12 x bloemkoolrecepten

Bloemkoolrecepten

Als ik moest vertellen welke groente ik het meest gebruik, dan is het absoluut bloemkool. Ik maak er bloemkoolrijst van, ik gebruik het zelfs in desserts zoals in deze overnight oats met bloemkool, ik rooster het, ik bak het, ik maal het.

Kortom bloemkool en ik zijn goede vriendjes. Daarom leek het me een goed idee om mijn 12 favoriete bloemkoolrecepten met je te delen!

Geroosterde bloemkoolschotel met kikkererwten

De rij wordt geopend door deze heerlijke geroosterde bloemkoolschotel met kikkererwten. Supermakkelijk om te maken en zo lekker!

geroosterde groenteschotel met bloemkoolrijst

Kip shoarma met bloemkoolrijst

Ik hou van shoarma maar eigenlijk niet zo erg van de variant die je meestal geserveerd krijgt, dus daarom maakte ik mijn eigen variatie op dat thema met deze kip shoarma met bloemkoolrijst. Zo lekker!

Kip shoarma

Overnight “oats” met bloemkoolrijst

Ik geef eerlijk toe, als het gaat over bloemkoolrecepten dan is dit er zo eentje die je afgrijselijk vindt of je vindt het echt lekker. Ik hoor bij de laatste categorie, maar ken ook genoeg mensen die hier van gruwelen. Overslaan is altijd een optie natuurlijk.. 🙂 Overnight oats met bloemkoolrijst (en zonder die oats dus)

Overnight bloemkool oats

Bloemkoolnasi

Ik denk dat ik van alle bloemkoolrecepten die je hier ziet, deze bloemkoolnasi het meest maak. En niet zonder reden want dit is echt heerlijk en super makkelijk. Die rijst mist je geen seconde.

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Bloemkoolhummus

Nog zo’n verrassend bloemkoolrecept is deze bloemkoolhummus. Echt heel lekker en er komt geen kikkererwt aan te pas.

Bloemkoolhummus

Hawaï rijst met ananas

Mijn vriendin Charlotte gruwelt van fruit in haar eten. Ik vind dat persoonlijk dus echt heel erg lekker. Maar als jij in kamp ‘ik hou er niet van’ zit, sla deze dan maar over! Hawaii rijst!

Hawaii rijst

Poké bowl met bloemkoolrijst

Een poké bowl eet ik vaak maar eigenlijk zelden tot nooit met ‘gewone’ rijst. Ik vind het met bloemkoolrijst lekkerder en sneller klaar ook. Plus – extra bonus – je eet meteen meer groentes. Mijn favoriete recept voor pokebowl met bloemkoolrijst!

Poke bowl met bloemkoolrijst

Geroosterde bloemkool met kikkererwten en quinoa

Deze geroosterde bloemkool met kikkererwten en quinoa lijkt ergens een beetje op de geroosterde bloemkool in het begin maar smaakt toch heel erg anders.

Geroosterde bloemkool met granaatappel | simoneskitchen.nl

Makkelijke salade met geroosterde groentes

Is dit een soort kruising tussen een poke bowl en een gewone bowl? Ik weet het niet precies maar wat ik wel weet is dat deze heerlijke salade vol zit met geroosterde groentes en een aanrader is voor een snelle maaltijd!

Salade met geroosterde groenten

Bloemkoolrijstpudding

Weer eentje in de categorie ‘love it or hate it’ deze bloemkoolrijstpudding!

Bloemkool rijstpudding

Snelle bloemkoolsalade met mango

In de categorie snel en lekkere salade heb ik deze voor je met mango!

Bloemkool- en mangosalade | simoneskitchen.nl

Ovenschotel bloemkool met gehakt

En last maar zeker not least is deze ovenschotel van bloemkool met gehakt

Bloemkool gehaktschotel

Dat was dan mijn lijstje met mijn 12 favoriete bloemkoolrecepten. Uiteraard zijn dit niet de enige bloemkoolrecepten die ik op de site heb staan. Wil je ze allemaal zien? Check dan hier.

Delen is fijn!