Ben jij fan van babi pangang? Dan wil je wellicht deze heerlijke versie van babi pangang met satesaus eens proberen. Voor mij is deze veruit favoriet en zoveel lekkerder dan de versie met de zoetzure saus.

Babi pangang met satesaus

Babi pangang met satesaus

Vroeger als ik naar de Chinees ging dan kwamen we steevast terug met foe yong hai en babi pangang. Maar de eerste keer dat ik hoorde dat je dat dus ook babi pangang met pindasaus kon vragen was ik om. Nu vond ik een ‘gewone’ babi al best lekker maar met satesaus is mijn favoriet. Voor deze babi pangang met satesaus ging ik niet uit van een traditionele babi pangang (die staat nog op de planning om te maken!) maar voegde er wat Thaise smaken aan toe.

Babi pangang met satesaus

Procureur

Om te beginnen moest ik natuurlijk bedenken welk stukje vlees je nu het beste voor babi pangang kunt gebruiken. De conclusie was dat het met buikspek kan maar ook met procureur. (varkensnek)

Ik keek even op vlees.nl over wat dit stukje vlees nu eigenlijk is en wat je ermee kunt doen.
De site heeft sowieso handige informatie voor als je alles wilt weten over bepaalde stukjes vlees. Over bereiding, recepten en meer.

Daardoor kreeg ik het idee om een babi pangang van procureur te maken. Maar dan natuurlijk net iets anders dan dat gerecht dat je iedere week bij de Chinees kunt halen.
De kruiden maakte ik anders en natuurlijk maakte ik babi pangang met de satesaus.

Babi pangang met satesaus

Met bloemkoolrijst

Je kunt de babi pangang met satesaus natuurlijk eten met wat je maar lekker vindt. Ik koos er hier voor om het te serveren met bloemkoolrijst en een lekkere groene salade.

babi pangang met satesaus

Babi pangang met satesaus

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch

Deze babi pangang gebruikt een lekkere satesaus in plaats van de standaard rode saus.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 30 minuten
bereiding 1 uur 30 minuten
totaal 2 uur

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram varkensschouder procureur

Marinade

  • 4 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 tl knoflook geraspt
  • 1 tl citroengras geraspt
  • 2 el honing

En verder

  • 500 gr bloemkoolrijst
  • 250 gr pindasaus

Hoe maak je de babi pangang met satesaus?

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en laat de procureur hier minimaal een half uur in marineren. Keer het vlees minimaal 1 keer om tijdens dit half uur. (voor een nog beter resultaat laat je het vlees de nacht voordat je gaat koken lekker op z'n gemak in de marinade rusten)
  • Haal het vlees uit de marinade en leg dit in een braadslee met een rooster. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven op 220 C en laat dit een uur staan.
  • Draai na een uur de oven terug in temperatuur naar 150 C en zet het vlees dan nog een kwartier met aluminiumfolie afgedekt terug in de oven.
  • Haal het vlees uit de oven en laat dit onder de folie nog een kwartiertje rusten.
  • Serveer de Thaise Babi pangang met kort gebakken bloemkoolrijst en jouw favoriete pindasaus. Eet Smakelijk!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 531kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 36g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 79mg | Natrium: 2341mg | Kalium: 905mg | Vezels: 3g | Suiker: 23g | Vitamine A: 1IU | Vitamine C: 61mg | Calcium: 42mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Voor meer ideeën en inspiratie met procureur of andere mooie vleesproducten, kijk je gewoon even op vlees.nl

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met vlees.nl

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.