Viskoekjes met makreel – koolhydraatarm
Vis vis vis!
Ja ja, ik heb de afgelopen week voor het eerst in lange tijd denk ik, eindelijk eens vaker vis gegeten dan 1 x in de week. Dat waren niet deze viskoekjes met makreel overigens, want dit is natuurlijk een wat ouder recept. Maar ik heb wel makreel gegeten en zalm en tonijn. Ik geef toe dat het niet de meest avontuurlijke uitstapjes zijn geweest maar goed. Het begin is er.
We eten in Nederland natuurlijk veel te weinig vis en ik ben daar ook wel een schoolvoorbeeld van. Het zit gewoon niet in mijn systeem en ondanks dat ik fan ben van makkelijke visgerechten zoals de tonijnburgers of de Aziatische zalm blijft het wel net even te sporadisch.
Viskoekjes met makreel
Deze viskoekjes met makreel zijn overigens heel makkelijk om te maken. Een soort snelle burgertjes om te eten bij de lunch of bij het avondeten. Waar je het eet maakt eigenlijk niet zoveel uit. Probeer het zelf maar eens zou ik zeggen.
Makreel viskoekjes
Ingrediënten
Instructies
- Giet de blikjes makreel af en doe de makreel in een kom. Breek de stukken met je handen of met een vork los zodat er niet al te grote klonten overblijven. Klop de eieren los met de specerijen en voeg toe aan de makreel. Roer goed door en voeg de kokosmeel toe en wat peper en zout.
- Vorm van het mengsel 6 koeken en bak deze in de kokosolie gaar en goudbruin.
- Lekker om mee te nemen als lunch of eet als avondeten met een groene salade
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.