Kip kerrie wraps met tomaatjes | simoneskitchen.nl

Kip kerrie slawraps

Deze heerlijke kip kerrie slawraps zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg of te eten als avondmaaltijd of lunch. De slawraps zijn behoorlijk vullend door de kip kerriesalade en daar kun je zeker de hele middag of avond mee doorkomen!

Ik had al een paar keer eerder gehoord over het boek  Powerfood van Rens Kroes, maar had het boek nog niet in mijn handen gehad. Maar nu tijdens de whole30 kan ik alle inspiratie gebruiken voor gezonde en lekkere gerechten.

Rens eet niet paleo, maar de meeste van de recepten zijn heel erg makkelijk om te bouwen tot whole30 approved of zijn het al van zichzelf. Ik vind het een topboek en verheug me nu al op een aantal van de gerechtjes die ik nu nog niet mag, maar straks lekker weer wel.. Want hoewel ik nu geen granen eet, ga ik straks echt wel weer dingen als boekweit pannenkoekjes eten, een lekker crispy gebakken brood enzovoort. Ik zeg het maar vast even.

Kip kerrie salade | simoneskitchen.nl

Alles met mate dat gaat mijn nieuwe slogan worden. Maar al bladerend door het boek van Rens Kroes vond ik ten eerste dat de foto’s prachtig zijn (en ja, daar let ik toch stiekem altijd op) en de recepten nodigen uit om meteen te maken. Dus meteen de proef op de som genomen en de kip kerrie slawraps voor de lunch gemaakt. Ook handig om mee te nemen overigens als je onderweg bent. Is lekker met en zonder sla.

Ik ben fan van Rens!

Powerfood van rens kroes
Kip kerrie wraps met tomaatjes | simoneskitchen.nl

Wraps met kip kerrie salade

Nog geen review

In het oorspronkelijke gerecht heeft Rens ook nog 1 eetlepel geitenkwark door de mix gedaan, maar omdat die niet whole30 approved is heb ik dat weggelaten. Ik heb het niet gemist maar ga het de volgende keer wel gebruiken
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr biologische kipfilet
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl geelwortel kurkuma of turmeric
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl laospoeder
  • 1 el koudgeperste olijfolie
  • 1/2 ui
  • 150 gr champignons
  • 150 gr cherry tomaatjes
  • 7 gr verse koriander
  • kokosolie
  • 2 avocado’s
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout en zwarte peper
  • ongeveer 8 stevige slabladeren
  • 10 kleine augurkjes ter garnering

  • Maak de kip schoon en snij in grove stukken. Die maak je straks nog verder klein.
  • Maak een marinade door alle poeders en de olijfolie samen in een kom te doen. Voeg de kip hieraan toe en roer goed om zodat alle kip een beetje bedekt is met het mengsel. Zet aan de kant en laat marineren.
  • Snij ondertussen de ui e de champignons in stukken en de tomaatjes in kwartjes en de koriander fijn.
  • Bak de kipfilet en de champignons in de kokosolie gaar en snij de kip in kleinere stukjes.
  • Doe de avocado in een kom en prak ze fijn. Voeg hier de ui en toe aan toe en knijp de teentjes knoflook er boven uit.
  • Voeg de rest van de ingredienten toe en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de salade in de slabladeren en garneer met augurkjes

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.