Simone's Kitchen

Geroosterde bloemkool met quinoa

Geroosterde bloemkool met quinoa | simoneskitchen.nl

Meer recepten!

Soms gebeurd het gewoon he. Dat je zo druk bent dat er geen tijd overblijft om het hier te vullen met leuke nieuwe recepten. Dat is de eeuwige strijd die een foodblogger ‘moet’ ondergaan… Whahaha… Dat klinkt wel heel dramatisch en dat is het niet hoor. Uiteindelijk blog ik vooral omdat ik het leuk vind, maar toch sluipt er dan iets van frustratie in als ik geen tijd heb om nieuwe dingen te bedenken, koken, fotograferen… Dat dus…. En wat is een foodblog zonder leuke recepten? Niet zo veel. Tijd dus om daar iets meer structuur in aan te brengen.

Geroosterde bloemkool met quinoa | simoneskitchen.nl

Vooruit werken

Een van de dingen die daarvoor nodig zijn is meer vooruit werken. En dat dan ook netjes inplannen. Dus ik heb de recepten voor de komende maand inmiddels al uitgeschreven, ik ga die binnenkort maken en dan heb ik in ieder geval de recepten en fotografie achter de rug. Want dat kost simpelweg de meeste tijd. Ja natuurlijk moet er ook nog het een en ander uitgeschreven worden, maar dat kan ik – bij wijze van spreken – midden in de nacht doen. Een foto maken midden in de nacht (laat staan midden in de nacht koken) is niet zo mijn ding. Ik behoor niet tot de groep mensen die midden in de nacht inspiratie krijgt en spontaan aan het koken en bakken slaat. En planning is uberhaupt nooit mijn sterkste punt geweest (ook best een beetje maf als je bedenkt dat mijn vorige carriere in de planning was… Haha… Maar dat is dan toch een ander soort planning.

Geroosterde bloemkool

Anyway, deze salade maakte ik van de week nadat ik een halve bloemkool over had en nog zo wat dingetjes waarmee ik deze topper maakte. Ik ben sowieso groot fan van bloemkool en geroosterde bloemkool is wel een van de allerlekkerste groenten. Vind ik dan. Probeer zelf maar!

Geroosterde bloemkool met quinoa | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Geroosterde bloemkool met quinoa

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gram quinoa rode
 • 1/2 bloemkool in roosjes gebroken
 • 100 gram groene asperges
 • 20 gram pompoenpitten
 • 20 gram zonnebloempitten
 • 50 gram amandel geroosterd
 • 40 gram veldsla
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 1/2 tl kurkuma

Dressing

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200˚C.
 • Doe de bloemkoolroosjes op een grote bakplaat en besprenkel met olijfolie. Doe er wat kurkuma overheen, de chilivlokken en peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven voor je de asperges eraan toevoegt. Rooster deze nog 15 minuten mee.
 • In de tussentijd kook je de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
 • Doe de geroosterde groenten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de amandelen erdoorheen en maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Doe als laatste de veldsla erbij en serveer meteen.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkool, quinoa, veldsla

Voedingswaarde

Calorieën: 787kcal, Koolhydraten: 73g, Eiwit: 27g, Vet: 47g, Verzadigd vet: 5g, Natrium: 57mg, Kalium: 1405mg, Vezels: 14g, Suiker: 11g, Vitamine A: 1796IU, Vitamine C: 80mg, Calcium: 181mg, Ijzer: 8mg

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

10 comments

 1. Een vraagje: in het midden van de oven op normale stand of hetelucht stand? Ik ben altijd zo slecht met de oven.

 2. Leuk, ik heb nog nooit bloemkool in een salade verwerkt. 

 3. Zou ik het ook met zelf ingevroren bloemkoolroosjes kunnen maken?

 4. Dank voor je antwoord Simone dan ga ik morgen er mee aan de slag!

 5. Een heerlijk en voedzaam recept, ik verkort de volgende keer wel de bereidingstijden want ik geef de voorkeur aan beetgare groenten,
  Dank je nogmaals!

 6. Pingback: Weekmenu voor week 20 | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.