Simone's Kitchen

Zelf dukkah maken en Annabel Langbein

Zelf notendukkah maken | simoneskitchen.nl

Een tijdje terug vroeg ik jullie op facebook voor ideetjes voor een nieuwe uitdaging nu onze whole30 over is. En ik kreeg echt een enorme hoeveelheid echt leuke ideeën. Ik heb ze allemaal opgeschreven en ga er zeker wat mee doen. Niet met allemaal, maar de leukste pik ik eruit. Maar vervolgens leek het me een goed idee om na de whole30 toch een beetje rustig aan te beginnen en mezelf niet meteen weer een onmogelijke opdracht te geven. Ben ik namelijk heel goed in. Haha…

Zelf notendukkah maken | simoneskitchen.nl

En toen kwam het boek van Annabel Langbein voorbij, Simple Pleasures . Dat is gewoon normaal, lekker gezond eten. En ik dacht: bingo! Dus ben ik al sinds de 11e ongeveer bezig met elke dag een recept te maken uit het boek van Annabel. En dat is geen straf! Als je me volgt op facebook dan heb je al het een en ander voorbij zien komen, maar de lekkerste recepten wil ik natuurlijk ook hier delen. Dus vandaar vandaag de eerste; een lekkere eigengemaakte dukkah.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van dukkah had gehoord toen ik een jaar of 7 geleden een fotoshoot had voor Jacketz. Misschien ken je ze wel; dat zijn de jongen die van die heerlijke gevulde gepofte aardappels verkopen in Leiden en Amsterdam. Affijn, zij hadden een potje dukkah dat op de foto moest.. Dat was mijn eerste kennismaking met dit lekkere oosters getinte mengsel. In weze kun je van alles in dukkah gooien maar Annabel koos voor dit mengsel en ik moet zeggen; het is erg lekker én multi functioneel.

Je kunt het gebruiken als dip. Lekker brood met olijfolie en dan even dippen in een bakje dukkah. Of over een salade is het lekker, bij een goed stuk vlees en ga zo nog maar even door.

Eenmaal gemaakt blijft het een paar weken goed in een luchtdichte trommel.

En als je Annabel fan bent dan is het misschien leuk om te weten dat ze volgende week in Nederland is en op 23,24 en 25 juni 2015 workshops geeft. De 25e is wegens succes toegevoegd en daar zijn nog een paar plekjes vrij dus als je interesse hebt check dan even hier

Voor een lekker recept met de dukkah heb ik er hier vast eentje voor je!

Zelf notendukkah maken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Notendukkah met komijn

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 250 gram

Ingrediënten

  • 75 gram hazelnoten blanke
  • 150 gram amandelen blanke
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1,5 tl venkelzaad
  • 2 tl zwart sesamzaad had ik niet dus ik gebruikte gewone, gaat ook prima
  • 1 tl zoutvlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Doe alle ingredienten bij elkaar en spreid het uit over een bakplaat.
  • Zet in de voorverwarmde oven en rooster het voor ongeveer tien minuten of tot het goudbruin en geurig is. Laat het niet te donker worden, dan wordt het bitter.
  • Laat iets afkoelen en doe dan in de keukenmachine om het te malen.
  • Niet te lang draaien want dan heb je straks notenboter, maar maak er een grof mengsel van.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!