Simone's Kitchen

Pittige geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met hazelnoten | simoneskitchen.nl

GROENTESCHOTEL MET PIT

Ik ben weer helemaal into de groentes de laatste tijd. Je kunt er zoveel mee doen en eigenlijk doen we massaal te weinig met groenten. Vind ik dan. Tijd om daar eens verandering in te brengen, toch? Dit superlekkere en makkelijke bloemkoolgerecht is een van mijn favoriete manieren om bloemkool te bereiden. Dat ik fan ben van bloemkool is misschien geen verrassing meer, maar jee, kun je je nog die maizena papjes herinneren die je vroeger standaard bij de bloemkool kreeg? Althans als mijn moeder het maakte zat dat er standaard bij. Dat was in die tijd ook echt wel de enige manier om bloemkool te bereiden: tot snot koken en serveren met een laf sausje.

Geroosterde bloemkool met hazelnoot | simoneskitchen.nl

Als we mazzel hadden dan kregen we een kaassaus (uit een pakje) maar dan had je het ook wel gehad. Het mag duidelijk zijn dat dat niet mijn favoriete manier is om bloemkool te bereiden. Ik heb net even gespiekt maar ik heb wel 17 recepten met bloemkool op de site staan. Genoeg om uit te kiezen dus. Ik twijfel welke momenteel mijn favoriet is; bloemkool couscous of deze. De truc is hier om de bloemkool lang genoeg te laten roosteren. Je wilt dat bruine krokante korstje hebben en de hazelnootjes worden ook lekker geroosterd op die manier. Ik maak de roosjes altijd redelijk klein en dan heeft het ongeveer 30 minuten nodig in de oven op 210˚C.

Geroosterde bloemkool met hazelnoten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Geroosterde bloemkool met hazelnoten

Dit gerecht is voor meer of minder personen afhankelijk van het formaat van je bloemkool en wat je er nog meer bij eet. Wij eten dit door de week vaak met alleen bloemkool (dus geen aardappelen erbij) en een stukje vlees of vis. Dan is 1 flinke bloemkool voor 2 personen. Als bijgerecht kun je er met vier van eten.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 75 gr hazelnoten
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • provencaalse of Italiaanse gedroogde kruiden
  • 1 tl chilivlokken optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210˚C
  • Breek de bloemkool in kleine roosjes en spreid deze uit op een flinke bakplaat. Liefst in een enkele laag. Strooi de hazelnoten eroverheen. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en de kruiden en hussel het even goed door met je handen.
  • Zet in de oven en schep het na 15 minuten nog een keer om zodat de bloemkool overal een beetje bruin wordt. Serveer meteen

 

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Ik neem aan dat je de hazelnoten er ook meteen bij doet?

  2. Avatar

    Ben benieuwd of ‘t met zo’n topper hier word als de pompoen liefs sabine 

  3. Avatar

    Ik mis het pittige in het recept, wat maakt het pittig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!