Simone's Kitchen

Harissa kip met quinoa

harissa kip met quinoa

Ik ben gek op quinoa; vind het echt een lekkere graansoort en ik vond laatst rode en zwarte quinoa in de Eko supermarkt dus daar ga ik binnenkort eens lekker mee aan de gang. Voor nu is dit een lekker snel en makkelijk gerecht. Ik ben een fan van harissa en omdat het eigenlijk heel makkelijk zelf te maken is, zou ik dat aanraden als je het niet kunt vinden bij jouw supermarkt. Het is de moeite waard en is erg goed houdbaar dus als je een pot vol maakt heb je voor de komende tijd zeker genoeg.

harissa kip met quinoa
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Harissa kip met quinoa

Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • 2 tl harissa
  • 1/2 tl gerookt paprika poeder
  • 150 gr quinoa
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 100 gr kastanje champignons in plakjes gesneden
  • 2-3 takjes tijm blaadjes alleen
  • 2 blaadjes salie fijn gesneden
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 el zonnebloempitjes geroosterd
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Wrijf de kipfilets in met harissa en strooi er een beetje van de gerookte paprika poeder overheen. let op dat je hier niet teveel van gebruikt want de rooksmaak is snel overheersend.
  • Verhit een grilpan of koekenpan en bak je kipfilet. Let op want de harissa spat nog wel eens.
  • Breng water aan de kook en voeg 1 bouilonblokje eraan toe. Zodra het kookt voeg je de quinoa toe en laat dit koken voor ongeveer 15 minuten of volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit een koekenpan en bak de courgette eerst. Zodra deze een beetje zacht begint te worden voeg je de paddestoelen en de tijm toe en als laatste de salie.
  • Rooster je zonnebloempitjes in een andere (droge) pan
  • Zodra de quinoa gaar is, laat je die uitlekken en voeg je de gebakken courgette en paddestoelen toe. Check of er genoeg zout en peper in zit en voeg toe indien nodig. Roer de zonnebloempitjes erdoor.
  • Snij je kipfilet in plakjes en leg over de quinoa. Bestrooi met bieslook.
kipfilet met harissa

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Hoe kan ik deze nu gemist hebben? Dit ziet er te lekker uit. Denk dat gezin dit ook wel lekker zal vinden. En aangezien ik toch naar de bazaar ga vandaag, kan ik mooi even boodschappen doen vandaag.

  2. Pingback: Koken Met Voorjaarskruiden: 36 Recepten Om Het Voorjaar Te Starten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!