Simone's Kitchen

Gebakken tonijn met komkommersalade

Gebakken tonijn met komkommersalade

Verse tonijn

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een echt goede moot tonijn, die dan op de goede manier is gebakken. Dit recept voor gebakken tonijn met komkommersalade is super eenvoudig maar zo ontzettend lekker! Ik maakte op Tenerife de fout om ergens in een strandtentje een moot tonijn te bestellen en die was – behalve aan de zoute kant – helemaal doorgebakken.

Naar mijn mening een absolute doodzonde. Sowieso is tonijn natuurlijk al een omstreden vis. Ik vind het lastig moet ik eerlijk zeggen. Voor tonijn in blik koop ik altijd die van Bart’s Fish Tales maar heb je het over verse tonijn dan wordt het hele verhaal een stuk ondoorzichtiger.

Maar voor speciale gelegenheden vind ik het nog steeds een heerlijk stukje vis.

gebakken tonijn

Nog niet gezien

Ik moet er wel even bijzeggen dat ik de film Seaspiracy nog niet gezien heb. Dat schijnt nogal heftig te zijn en er meteen voor te zorgen dat je geen vis meer wilt eten. Maar ja, misschien dat ik daarom nog even wacht met die film te kijken. Hoe dan ook; dit recept voor gebakken tonijn is dus mega simpel en heerlijk. Probeer het zelf maar!

Check ook dit recept voor tonijn.

gebakken tonijn
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gebakken tonijn met komkommersalade

Een lekker fris voorgerecht wat in no time op tafel staat
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr tonijn vers, aan een stuk
  • Peper en zout
  • 1 komkommer in linten
  • 2 el sesamzaadjes

Dressing voor de komkommer

  • 2 el honing
  • 80 ml limoensap vers
  • 1 el vissaus

Instructies

  • Maak eerst de dressing voor de komkommer en doe de linten alvast in de dressing zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Doe peper en zout op de tonijn en rol deze door de sesamzaadjes heen.
  • Verhit een koekenpan met olie tot goed heet en bak de tonijn aan alle kanten heel kort. Het moet echt net geschroeid zijn.
  • Snij de tonijn in mooie plakken en serveer op bordjes met de komkommerlinten.
Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: komkommer, tonijn

Voedingswaarde

Calorieën: 222kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 23g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 14mg, Natrium: 622mg, Kalium: 320mg, Vezels: 1g, Suiker: 10g, Vitamine A: 123IU, Vitamine C: 8mg, Calcium: 69mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.