Simone's Kitchen

Viskoekjes met makreel – koolhydraatarm

Viskoekjes met makreel

Vis vis vis!

Ja ja, ik heb de afgelopen week voor het eerst in lange tijd denk ik, eindelijk eens vaker vis gegeten dan 1 x in de week. Dat waren niet deze viskoekjes met makreel overigens, want dit is natuurlijk een wat ouder recept. Maar ik heb wel makreel gegeten en zalm en tonijn. Ik geef toe dat het niet de meest avontuurlijke uitstapjes zijn geweest maar goed. Het begin is er.

We eten in Nederland natuurlijk veel te weinig vis en ik ben daar ook wel een schoolvoorbeeld van. Het zit gewoon niet in mijn systeem en ondanks dat ik fan ben van makkelijke visgerechten zoals de tonijnburgers of de Aziatische zalm blijft het wel net even te sporadisch.

Viskoekjes met makreel

Deze viskoekjes met makreel zijn overigens heel makkelijk om te maken. Een soort snelle burgertjes om te eten bij de lunch of bij het avondeten. Waar je het eet maakt eigenlijk niet zoveel uit. Probeer het zelf maar eens zou ik zeggen.

Viskoekjes met makreel
Print recept Pin recept
No ratings yet

Makreel viskoekjes

deze lekkere viskoekjes of vis hamburgertjes zijn prima bij de maaltijd!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 6 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gr makreel uit blik
  • 45 gr kokosmeel
  • 5 eieren
  • Sap van ½ limoen
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 el kokosolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructies

  • Giet de blikjes makreel af en doe de makreel in een kom. Breek de stukken met je handen of met een vork los zodat er niet al te grote klonten overblijven. Klop de eieren los met de specerijen en voeg toe aan de makreel. Roer goed door en voeg de kokosmeel toe en wat peper en zout.
  • Vorm van het mengsel 6 koeken en bak deze in de kokosolie gaar en goudbruin.
  • Lekker om mee te nemen als lunch of eet als avondeten met een groene salade
Gang: Bijgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: makreel

Voedingswaarde

Calorieën: 165kcal, Koolhydraten: 7g, Eiwit: 14g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 5g, Transvet: 1g, Cholesterol: 163mg, Natrium: 195mg, Kalium: 158mg, Vezels: 3g, Suiker: 1g, Vitamine A: 507IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 106mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.