Gebakken tonijn met komkommersalade
Verse tonijn
Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een echt goede moot tonijn, die dan op de goede manier is gebakken. Dit recept voor gebakken tonijn met komkommersalade is super eenvoudig maar zo ontzettend lekker! Ik maakte op Tenerife de fout om ergens in een strandtentje een moot tonijn te bestellen en die was – behalve aan de zoute kant – helemaal doorgebakken.
Naar mijn mening een absolute doodzonde. Sowieso is tonijn natuurlijk al een omstreden vis. Ik vind het lastig moet ik eerlijk zeggen. Voor tonijn in blik koop ik altijd die van Bart’s Fish Tales maar heb je het over verse tonijn dan wordt het hele verhaal een stuk ondoorzichtiger.
Maar voor speciale gelegenheden vind ik het nog steeds een heerlijk stukje vis.
Nog niet gezien
Ik moet er wel even bijzeggen dat ik de film Seaspiracy nog niet gezien heb. Dat schijnt nogal heftig te zijn en er meteen voor te zorgen dat je geen vis meer wilt eten. Maar ja, misschien dat ik daarom nog even wacht met die film te kijken. Hoe dan ook; dit recept voor gebakken tonijn is dus mega simpel en heerlijk. Probeer het zelf maar!
Check ook dit recept voor tonijn.
Gebakken tonijn met komkommersalade
Ingrediënten
Dressing voor de komkommer
- 2 el honing
- 80 ml limoensap vers
- 1 el vissaus
Instructies
- Maak eerst de dressing voor de komkommer en doe de linten alvast in de dressing zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Doe peper en zout op de tonijn en rol deze door de sesamzaadjes heen.
- Verhit een koekenpan met olie tot goed heet en bak de tonijn aan alle kanten heel kort. Het moet echt net geschroeid zijn.
- Snij de tonijn in mooie plakken en serveer op bordjes met de komkommerlinten.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.