Whole30 bloemkoolburgers en ik ben geslaagd!

Bloemkool burgers | simoneskitchen.nl

Als je me volgt op Instagram dan heb je het vast voorbij zien komen dat ik de afgelopen weken diep met mijn neus in de boeken zat voor de opleiding Trainer Hormoonfactor… Pittige stof en vooral ook heel veel stof, dus elk vrij moment ging over leren..

Het examen was afgelopen zaterdag en gisteren kwam eindelijk het verlossende woord: ik ben geslaagd!! En nog wel met twee keer een acht! (het examen bestond uit een gedeelte multiple choice en een gedeelte open vragen, dus twee cijfers)

En nu?

Heel veel mensen vragen me nu natuurlijk wat ik ga doen met al dat geleerde. Precies weet ik het nog niet, maar dat ik er iets mee ga doen is zeker. Ik ben ook nog niet klaar met leren. Na natuurvoedingsadviseur en nu dan de hormoonfactor staat de volgende test alweer klaar en dat is voor whole30 certified coach. En als die klaar is ben ik ook nog bezig met een online cursus ‘Advanced Functional Nutrition’… Stilzitten is achteruit gaan toch? 😉

Bloemkool burgers | simoneskitchen.nl

Bloemkoolburgers

Deze bloemkoolburgers zijn whole30, paleo en gewoon erg lekker. Ook al zijn ze qua looks nu niet meteen de meest sexy burger. Altijd een klein beetje een nadeel maar uiteindelijk gaat het om de smaak. Bovendien is bloemkool ook nog eens super gezond voor je. Het zit vol met vitamine C en natuurlijk vezels. Bloemkool is een lid van de koolfamilie, net als neefjes broccoli en romanesco. Wist je dat kool ook nog eens heel erg goed is voor je lever? En dat is altijd fijn.

 

Bloemkool burgers

Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Servings 11 burgers
Auteur Simone van den Berg

Ingredienten

  • 1 bloemkool grof gemalen
  • 250 gr ui fijngesnipperd
  • 1 bosje peterselie vers, gehakt
  • 1 bosje koriander vers, gehakt
  • 135 gr amandelmeel
  • 2 eieren groot
  • 3 el arrowroot
  • 5 teentjes knoflook geperst
  • 3 el komijn
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chili poeder
  • olie om te bakken

Dressing:

  • 200 gr mayo
  • bosje koriander
  • 2 el water
  • 2 el appel cider azijn
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 tl zeezout en verse peper
  •  

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Beleg een bakplaat met bakpapier en wrijf deze even een beetje in met wat olie
  2. In een keukenmachine doe je alle ingrediënten voor de burgers behalve de olie. Pulseer tot alles gecombineerd is. Niet te lang. Dat deed ik maar dan wordt het hanteren van de burgers er niet makkelijker op.
  3. Verdeel het deeg in 11 gelijke ballen en leg die op de bakplaat. Druk ze met je hand een beetje fijn en bestrijk elke bal met een beetje olie.
  4. Bak voor 20-30 minuten op 200˚C of tot krokant. Draai dan om en bak nog eens voor 15 minuten.
  5. Combineer alle ingrediënten voor de dressing in een blender en draai glad.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Wow, van harte gefeliciteerd Simone! Erg knap gedaan!!! Veel succes met je volgende opleidingen! Nu ook even lekker genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.