Babi pangang met bloemkoolrijst
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Thaise Babi Pangang

Babi Pangang met een aparte twist
Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram procureur

Marinade

  • 4 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 tl knoflook geraspt
  • 1 tl citroengras pasta
  • 2 el honing

En verder

  • 500 gr bloemkoolrijst
  • 250 gr pindasaus

Instructies

  • meng alle ingrediĆ«nten voor de marinade in een schaal en laat de procureur hier minimaal een half uur in marineren. Keer het vlees minimaal 1 keer om tijdens dit half uur. (voor een nog beter resultaat laat je het vlees de nacht voordat je gaat koken lekker op z'n gemak in de marinade rusten)
  • Haal het vlees uit de marinade en leg dit in een braadslee met een rooster. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven op 220 C en laat dit een uur staan.
  • Draai na een uur de oven terug in temperatuur naar 150 C en zet het vlees dan nog een kwartier met aluminiumfolie afgedekt terug in de oven.
  • Haal het vlees uit de oven en laat dit onder de folie nog een kwartiertje rusten.
  • Serveer de Thaise Babi pangang met kort gebakken bloemkoolrijst en jouw favoriete pindasaus. Eet Smakelijk!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bloemkool, pindakaas, varken