Bloemkoolsteak met olijvensalsa

Makkelijke bloemkoolsteak

Heb jij wel eens een steak van bloemkool gemaakt? Nee, natuurlijk lijkt het in niks op de ‘echte’ steak maar het is wel een leuke en andere manier om je bloemkool eens te serveren. Nu ben ik niet meteen kampioen dun snijden met als gevolg dat de steak best wel een tijdje in de oven moet voor het goed gaar is. Je wilt wel nog bite hebben maar het moet natuurlijk niet al te crunchy zijn.

Bloemkoolsteak 2

Bloemkool op de barbecue

Nu zal het geen verrassing zijn dat ik bloemkool echt heerlijk vind en een van de meest veelzijdige groente-soorten maar een steak had ik er nog niet eerder van gemaakt. Het is een ideaal alternatief als je vega vrienden over de vloer hebt en ik denk maar zo dat het ook erg lekker is op de barbecue. Ik bedenk dat nu net ter plekke, maar ik ga het zeker deze zomer uitproberen. Wil je je bloemkool op de barbecue maken dan is het wellicht handig om het op een stuk folie te leggen of in zo’n speciale groente bak. Rechtstreeks op het rooster is denk ik niet handig.

Bloemkoolsteak met olijvensalsa | simoneskitchen.nl

Bloemkoolsteak met olijvensalsa

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenHollands

Lijkt het op een echte steak? nee natuurlijk niet, maar het is wel heerlijk!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke bloemkool
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

Voor de salsa

  • 100 gr lekkere groene olijven zonder pit
  • 1-2 zure augurken zonder suiker
  • 1 el platte peterselie fijngehakt
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • snufje nootmuskaat
  • 1 el olijfolie

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de bloemkool in dikke plakken en bestrijk ze met de olijfolie. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de bloemkoolsteaks in ongeveer 30 minuten gaar. Snijd intussen voor de salsa de olijven en de augurken in stukjes en meng met de overige ingredienten voor de salsa met peper en zout naar smaak.
  • Verdeel de steaks over de borden en serveer met de salsa

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 575mg | Kalium: 455mg | Vezels: 4g | Suiker: 3g | Vitamine A: 270IU | Vitamine C: 71mg | Calcium: 51mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ook fan van bloemkool? Probeer dan eens de bloemkoolrijst met pittige chorizo, de gevulde bloemkool met kastanje en walnoot of deze whole30 bloemkool burgers!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.