Zalmrolletjes

Zalmrolletjes met limoendressing

Het is niet de eerste keer dat ik een recept deel met zalmrolletjes. Maar deze is in die zin wel anders. Het is namelijk niet gevuld met roomkaas.

Voorheen vulde ik ze eigenlijk min of meer standaard met roomkaas. En hoewel dat echt helemaal niks mis mee is, is dit een variatie die door meer mensen kan worden gegeten. Denk ik. Smaken verschillen natuurlijk.

High tea

Dit gerechtje van zalmrolletjes met limoendressing maakte ik voor een editie van paleo magazine waarin er een high tea geserveerd werd met allerlei lekkere hapjes. Ik zal binnenkort de complete lijst met recepten eens delen.

High tea paleo

De gevulde eieren van gisteren waren er ook onderdeel van en nog veel meer lekkers. Ik heb nog niet alle recepten online staan maar deze week komen er nog een paar bij en dan is het redelijk compleet.

Maar goed even terug naar deze zalmrolletjes met limoendressing. Doen het dus heel goed als onderdeel van bijvoorbeeld een buffettafel of een high tea.

Het maken van de rolletjes is echt heel eenvoudig. Het enige waar je op moet letten als je de zalm koopt is dat de plakken een beetje heel zijn en mooi. Heel groot hoeven ze niet te zijn maar je moet natuurlijk wel de veldsla erin kunnen rollen.

Limoendressing

Ik serveer de zalmrolletjes met een limoendressing die ik makkelijk maak door mayonaise te mengen met limoensap en limoenrasp. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

De zalmrolletjes met limoendressing zijn bovendien ook nog een koolhydraatarm dus heel fijn als je daar op let. Ik vind ze misschien zelfs nog wel lekkerder dan de variant met roomkaas.

Maar probeer het zelf maar eens en laat me weten wat je ervan vond!

Fijne tweede paasdag!

Zalmrolletjes

Zalmrolletjes met limoendressing

5 van 2 stemmen
GangVoorgerecht

Lekker makkelijk en snel te maken zijn deze lekkere zalmrolletjes
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

6 rolletjes

Ingrediënten


  • Maak eerst de dressing van mayonaise, limoensap en rasp van limoen. Proef even en voeg eventueel peper en zout toe.
  • Haal de plakken zalm uit elkaar en besmeer elke plak licht met een klein beetje mayonaise. Doe er een plukje veldsla op en rol op. Als het niet goed dicht blijft zitten kun je er eventueel een houten prikker in doen.
  • Serveer met nog wat extra van de limoendressing

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 52kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 3g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 6mg | Natrium: 160mg | Kalium: 49mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 313IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 4mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.