salade een paar uurtjes van tevoren klaar maakt. Dat hoeft niet maar geeft het wel extra smaak.

Uiteraard kun je nog allerlei toevoegingen aan de driekleurige wortelsalade doen. Denk daarbij aan andere noten zoals walnoten of pecannoten, maar ook zonnebloempitjes, pompoenpitten of nog wat extra groens in de vorm van bijvoorbeeld veldsla is een goed idee.

Wil je de driekleurige wortelsalade meer body geven, dan kun je er bijvoorbeeld wat kip aan toevoegen, paddenstoelen, kikkererwten of een moot zalm of vergelijkbaar.

Driekleurige wortelsalade
Print recept Pin recept
No ratings yet

Driekleurige wortelsalade met rozijnen

Deze salade is als bijgerecht voor 4 personen geschikt
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • rasp

Ingrediënten

  • 6 grote wortels in diverse kleuren (of alleen oranje is natuurlijk ook goed)
  • 50 gr rozijnen of meer naar smaak
  • 50 gr hazelnoten geroosterd en gehakt

dressing

Instructies

  • Begin met het raspen van de wortels. Ik doe dit op een grove handrasp maar dit kan natuurlijk ook met een keukenmachine.
  • Doe de wortelrasp in een kom en voeg de rozijnen toe. Rooster de hazelnoten en voeg deze toe.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: rozijnen, wortel

Voedingswaarde

Calorieën: 208kcal, Koolhydraten: 23g, Eiwit: 3g, Vet: 13g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudigd onverzadigd vet: 4g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g, Transvet: 1g, Cholesterol: 3mg, Natrium: 122mg, Kalium: 540mg, Vezels: 5g, Suiker: 6g, Vitamine A: 18051IU, Vitamine C: 8mg, Calcium: 55mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.