Ben je naar Vietnam geweest dan heb je daar wellicht een banh mi gegeten. De Vietnamese variant op de Franse baguette, waar het min of meer van afgeleid is. Natuurlijk zou Vietnam, Vietnam niet zijn als ze hier niet een hele eigen draai aan zouden geven. Hieronder vind je mijn interpretatie van deze Vietnamese klassieker!

Al een tijdje heb ik er last van – ernstige reiskriebels. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar voorlopig zit het niet zo heel erg mee met die reisplannen. Onze vorige reis naar Porto werd geannuleerd vanwege een blindedarmonsteking en nu staat de reis naar Hong Kong weer op losse schroeven door het coronavirus… Of we wel of niet gaan is dus nog een groot vraagteken. Zolang er geen negatief reisadvies is kunnen we niet zonder al ons geld kwijt te zijn annuleren. Nu vind ik gezondheid uiteindelijk belangrijker maar goed… wordt vervolgd!

Vietnamese bahn mi

Vietnamese banh mi

Om maar een beetje in de reissfeer te blijven heb ik vandaag een heerlijke Vietnamese sandwich ook wel de banh mi genoemd. Echt een traditionele versie is het natuurlijk niet, maar daarom niet minder lekker. Of misschien wel lekkerder. Haha… Ik maakte ook ooit een andere versie van de banh mi die misschien iets traditioneler is. En ook nog eentje met gehaktballen trouwens… Het is wel duidelijk dat ik dit echt een lekker broodje vindt!

Hoe maak je deze Vietnamese banh mi? Lees verder voor het recept! Wil je meer weten over de laatste keer dat ik voor een spoedbezoek in Vietnam was? Check dan mijn bezoek aan Ho Chi Minh 8 jaar na de eerste keer!

Vietnamese bahn mi

Vietnamese banh mi

5 van 1 stem
GangLunch
KeukenVietnamees

Mijn versie van mijn favoriete Vietnamese sandwich.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
Marineren1 uur
totaal 1 uur 15 minuten

6 broodjes

Materiaal

Ingrediënten

Marinade

  • 2 rode sjalotjes fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook grofgehakt
  • 3 stukken citroengras alleen het witte gedeelte, geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 1 el sesamzaadjes geroosterd
  • 2 tl vissaus

Beleg

  • 6 kleine baguettes of pistoletjes
  • 6 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • veldsla om te vullen
  • 1 komkommer in plakjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode peper fijngesneden, zonder zaadlijsten

  • Doe de ingredienten voor de marinade in het bakje van de staafmixer en draai tot een grove pasta. Mix in een kom met het vlees. Zorg dat elk stukje vlees goed is bedekt met de marinade. Dek af en laat (minimaal) een uur in de koelkast staan.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin. Snijd de broodjes open en besmeer ruim met mayonaise. Druppel er wat sojasaus over en beleg de broodjes achtereenvolgens met sla, komkommer, kip, koriander en eventueel nog wat extra rode peper.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 869kcal | Koolhydraten: 132g | Eiwit: 35g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 38mg | Natrium: 2007mg | Kalium: 649mg | Vezels: 8g | Suiker: 6g | Vitamine A: 214IU | Vitamine C: 27mg | Calcium: 230mg | Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.