Simone's Kitchen

Zalmrolletjes met limoendressing

Zalmrolletjes

Zalmrolletjes met limoendressing

Het is niet de eerste keer dat ik een recept deel met zalmrolletjes. Maar deze is in die zin wel anders. Het is namelijk niet gevuld met roomkaas.

Voorheen vulde ik ze eigenlijk min of meer standaard met roomkaas. En hoewel dat echt helemaal niks mis mee is, is dit een variatie die door meer mensen kan worden gegeten. Denk ik. Smaken verschillen natuurlijk.

High tea

Dit gerechtje van zalmrolletjes met limoendressing maakte ik voor een editie van paleo magazine waarin er een high tea geserveerd werd met allerlei lekkere hapjes. Ik zal binnenkort de complete lijst met recepten eens delen.

High tea paleo

De gevulde eieren van gisteren waren er ook onderdeel van en nog veel meer lekkers. Ik heb nog niet alle recepten online staan maar deze week komen er nog een paar bij en dan is het redelijk compleet.

Maar goed even terug naar deze zalmrolletjes met limoendressing. Doen het dus heel goed als onderdeel van bijvoorbeeld een buffettafel of een high tea.

Het maken van de rolletjes is echt heel eenvoudig. Het enige waar je op moet letten als je de zalm koopt is dat de plakken een beetje heel zijn en mooi. Heel groot hoeven ze niet te zijn maar je moet natuurlijk wel de veldsla erin kunnen rollen.

Limoendressing

Ik serveer de zalmrolletjes met een limoendressing die ik makkelijk maak door mayonaise te mengen met limoensap en limoenrasp. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

De zalmrolletjes met limoendressing zijn bovendien ook nog een koolhydraatarm dus heel fijn als je daar op let. Ik vind ze misschien zelfs nog wel lekkerder dan de variant met roomkaas.

Maar probeer het zelf maar eens en laat me weten wat je ervan vond!

Fijne tweede paasdag!

Zalmrolletjes
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zalmrolletjes met limoendressing

Lekker makkelijk en snel te maken zijn deze lekkere zalmrolletjes
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 6 rolletjes

Ingrediënten

Instructies

  • Maak eerst de dressing van mayonaise, limoensap en rasp van limoen. Proef even en voeg eventueel peper en zout toe.
  • Haal de plakken zalm uit elkaar en besmeer elke plak licht met een klein beetje mayonaise. Doe er een plukje veldsla op en rol op. Als het niet goed dicht blijft zitten kun je er eventueel een houten prikker in doen.
  • Serveer met nog wat extra van de limoendressing
Gang: Voorgerecht
Trefwoord: gerookte zalm

Voedingswaarde

Calorieën: 52kcal, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 3g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 6mg, Natrium: 160mg, Kalium: 49mg, Suiker: 1g, Vitamine A: 313IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 4mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.