Babi Pangang met satesaus
Ben jij fan van babi pangang? Dan wil je wellicht deze heerlijke versie van babi pangang met satesaus eens proberen. Voor mij is deze veruit favoriet en zoveel lekkerder dan de versie met de zoetzure saus.
Babi pangang met satesaus
Vroeger als ik naar de Chinees ging dan kwamen we steevast terug met foe yong hai en babi pangang. Maar de eerste keer dat ik hoorde dat je dat dus ook babi pangang met pindasaus kon vragen was ik om. Nu vond ik een ‘gewone’ babi al best lekker maar met satesaus is mijn favoriet. Voor deze babi pangang met satesaus ging ik niet uit van een traditionele babi pangang (die staat nog op de planning om te maken!) maar voegde er wat Thaise smaken aan toe.
Procureur
Om te beginnen moest ik natuurlijk bedenken welk stukje vlees je nu het beste voor babi pangang kunt gebruiken. De conclusie was dat het met buikspek kan maar ook met procureur. (varkensnek)
Ik keek even op vlees.nl over wat dit stukje vlees nu eigenlijk is en wat je ermee kunt doen.
De site heeft sowieso handige informatie voor als je alles wilt weten over bepaalde stukjes vlees. Over bereiding, recepten en meer.
Daardoor kreeg ik het idee om een babi pangang van procureur te maken. Maar dan natuurlijk net iets anders dan dat gerecht dat je iedere week bij de Chinees kunt halen.
De kruiden maakte ik anders en natuurlijk maakte ik babi pangang met de satesaus.
Met bloemkoolrijst
Je kunt de babi pangang met satesaus natuurlijk eten met wat je maar lekker vindt. Ik koos er hier voor om het te serveren met bloemkoolrijst en een lekkere groene salade.
Babi pangang met satesaus
Ingrediënten
- 500 gram varkensschouder procureur
Marinade
- 4 el sojasaus
- 4 el olijfolie
- 1 el vissaus
- 1 tl gember geraspt
- 1 tl knoflook geraspt
- 1 tl citroengras geraspt
- 2 el honing
En verder
- 500 gr bloemkoolrijst
- 250 gr pindasaus
Hoe maak je de babi pangang met satesaus?
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en laat de procureur hier minimaal een half uur in marineren. Keer het vlees minimaal 1 keer om tijdens dit half uur. (voor een nog beter resultaat laat je het vlees de nacht voordat je gaat koken lekker op z'n gemak in de marinade rusten)
- Haal het vlees uit de marinade en leg dit in een braadslee met een rooster. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven op 220 C en laat dit een uur staan.
- Draai na een uur de oven terug in temperatuur naar 150 C en zet het vlees dan nog een kwartier met aluminiumfolie afgedekt terug in de oven.
- Haal het vlees uit de oven en laat dit onder de folie nog een kwartiertje rusten.
- Serveer de Thaise Babi pangang met kort gebakken bloemkoolrijst en jouw favoriete pindasaus. Eet Smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Voor meer ideeën en inspiratie met procureur of andere mooie vleesproducten, kijk je gewoon even op vlees.nl
Disclaimer: Deze post is een samenwerking met vlees.nl
Gaat het vlees in zijn geheel in de marinade en de oven en snij je het daarna in stukjes? Of andersom?
He Karin, Je bereidt en marineert het vlees in zijn geheel en daarna snij je het in stukjes!