Weekmenu week 13-2024
Hier en daar komen er al wat mooie dagen om de hoek kijken en aan het einde van deze week is het ook alweer Pasen. Wat mij betreft is dat echt het teken dat de lente is begonnen. Deze week dus heerlijke gerechten opgezocht die prima passen bij dit jaargetijde.
Maandag – Warme spruitjessalade
You love them, or you hate them: spruitjes. Vroeger aten we ze thuis tot snot gekookt, en dat is heel lang een trauma geweest. Maar zelfs spruitjes kun je lekker maken, hahaha. Vandaag in een gezonde vegetarische salade. En met blauwe kaas is alles lekker toch ?!
Warme spruitjessalade met kastanjedressing en blauwe kaas
Dinsdag – Ovenschotel met kabeljauw
Vroeger waren de 40 dagen voor de Pasen de vastentijd bij de katholieken. En als het dan Pasen was, mocht je weer alles eten. Ik weet niet of dat nu nog zo is, maar ik weet wel dat er dan ook meer vis werd gegeten. Dat is sowieso een goed idee, dus vandaag een overheerlijke visschotel, met veel respect voor de mensen die nu vasten, of het nu voor de katholieke of moslimtraditie is.
Visovenschotel
Woensdag – Kippenlevertjes met knoflook
Ooit in een ver verleden zat ik op de Inas, een soort van tussenjaar, en daar hadden we ook kookles. Onze lerares wilde ons ook dingen leren eten, die we nog nooit hadden gegeten. Toen ik hoorde dat we kippenlevertjes gingen maken, rezen mijn haren te bergen. Maar ik vind, je moet alles in ieder geval proberen, en het bleek ook nog eens heel lekker te zijn. Vandaag dus ook kippenlevertjes op het menu:
Kippenlevertjes met knoflook en citroen
Donderdag – Dan dan noedels
Toen ik dit recept voorbij zag komen, dacht ik, mmm lekker makkelijk en ook nog eens pittig van smaak. Die gaat vandaag op het menu. Want ja, voor een doordeweekse dag is het toch fijn als je lekker kunt eten, maar ook snel klaar kunt zijn met de bereiding.
Vrijdag – Thaise babi pangang
Ik kan niet zo goed tegen Chinees eten, maar dat komt voornamelijk door de toevoeging van akelige e-nummers. Zelf maken is dan al weer een stuk beter. Maar mijn voorkeur heeft toch wel de Thaise keuken, en in deze babi pangang heb je best of both worlds.
Babi pangang met satesaus
Zaterdag – Courgette burgers
Omdat het morgen eerste Paasdag is, dacht ik misschien moeten we vanavond vast een beetje compenseren. Wel lekker eten, maar vooral veel groente. Dat lukt met deze burgers heel goed. En eigenlijk zou je ook prima kunnen serveren op een feestdag. Het ziet er toch heel feestelijk uit!
Courgette burgers met zoete aardappel
Zondag – Chocolade cupcakes
Ja en dan kun je vandaag helemaal los gaan met deze leuke en lekkere cupcakes. Met Paaseitjes natuurlijk!!!