Geroosterde bloemkool met quinoa | simoneskitchen.nl

Meer recepten!

Soms gebeurd het gewoon he. Dat je zo druk bent dat er geen tijd overblijft om het hier te vullen met leuke nieuwe recepten. Dat is de eeuwige strijd die een foodblogger ‘moet’ ondergaan… Whahaha… Dat klinkt wel heel dramatisch en dat is het niet hoor. Uiteindelijk blog ik vooral omdat ik het leuk vind, maar toch sluipt er dan iets van frustratie in als ik geen tijd heb om nieuwe dingen te bedenken, koken, fotograferen… Dat dus…. En wat is een foodblog zonder leuke recepten? Niet zo veel. Tijd dus om daar iets meer structuur in aan te brengen.

Geroosterde bloemkool met quinoa | simoneskitchen.nl

Vooruit werken

Een van de dingen die daarvoor nodig zijn is meer vooruit werken. En dat dan ook netjes inplannen. Dus ik heb de recepten voor de komende maand inmiddels al uitgeschreven, ik ga die binnenkort maken en dan heb ik in ieder geval de recepten en fotografie achter de rug. Want dat kost simpelweg de meeste tijd. Ja natuurlijk moet er ook nog het een en ander uitgeschreven worden, maar dat kan ik – bij wijze van spreken – midden in de nacht doen. Een foto maken midden in de nacht (laat staan midden in de nacht koken) is niet zo mijn ding. Ik behoor niet tot de groep mensen die midden in de nacht inspiratie krijgt en spontaan aan het koken en bakken slaat. En planning is uberhaupt nooit mijn sterkste punt geweest (ook best een beetje maf als je bedenkt dat mijn vorige carriere in de planning was… Haha… Maar dat is dan toch een ander soort planning.

Geroosterde bloemkool

Anyway, deze salade maakte ik van de week nadat ik een halve bloemkool over had en nog zo wat dingetjes waarmee ik deze topper maakte. Ik ben sowieso groot fan van bloemkool en geroosterde bloemkool is wel een van de allerlekkerste groenten. Vind ik dan. Probeer zelf maar!

Geroosterde bloemkool met quinoa | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Geroosterde bloemkool met quinoa

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa rode
  • 1/2 bloemkool in roosjes gebroken
  • 100 gram groene asperges
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 50 gram amandel geroosterd
  • 40 gram veldsla
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl kurkuma

Dressing

  • 2 el witte amandelpasta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe de bloemkoolroosjes op een grote bakplaat en besprenkel met olijfolie. Doe er wat kurkuma overheen, de chilivlokken en peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven voor je de asperges eraan toevoegt. Rooster deze nog 15 minuten mee.
  • In de tussentijd kook je de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de geroosterde groenten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de amandelen erdoorheen en maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Doe als laatste de veldsla erbij en serveer meteen.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkool, quinoa, veldsla

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 787kcal, Koolhydraten: 73g, Eiwit: 27g, Vet: 47g, Verzadigd vet: 5g, Natrium: 57mg, Kalium: 1405mg, Vezels: 14g, Suiker: 11g, Vitamine A: 1796IU, Vitamine C: 80mg, Calcium: 181mg, Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!