Weekmenu week 10-2024
En zo staan er al twee cijfers in de week. Wat gaat het toch snel zeg. Het was toch vorige week dat het Kerstmis was? Pfff vroeger vond ik mensen altijd beetje gek als ze zeiden dat de tijd zo snel gaat, en nu voelt het ook alsof alles zo snel gaat. wee keer ademhalen en je hebt weer een nieuw weekmenu voor je neus. Gelukkig weer boordevol lekkere recepten.
Maandag – Pasta Gorgonzola
Dat een vegetarische maaltijd ook gewoon heel lekker is bewijst deze pasta met gorgonzola. Eigenlijk is alles lekker met kaas ( als je van kaas houdt ) en vor mij geldt hoe smaakvoller de kaas, des te lekkerder. En je kunt natuurlijk ook variëren welke groente je er in doet. En mocht je echt gezond willen eten, dan neem je bijvoorbeeld courgetti in plaats van pasta.
Dinsdag – Kip Tandoori met bloemkool
Dit is ook een overheerlijk makkelijk recept. In India at ik graag tandoori. Het is zo’n smaakvolle combinatie. En ook echt authentiek Indiaas. Hoewel ik daar geen kip of andere vlees heb gegeten, kan dat hier weer wel. Geniet ervan en oogjes dicht en denk dat je in India bent.
Kip tandoori ovenschotel met bloemkool
Woensdag – Broccoli salade
Deze broccoli salade is echt een gezonde groenten overdosis. Lekker kleurrijk op je bord. Je kunt er voor extra kleur nog meer tomaatjes bij doen. Ik eet dit graag omdat het snel klaar is. Maar dan maak ik hem wel met een andere dressing.
Vegan broccolisalade met cashewroom
Donderdag – Zalm met pesto en pompoen
Geen idee eigenlijk of er nu nog pompoen in de winkel ligt. Alhoewel flespompoen volgens mij wel een groot gedeelte van het jaar verkrijgbaar is. Maar anders is er de versie uit de diepvries, Nog sneller want die is al kant en klaar voor gebruik. Een heerlijke combinatie met de zalm en de peterselie pesto.
Vrijdag – Turkse pizza
Nee, ik weet ook wel dat dit niet echt een pizza mag heten, maar het is ook niet echt Lahmacun. Het is gewoon een overheerlijk plat brood belegd met saus , vlees en groenten. Niet erg toch dat het voor de duidelijkheid een pizza heet, als het maar lekker is. En dat is het. Oh ja en makkelijk.
Pittig turkse pizza met tabouleh
Zaterdag – Harrissakip met quinoa
Nu we toch al de wereld aan het rondreizen zijn, gaan we na India en Turkije voor de kruiden naar Marokko. Daar gebruiken ze harissa veel als smaakmaker. En ondanks dat er overeenkomsten zitten in de gebruikte kruiden, geeft dit weer een hele andere smaak aan de kip.
Zondag – Torta di cioccolata
Nu we de hele week zo gezond hebben gegeten, mogen we in het weekend wel een beetje uit de band springen. Hoe kan je dat beter doen dan met iets waar chocolade in zit? Oké je moet een beetje geduld hebben, maar dan heb je ook wel iets heul erg lekkers….