Geroosterde bloemkool met quinoa
Meer recepten!
Soms gebeurd het gewoon he. Dat je zo druk bent dat er geen tijd overblijft om het hier te vullen met leuke nieuwe recepten. Dat is de eeuwige strijd die een foodblogger ‘moet’ ondergaan… Whahaha… Dat klinkt wel heel dramatisch en dat is het niet hoor. Uiteindelijk blog ik vooral omdat ik het leuk vind, maar toch sluipt er dan iets van frustratie in als ik geen tijd heb om nieuwe dingen te bedenken, koken, fotograferen… Dat dus…. En wat is een foodblog zonder leuke recepten? Niet zo veel. Tijd dus om daar iets meer structuur in aan te brengen.
Vooruit werken
Een van de dingen die daarvoor nodig zijn is meer vooruit werken. En dat dan ook netjes inplannen. Dus ik heb de recepten voor de komende maand inmiddels al uitgeschreven, ik ga die binnenkort maken en dan heb ik in ieder geval de recepten en fotografie achter de rug. Want dat kost simpelweg de meeste tijd. Ja natuurlijk moet er ook nog het een en ander uitgeschreven worden, maar dat kan ik – bij wijze van spreken – midden in de nacht doen. Een foto maken midden in de nacht (laat staan midden in de nacht koken) is niet zo mijn ding. Ik behoor niet tot de groep mensen die midden in de nacht inspiratie krijgt en spontaan aan het koken en bakken slaat. En planning is uberhaupt nooit mijn sterkste punt geweest (ook best een beetje maf als je bedenkt dat mijn vorige carriere in de planning was… Haha… Maar dat is dan toch een ander soort planning.
Geroosterde bloemkool
Anyway, deze salade maakte ik van de week nadat ik een halve bloemkool over had en nog zo wat dingetjes waarmee ik deze topper maakte. Ik ben sowieso groot fan van bloemkool en geroosterde bloemkool is wel een van de allerlekkerste groenten. Vind ik dan. Probeer zelf maar!
Geroosterde bloemkool met quinoa
Ingrediënten
- 150 gram quinoa rode
- 1/2 bloemkool in roosjes gebroken
- 100 gram groene asperges
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram zonnebloempitten
- 50 gram amandel geroosterd
- 40 gram veldsla
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl kurkuma
Dressing
- 2 el witte amandelpasta
- 2 el olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Doe de bloemkoolroosjes op een grote bakplaat en besprenkel met olijfolie. Doe er wat kurkuma overheen, de chilivlokken en peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven voor je de asperges eraan toevoegt. Rooster deze nog 15 minuten mee.
- In de tussentijd kook je de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
- Doe de geroosterde groenten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de amandelen erdoorheen en maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Doe als laatste de veldsla erbij en serveer meteen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Weekmenu voor week 20 | Simone's Kitchen
Een heerlijk en voedzaam recept, ik verkort de volgende keer wel de bereidingstijden want ik geef de voorkeur aan beetgare groenten,
Dank je nogmaals!
Hè Jonno. Bij mij is alles nog beetgaar na 25 minuten in de oven. Bij jou niet?
Dank voor je antwoord Simone dan ga ik morgen er mee aan de slag!
Zou ik het ook met zelf ingevroren bloemkoolroosjes kunnen maken?
Tuurlijk. Ik zou niet weten waarom niet.
Leuk, ik heb nog nooit bloemkool in een salade verwerkt.
Is echt heel lekker!
Een vraagje: in het midden van de oven op normale stand of hetelucht stand? Ik ben altijd zo slecht met de oven.
😊 Hete lucht gebruik ik. In het midden vd oven.