Krokante viskoekjes met tonijn en paprika
Deze lekkere en makkelijke viskoekjes staan in no time op tafel en maak je eenvoudig met tonijn uit blik en heel klein gesneden stukjes paprika.
Krokante viskoekjes met tonijn
Tonijn uit blik is ontzettend makkelijk om te gebruiken en je kunt er meer mee dan je wellicht denkt. Deze krokante viskoekjes met tonijn zijn daar een goed voorbeeld van. Ik maakte de viskoekjes met lekker wat paprika erdoor en bakte er in totaal 12 kleine burgertjes van. Door ze op hoog vuur te bakken in de kokosolie worden ze lekker krokant, maar wil je ze nog meer crisp meegeven dan kun je ze ook nog even door panko rollen of cornflakes. Ook lekker.
Uiteraard zijn ze dan niet meer glutenvrij, maar je kunt kiezen wat je wilt. Ik vond ze erg lekker om zo te eten als onderdeel van een lunch met een grote groene salade, maar je kunt ze ook prima eten als onderdeel van de avondmaaltijd.
Amandelmeel
In plaats van paneermeel heb ik hier amandelmeel gebruikt om eventueel overtollig vocht op te nemen. Je kunt uiteraard ook paneermeel gebruiken als je daar de voorkeur aan geeft. Ook in dat geval zijn de viskoekjes met tonijn niet langer glutenvrij.
Om ze te maken snij je eerst alle onderdelen klein. Je wilt geen grote brokken paprika erin dus snij deze in hele kleine blokjes zodat het goed mengt. Verder is het vooral een kwestie van alle ingrediënten simpelweg mixen met elkaar. Kneed er dan 12 kleine viskoekjes van. Je hebt hiervoor ongeveer 320 gram tonijn uit blik nodig. Ik gebruik hiervoor altijd de variatie met olijfolie. Ik vind dat lekkerder en minder droog dan de tonijn op water. Maar beide is mogelijk.
Dip
Om ze te serveren vind ik het lekker om een frisse mayonaise dip te gebruiken. Ik maak hiervoor meestal limoenmayonaise, maar je kunt het ook met een pittige mayonaise serveren. De viskoekjes met tonijn zijn lekker flexibel!
Viskoekjes met tonijn en paprika
Ingrediënten
- 320 gr tonijn op olie uitgelekt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 rode paprika in hele kleine blokjes
- 4 takjes peterselie fijn gesneden
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 130 gr amandelmeel
- 1 ei
- 1 tl citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed dit even goed door met je handen. Maak hier vervolgens 12 kleine hamburgertjes en bak ze in de kokosolie op medium vuur. Per kant ongeveer 3 minuten.
- Serveer de tonijn koekjes met een lekkere groene salade.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.