Deze lekkere en makkelijke viskoekjes staan in no time op tafel en maak je eenvoudig met tonijn uit blik en heel klein gesneden stukjes paprika.

Viskoekjes met tonijn

Krokante viskoekjes met tonijn

Tonijn uit blik is ontzettend makkelijk om te gebruiken en je kunt er meer mee dan je wellicht denkt. Deze krokante viskoekjes met tonijn zijn daar een goed voorbeeld van. Ik maakte de viskoekjes met lekker wat paprika erdoor en bakte er in totaal 12 kleine burgertjes van. Door ze op hoog vuur te bakken in de kokosolie worden ze lekker krokant, maar wil je ze nog meer crisp meegeven dan kun je ze ook nog even door panko rollen of cornflakes. Ook lekker.

Uiteraard zijn ze dan niet meer glutenvrij, maar je kunt kiezen wat je wilt. Ik vond ze erg lekker om zo te eten als onderdeel van een lunch met een grote groene salade, maar je kunt ze ook prima eten als onderdeel van de avondmaaltijd.

Viskoekjes met tonijn

Amandelmeel

In plaats van paneermeel heb ik hier amandelmeel gebruikt om eventueel overtollig vocht op te nemen. Je kunt uiteraard ook paneermeel gebruiken als je daar de voorkeur aan geeft. Ook in dat geval zijn de viskoekjes met tonijn niet langer glutenvrij.

Om ze te maken snij je eerst alle onderdelen klein. Je wilt geen grote brokken paprika erin dus snij deze in hele kleine blokjes zodat het goed mengt. Verder is het vooral een kwestie van alle ingrediënten simpelweg mixen met elkaar. Kneed er dan 12 kleine viskoekjes van. Je hebt hiervoor ongeveer 320 gram tonijn uit blik nodig. Ik gebruik hiervoor altijd de variatie met olijfolie. Ik vind dat lekkerder en minder droog dan de tonijn op water. Maar beide is mogelijk.

Dip

Om ze te serveren vind ik het lekker om een frisse mayonaise dip te gebruiken. Ik maak hiervoor meestal limoenmayonaise, maar je kunt het ook met een pittige mayonaise serveren. De viskoekjes met tonijn zijn lekker flexibel!

Viskoekjes met tonijn

Viskoekjes met tonijn en paprika

Nog geen review
GangBijgerecht
KeukenGezonde keuken

Deze heerlijke viskoekjes maak je met tonijn en paprika. Lekker als snack of als onderdeel van de maaltijd
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

12 stuks

Ingrediënten

  • 320 gr tonijn op olie uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in hele kleine blokjes
  • 4 takjes peterselie fijn gesneden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 130 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed dit even goed door met je handen. Maak hier vervolgens 12 kleine hamburgertjes en bak ze in de kokosolie op medium vuur. Per kant ongeveer 3 minuten.
  • Serveer de tonijn koekjes met een lekkere groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 124kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 11g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 0.002g | Cholesterol: 18mg | Natrium: 117mg | Kalium: 93mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 461IU | Vitamine C: 14mg | Calcium: 31mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.