Wortelsalade met yoghurt dressing en dukkah
Als jullie mijn bericht over dukkah hebben gezien vorige week dan weten jullie dat ik deze maand probeer om elke dag een ander gerecht van Annabel Langbein te koken. Zoals dat wel vaker gaat bij mij heb ik altijd de mooiste plannen, maar een chronisch gebrek aan tijd. Dus even geen rekening gehouden met het feit dat ik naar Duitsland ging afgelopen weekend of dat ik misschien niet elke dag thuis zou zijn. Maar goed, al met al heb ik inmiddels al aardig wat recepten van Annabel uitgeprobeerd, dus toen ik de kans kreeg om haar persoonlijk te zien afgelopen woensdag greep ik die kans natuurlijk met beide handen aan.
Annabel gaf maar liefst drie kookworkshops in het de Smult kookstudio in Amersfoort en jammer genoeg kon ik niet mee doen aan een van de workshops. Ik had al andere afspraken (die dan op het laatste moment weer worden verzet…grrrr) die dat verhinderden. Dus ik was blij dat Annabel nog een klein gaatje in haar drukke agenda had om toch mij en Susan te woord te staan. En wat een ontzettend leuk mens is het! Eigenlijk – hoe gek dat misschien ook klinkt – lijkt ze wel een beetje op de recepten die ze maakt; toegankelijk, makkelijk in de omgang en spontaan. Nou ja, een recept kun je misschien niet spontaan noemen, maar alle recepten die ik tot nu toe heb gemaakt zijn eenvoudig, maar vooral heel erg lekker. Met goede producten heb je niet altijd tien pagina’s aan ingrediënten nodig om er wat lekkers van te maken.
Neem nou deze wortelsalade; super simpel om te maken, maar zo lekker! Ideaal voor een zomerse lichte lunch of als bijgerecht. Door de wortels te schaven in lange stroken heb je meteen best wel een beetje een chic bordje. Meer als wanneer je het zou raspen (alhoewel dat op zich ook zou kunnen) en samen met de dukkah die je heel makkelijk ook zelf kunt maken, is dit erg lekker.
Er komen de komende dagen meer recepten van Annabel langs in het kader van de challenge. Ik heb ook een kleine sneakpeak in haar nieuwe boek mogen doen, die helaas nog niet uit is in Nederland maar dat beloofd weer veel goeds. De recepten die ik heb gemaakt komen allemaal uit Simple Pleasures
Wortelsalade met yoghurtdressing en homemade dukkah
Ingrediënten
- 1 el citroensap
- 2 el sinaasappelsap
- 1/2 tl rozenwater
- 1 el olijfolie
- zout en zwarte peper
- 4 grote wortels
Yoghurtdressing:
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl vloeibare honing
- 1-2 tl citroensap naar smaak
- beetje zout
Garnering:
- 3 el notendukkah
- muntblaadjes
- peper
Instructies
- Was de wortels en snij ze met een dunschiller in dunne repen over de lengte.
- Maak de worteldressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te mengen. Giet dit over je wortels heen en haal even door elkaar met je handen
- Zet apart om even in te trekken
- Maak de yoghurtdressing door de ingrediënten bij elkaar te doen.
- Maak een bord op door de yoghurt aan de kant te leggen en de wortels ernaast. Bestrooi met de dukkah en de munt blaadjes
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Zelf dukkah maken en Annabel Langbein | Simone's Kitchen
Grappig om te zien dat je precies de recepten uit het boekt haalt waar ik zelf ook eerst mee aan de slag ben gegaan. Zag er alleen lang niet zo sierlijk uit als op jouw foto’s 😉