Simone's Kitchen

Dude Food; Thaise Babi Pangang

Thaise babi pangang

2020

Oke! We zitten inmiddels alweer eventjes in het nieuwe jaar 2020.

Hoe mooi is dat? Dat wij het jaar twenty twenty dan ook mogen beleven? Goed eigenlijk, he? Wanneer je bedenkt dat je er eigenlijk niets voor hoeft te doen en ineens pak je weer zo’n historische mijlpaal mee. Het jaar 2000 was een aparte (MILLENIUMMM!!!) en dan ook nog 2002 (ook zo’n mooi jaar, want die kan je weer omkeren) en dan nu tweeduizend en twintig.

Goede voornemens

En ongetwijfeld had iedereen ook weer de allerbeste voornemens voor het nieuwe jaar.
In die hoedanigheid is feitelijk iedere jaarwisseling hetzelfde.
Mijn voornemens waren om in 2020 weer wat meer herrie te maken op het vlak van DudeFood.
De meeste andere vurige voornemens zijn na een week of twee alweer ingekrompen tot hooguit een klein kampvuurtje (of een lucifer die langzaam uitgaat).
Inmiddels heb ik de rekeningen voor het nieuwe jaar alweer ontvangen en ook de afschrijvingen van mijn credit card tijdens de Kerst zijn weer een feit.
Wanneer ik nog in een roes zou zitten, ben ik na deze financiële aderlating onmiddellijk weer nuchter.

Budget met een twist

Hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar lekker eten tegen een betaalbare prijs!
Ik had natuurlijk al vaker gehoord dat een voordelig geprijsd stuk vlees de varkensnek is; met een sjiek woord de Procureur.
Dat moest mijn stukje vlees worden om de januarimaand voor nu door te komen.
Ik keek even op vlees.nl over wat dit stukje vlees nu eigenlijk is en wat je ermee kunt doen.
Die site heeft echt nuttige info over het product en de vele tips voor het bereiden ervan gaven me inspiratie.
Daardoor kreeg ik het idee om een babi pangang van procureur te maken. Maar dan natuurlijk net iets anders dan dat gerecht dat je iedere week bij de Chinees kunt halen.
Net even anders kruiden en ook een keer een andere saus dan die eeuwige zoetzure saus erbij en ik had een maaltijd op tafel staan waarbij de bodem weer uit het bord werd gegeten.

Met bloemkoolrijst

Omdat we natuurlijk toch nog een beetje in de goede voornemens sferen zweven, heb ik er bloemkoolrijst bij geserveerd in plaats van de traditionele rijst. Klinkt toch net weer wat gezonder. (maar niemand kijkt je scheef aan als je er gewone rijst bij serveert!)

Ben je fan van Thailand en de Thaise keuken? Check dan ook deze post over de leukste dingen om te doen in Bangkok!

Ook lekker is dit recept met varkensbuik!

Babi pangang met bloemkoolrijst
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Thaise Babi Pangang

Babi Pangang met een aparte twist
Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram procureur

Marinade

  • 4 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 tl knoflook geraspt
  • 1 tl citroengras pasta
  • 2 el honing

En verder

  • 500 gr bloemkoolrijst
  • 250 gr pindasaus

Instructies

  • meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en laat de procureur hier minimaal een half uur in marineren. Keer het vlees minimaal 1 keer om tijdens dit half uur. (voor een nog beter resultaat laat je het vlees de nacht voordat je gaat koken lekker op z'n gemak in de marinade rusten)
  • Haal het vlees uit de marinade en leg dit in een braadslee met een rooster. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven op 220 C en laat dit een uur staan.
  • Draai na een uur de oven terug in temperatuur naar 150 C en zet het vlees dan nog een kwartier met aluminiumfolie afgedekt terug in de oven.
  • Haal het vlees uit de oven en laat dit onder de folie nog een kwartiertje rusten.
  • Serveer de Thaise Babi pangang met kort gebakken bloemkoolrijst en jouw favoriete pindasaus. Eet Smakelijk!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bloemkool, pindakaas, varken

Voor meer ideeën en inspiratie met procureur of andere mooie vleesproducten, kijk je gewoon even op vlees.nl

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met vlees.nl

Meer over Thailand vind je hier!

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

1 comment

  1. Pingback: DudeFood: Enchiladas van slow cooked rundvlees | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!