Weekmenu week 15-2024
Nu ik dit schrijf begint het net weer te regenen. Zo jammer, want iedereen is zo toe aan wat zon. Hopelijk als dit weekmenu verschijnt ziet het weer er buiten heel anders uit. Als ik dan receptjes aan het zoeken ben, kom ik toch uit op “verwarmende recepten”, is toch gek hoe dat werkt met het weer en eten. Is het zonnig dan eet ik graag salades en is het koud en regenachtig, dan heerlijk stamppot of kruidige maaltijden. En jullie dus ook!
Maandag – Zoete aardappel en spinazie dahl
Oh dit is zo’n heerlijk recept. En makkelijk! Dus prima voor een vegetarische maandag. Het meeste werk is eigenlijk het snijden van de zoete aardappel en de ui. Voor de rest moet je af en toe roeren voor je kan genieten. Makkelijke maaltijd ook om in te vriezen en op een luie dag heerlijk uit de vriezer te eten.
Zoete aardappel en spinazie dahl
Dinsdag – Blote billetjes in het gras
Wij aten dit thuis regelmatig, vanwege alle bonen die uit mijn Vaders tuin kwamen. Als kind vond ik het een stom gerecht. Niet vanwege de smaak, maar meer door de naam. Tssss belachelijk wat ze met die kindjes hadden gedaan, hahaha. En dat wij dat dan moesten opeten…Het bleek later toch lekker te zijn.
Blote billetjes in het gras
Woensdag – Marokkaanse visschotel
Voor de Marokkaanse gemeenschap is pas laat duidelijk wanneer zij het Suikerfeest vieren, dat ligt aan de stand van de maan heb ik geleerd. Misschien was het gisteren al, kan ook vandaag zijn. Dit recept is sowieso lekker, dus proef die heerlijke kruiden en smaken in deze visschotel.
Donderdag – Parelcouscoussalade met doperwten
Couscous is over het algemeen wel aardig ingeburgerd, maar parelcouscous is voor mijn gevoel nog niet zo bekend. Terwijl het net zo makkelijk en lekker is als de “gewone” variant. Dit is zo’n doordeweeks recept, waarvan je de ingrediënten meestal al wel in huis hebt.
Parelcouscous met doperwten en muntpesto
Vrijdag – Kippenstoofschotel
Ik betrap mezelf er op dat ik de afgelopen periode weinig kip heb gegeten. Geen idee hoe dat komt, want ik ben er gek op. Deze kippenstoofchotel is heerlijk, vooral ook door de chorizo. Die geeft altijd zoveel smaak in een maaltijd. En het hoeft niet uren te pruttelen, dus ook fijn.
Snelle kippenstoof
Zaterdag – Thaise salade met kipgehakt
Ik heb weer even heel veel zin in een Aziatisch recept. Mmm die smaak van vissaus, limoen, koriander en citroengras….en dat allemaal in deze heerlijke salade. Bedank me later!
Zondag – Chocolade trifle
Als het geen zonnige dag is, en je toch lekker thuis blijft bijvoorbeeld, dan kun je deze chocolade trifle maken. Je hebt er namelijk wel wat tijd voor nodig omdat de laagjes tussendoor moeten opstijven voor de volgende laag er op kan. Maar ja het resultaat is dan wel weer heel fijn.