Simone's Kitchen

Vietnamese Bahn mi en reiskriebels

Al een tijdje heb ik er last van – ernstige reiskriebels. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar voorlopig zit het niet zo heel erg mee met die reisplannen. Onze vorige reis naar Porto werd geannuleerd vanwege een blindedarmonsteking en nu staat de reis naar Hong Kong weer op losse schroeven door het coronavirus… Of we wel of niet gaan is dus nog een groot vraagteken. Zolang er geen negatief reisadvies is kunnen we niet zonder al ons geld kwijt te zijn annuleren. Nu vind ik gezondheid uiteindelijk belangrijker maar goed… wordt vervolgd!

Paper Travels

Vanaf nu kun je meer over reizen lezen op mijn Nederlandstalige reisblog Paper Travels. Voor iedereen die dol is op reizen en graag meer wil lezen dan je hier kunt vinden. Uiteraard komt er ook hier nog het nodige voorbij maar ik wilde het maar even laten weten. 😉 Inschrijven voor de aparte nieuwsbrief kan ook daar in de zijbalk. Dan hou ik 1 x per twee weken ongeveer op de hoogte van de nieuwste posts.

Vietnamese bahn mi

Vietnamese bahn mi

Om maar een beetje in de reissfeer te blijven heb ik vandaag een heerlijke Vietnamese sandwich ook wel de bahn mi genoemd. Echt een traditionele versie is het natuurlijk niet, maar daarom niet minder lekker. Of misschien wel lekkerder. Haha… Ik maakte ook ooit een andere versie van de bahn mi die misschien iets traditioneler is. En ook nog eentje met gehaktballen trouwens… Het is wel duidelijk dat ik dit echt een lekker broodje vindt!

Hoe maak je deze Vietnamese bahn mi? Lees verder voor het recept! Wil je meer weten over de laatste keer dat ik voor een spoedbezoek in Vietnam was? Check dan mijn bezoek aan Ho Chi Minh 8 jaar na de eerste keer!

Vietnamese bahn mi
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Vietnamese bahn mi

Bereidingstijd: 15 min
Marineren: 1 uur
Porties: 6 broodjes

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Staafmixer

Ingrediënten

Marinade

  • 2 rode sjalotjes fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook grofgehakt
  • 3 stukken citroengras alleen het witte gedeelte, geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 1 el sesamzaadjes geroosterd
  • 2 tl vissaus

Beleg

  • 6 kleine baguettes of pistoletjes
  • 6 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • veldsla om te vullen
  • 1 komkommer in plakjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode peper fijngesneden, zonder zaadlijsten

Instructies

  • Doe de ingredienten voor de marinade in het bakje van de staafmixer en draai tot een grove pasta. Mix in een kom met het vlees. Zorg dat elk stukje vlees goed is bedekt met de marinade. Dek af en laat (minimaal) een uur in de koelkast staan.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin. Snijd de broodjes open en besmeer ruim met mayonaise. Druppel er wat sojasaus over en beleg de broodjes achtereenvolgens met sla, komkommer, kip, koriander en eventueel nog wat extra rode peper.
Gang: Lunch
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: citroengras, kipfilet

Voedingswaarde

Calorieën: 869kcal, Koolhydraten: 132g, Eiwit: 35g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 4g, Cholesterol: 38mg, Natrium: 2007mg, Kalium: 649mg, Vezels: 8g, Suiker: 6g, Vitamine A: 214IU, Vitamine C: 27mg, Calcium: 230mg, Ijzer: 8mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Bahn mi schuitjes - een beetje azië in een stukje sla | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!