Vietnamese Banh mi
Ben je naar Vietnam geweest dan heb je daar wellicht een banh mi gegeten. De Vietnamese variant op de Franse baguette, waar het min of meer van afgeleid is. Natuurlijk zou Vietnam, Vietnam niet zijn als ze hier niet een hele eigen draai aan zouden geven. Hieronder vind je mijn interpretatie van deze Vietnamese klassieker!
Al een tijdje heb ik er last van – ernstige reiskriebels. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar voorlopig zit het niet zo heel erg mee met die reisplannen. Onze vorige reis naar Porto werd geannuleerd vanwege een blindedarmonsteking en nu staat de reis naar Hong Kong weer op losse schroeven door het coronavirus… Of we wel of niet gaan is dus nog een groot vraagteken. Zolang er geen negatief reisadvies is kunnen we niet zonder al ons geld kwijt te zijn annuleren. Nu vind ik gezondheid uiteindelijk belangrijker maar goed… wordt vervolgd!
Vietnamese banh mi
Om maar een beetje in de reissfeer te blijven heb ik vandaag een heerlijke Vietnamese sandwich ook wel de banh mi genoemd. Echt een traditionele versie is het natuurlijk niet, maar daarom niet minder lekker. Of misschien wel lekkerder. Haha… Ik maakte ook ooit een andere versie van de banh mi die misschien iets traditioneler is. En ook nog eentje met gehaktballen trouwens… Het is wel duidelijk dat ik dit echt een lekker broodje vindt!
Hoe maak je deze Vietnamese banh mi? Lees verder voor het recept! Wil je meer weten over de laatste keer dat ik voor een spoedbezoek in Vietnam was? Check dan mijn bezoek aan Ho Chi Minh 8 jaar na de eerste keer!
Vietnamese banh mi
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet in stukjes
Marinade
- 2 rode sjalotjes fijn gesneden
- 3 tenen knoflook grofgehakt
- 3 stukken citroengras alleen het witte gedeelte, geraspt
- 1 rode peper zonder zaadlijsten, fijngesneden
- 1 el sesamzaadjes geroosterd
- 2 tl vissaus
Instructies
- Doe de ingredienten voor de marinade in het bakje van de staafmixer en draai tot een grove pasta. Mix in een kom met het vlees. Zorg dat elk stukje vlees goed is bedekt met de marinade. Dek af en laat (minimaal) een uur in de koelkast staan.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin. Snijd de broodjes open en besmeer ruim met mayonaise. Druppel er wat sojasaus over en beleg de broodjes achtereenvolgens met sla, komkommer, kip, koriander en eventueel nog wat extra rode peper.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Bahn mi schuitjes - een beetje azië in een stukje sla | Simone's Kitchen