Hier en daar komen er al wat mooie dagen om de hoek kijken en aan het einde van deze week is het ook alweer Pasen. Wat mij betreft is dat echt het teken dat de lente is begonnen. Deze week dus heerlijke gerechten opgezocht die prima passen bij dit jaargetijde.

weekmenu week 13-2024

Maandag – Warme spruitjessalade

You love them, or you hate them: spruitjes. Vroeger aten we ze thuis tot snot gekookt, en dat is heel lang een trauma geweest. Maar zelfs spruitjes kun je lekker maken, hahaha. Vandaag in een gezonde vegetarische salade. En met blauwe kaas is alles lekker toch ?!

Spruitjessalade met kastanjedressing | simoneskitchen.nl

Warme spruitjessalade met kastanjedressing en blauwe kaas

Maak het recept veganistisch door de slagroom te vervangen door bijvoorbeeld kokosroom of amandelmelk. De blauwe kaas kun je in dat geval weglaten en de ui ed. bakken in olijfolie in plaats van boter.
Bekijk het recept

Dinsdag – Ovenschotel met kabeljauw

Vroeger waren de 40 dagen voor de Pasen de vastentijd bij de katholieken. En als het dan Pasen was, mocht je weer alles eten. Ik weet niet of dat nu nog zo is, maar ik weet wel dat er dan ook meer vis werd gegeten. Dat is sowieso een goed idee, dus vandaag een overheerlijke visschotel, met veel respect voor de mensen die nu vasten, of het nu voor de katholieke of moslimtraditie is.

Vis ovenschotel

Visovenschotel

Voor deze visschotel kun je de witvis gebruiken die je voorkeur heeft. Ga je voor goedkoop dan is koolvis een goede optie (uit de vriezer) Ik gebruikte hier kabeljauwfilets.
Bekijk het recept

Woensdag – Kippenlevertjes met knoflook

Ooit in een ver verleden zat ik op de Inas, een soort van tussenjaar, en daar hadden we ook kookles. Onze lerares wilde ons ook dingen leren eten, die we nog nooit hadden gegeten. Toen ik hoorde dat we kippenlevertjes gingen maken, rezen mijn haren te bergen. Maar ik vind, je moet alles in ieder geval proberen, en het bleek ook nog eens heel lekker te zijn. Vandaag dus ook kippenlevertjes op het menu:

Gebakken kippenlevertjes

Kippenlevertjes met knoflook en citroen

Een heerlijk gerechtje van kippenlevertjes met knoflook en citroen.
Bekijk het recept

Donderdag – Dan dan noedels

Toen ik dit recept voorbij zag komen, dacht ik, mmm lekker makkelijk en ook nog eens pittig van smaak. Die gaat vandaag op het menu. Want ja, voor een doordeweekse dag is het toch fijn als je lekker kunt eten, maar ook snel klaar kunt zijn met de bereiding.

dan dan noedels

Dan dan noedels

Lekker makkelijk gerecht, ideaal voor door deweeks
Bekijk het recept

Vrijdag – Thaise babi pangang

Ik kan niet zo goed tegen Chinees eten, maar dat komt voornamelijk door de toevoeging van akelige e-nummers. Zelf maken is dan al weer een stuk beter. Maar mijn voorkeur heeft toch wel de Thaise keuken, en in deze babi pangang heb je best of both worlds.

babi pangang met satesaus

Babi pangang met satesaus

Deze babi pangang gebruikt een lekkere satesaus in plaats van de standaard rode saus.
Bekijk het recept

Zaterdag – Courgette burgers

Omdat het morgen eerste Paasdag is, dacht ik misschien moeten we vanavond vast een beetje compenseren. Wel lekker eten, maar vooral veel groente. Dat lukt met deze burgers heel goed. En eigenlijk zou je ook prima kunnen serveren op een feestdag. Het ziet er toch heel feestelijk uit!

Courgette burgers

Courgette burgers met zoete aardappel

Heerlijk als tussendoortje, of als onderdeel van de warme maaltijd zijn deze courgette burgers met zoete aardappel
Bekijk het recept

Zondag – Chocolade cupcakes

Ja en dan kun je vandaag helemaal los gaan met deze leuke en lekkere cupcakes. Met Paaseitjes natuurlijk!!!

chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes met witte chocolade ganache en paaseitjes

Wat is er nu lekkerder om te serveren met de paasdagen?
Bekijk het recept

Delen is fijn!