Simone's Kitchen

Dude Food dinsdag: Zalmrolletjes gevangen door een Pokemon jager

Zalmrolletjes met roomkaas en avocado | simoneskitchen.nlTja, en dat twijfelachtige geluk heeft deze Dude dus weer. Komt er een nieuw spelletje op een telefoon, waarmee blijkt dat de hele wereld vol zit met allemaal Japanse beestjes.
Blijkt er een belangrijk oplaadpunt voor dit spel bij ons in de straat te zitten! Lekker dan weer, not!
De Pokemon Go app was nog geen dag of twee oud en opeens liepen er allemaal verdwaasde figuren in mijn straat op hun mobieltjes te kwijlen.
Jong en (voornamelijk) oud draaiden rondjes midden op de weg met hun telefoon in de lucht alsof ze hiermee het exacte Noorden wilden zoeken.
Vervolgens renden ze dan opeens het park in, maar veel vaker nog naar het huis dat een paar meter van mijn woning af ligt.

Gevulde zalmrolletjes met roomkaas | simoneskitchen.nlDriftig draaien met die vingers op het telefoonschermpje en dan een (zeker niet zo mannelijk) sprongetje in de lucht. Ja ze hadden eindelijk die Pokestop die in de voortuin van mijn buren was geplant gevonden.
Binnen enkele dagen leek het wel een soort van hippie sit in op de straat. De nieuwe hangplek voor Pokemon trainers voor mijn deur was een feit. Bedankt, dames en heren spelontwikkelaars.

Zalmrolletjes met roomkaas | simoneskitchen.nl

Wat een toestand, zeg.
Terwijl ik me een weg tussen de squattende Pokemon trainers en de legio manga beestjes door naar mijn voordeur probeerde te banen, schreeuwde een klein jongetje met een foute scheiding en een rond ziekenfondsbrilletje: “Meneer pas op, u staat op een Pokemon en die heb ik nog niet.”
De kontkrummel duwde me voor zijn doen, bruut opzij en begon direct driftig ballen te werpen naar een zalmachtig tekenfilmfiguurtje.
Enkele seconden later riep hij triomfantelijk: “Hebbes!” en maakte een lange neus naar mij.
Dit pikte ik natuurlijk niet van dat snotjoch en ik greep hem in zijn Poke kladden.

Zalmrolletjes met roomkaas | simoneskitchen.nl

Die kleine wist niet dat ik net van de sportschool af kwam, waar ik weer vreselijk met allemaal gewichten in de weer was geweest.
Mijn sporttrainer vroeg me tijdens de workout of ik misschien moslim was. Ik vroeg hem hoe hij hier zo bij kwam?
Nou omdat je tijdens het gewichtheffen een geluid maakt, alsof je de halve Koran staat te citeren: Mallaaah, melleehhh!!

Anyway, ik griste de Pokemon bal met de zalm erin bij het jochie weg en zei: “Ik stond op die Pokemon, dus hij is van mij. En nu wegwezen voor mijn deur, kleine Pokemon gauwdief.”
Terwijl ik met de zalm naar binnen stapte liet ik de dreumes beteuterd achter, haha!
Nee hoor, zo flauw ben ik niet. Van die zalm Pokemon heb ik lekkere zalmrolletjes gemaakt en om het allemaal wat meer pit te geven heb ik er een saus van gember en chili bij gemaakt.
Hierna heb ik het kleine Pokemon jagertje lekker laten mee eten van zijn vers gevangen zalm Pokemon.

Geniet van lekkere zalmrolletjes met zelfgemaakte chili gember saus waar je de rolletjes in kunt dippen. Lekker als snack, voorgerecht of met een maaltijdsalade als hoofdgerecht.

Zalmrolletjes met zelf gemaakte chili gember saus
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
15 min
 
Rolletjes van gerookte zalm gevuld met kruidige roomkaas en avocado. De Aziatische dipsaus maakt dit een onweerstaanbare snack
Servings: 4 personen
Ingredienten
Voor de rolletjes
  • 1 pak gerookte zalm ongeveer 150 gram
  • 1 bakje roomkaas met kruiden of naturel en dat je zelf verse kruiden naar keuze toevoegt
  • 1 avocado ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 tl kookroom
  • 2 el bieslook fijngehakt
  • Peper en zout
  •  
Voor de saus
  • 120 ml water
  • 120 ml appelciderazijn
  • ½ rode peper fijn gesnipperd
  • 1 el ketchup
  • 2 el boter
  • 3 el lichte basterd suiker
  • 1 el sojasaus
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • 2 el verse gember fijn gehakt
Instructies
  1. Meng de roomkaas in een kom met de kookroom en 1 el bieslook voor de vulling van de rolletjes. Breng op smaak met peper en zout
  2. Leg de plakjes zalm dakpansgewijs op elkaar (het makkelijkste is om dit op een stuk huishoudfolie te doen) en smeer ze in met een dikke laag van de kruidige roomvulling.
  3. Op de roomkaas leg je reepjes avocado en hierna rol je de zalm op en laat je de rollen minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  4. Zet een steelpan op het vuur en doe hier alle ingrediënten voor de saus. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur nog een minuut of vijf pruttelen. Laat hierna de saus afkoelen.
  5. Wanneer de zalmrollen zijn opgesteven, snij je hier plakjes van ongeveer 2cm dik van.
  6. Serveer de rolletjes op een groot bord met een schaaltje met de saus in het midden of ernaast om te dippen.

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    Dit ziet er heerlijk uit! En glutenvrij!

  2. Avatar

    Ik heb er inderdaad geen gluut bij in de buurt gezien, hehe…

    Heb trouwens nog nooit een gluut van dichtbij gezien, hoor 🙂

  3. Pingback: 10 x lekkere en verantwoorde hapjes voor oud&nieuw | Beaufood

  4. Pingback: 10 x lekkere en verantwoorde hapjes voor oud&nieuw - Beaufood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos