Simone's Kitchen

Kip kerrie wraps en boekreview Powerfood

Kip kerrie wraps met tomaatjes | simoneskitchen.nl

Ik had al een paar keer eerder gehoord over het boek  Powerfood van Rens Kroes, maar had het boek nog niet in mijn handen gehad. Maar nu tijdens de whole30 kan ik alle inspiratie gebruiken voor gezonde en lekkere gerechten. Rens eet niet paleo, maar de meeste van de recepten zijn heel erg makkelijk om te bouwen tot whole30 approved of zijn het al van zichzelf. Ik vind het een topboek en verheug me nu al op een aantal van de gerechtjes die ik nu nog niet mag, maar straks lekker weer wel.. Want hoewel ik nu geen granen eet, ga ik straks echt wel weer dingen als boekweit pannenkoekjes eten, een lekker crispy gebakken brood enzovoort. Ik zeg het maar vast even.

Kip kerrie salade | simoneskitchen.nl

Alles met mate dat gaat mijn nieuwe slogan worden. Maar al bladerend door het boek van Rens Kroes vond ik ten eerste dat de foto’s prachtig zijn (en ja, daar let ik toch stiekem altijd op) en de recepten nodigen uit om meteen te maken. Dus meteen de proef op de som genomen en de wraps met kip kerrie voor de lunch gemaakt. Ook handig om mee te nemen overigens als je onderweg bent. Is lekker met en zonder sla.

Ik ben fan van Rens!

Powerfood van rens kroes

Wraps met kip kerrie salade
Totale tijd
30 min
 
In het oorspronkelijke gerecht heeft Rens ook nog 1 eetlepel geitenkwark door de mix gedaan, maar omdat die niet whole30 approved is heb ik dat weggelaten. Ik heb het niet gemist maar ga het de volgende keer wel gebruiken
Servings: 2 personen
Auteur: Rens Kroes
Ingredienten
 • 300 gr biologische kipfilet
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl geelwortel kurkuma of turmeric
 • 1 tl knoflook poeder
 • 1 tl laospoeder
 • 1 el koudgeperste olijfolie
 • 1/2 ui
 • 150 gr champignons
 • 150 gr cherry tomaatjes
 • 7 gr verse koriander
 • kokosolie
 • 2 avocado's
 • 2 teentjes knoflook
 • zeezout en zwarte peper
 • ongeveer 8 stevige slabladeren
 • 10 kleine augurkjes ter garnering
Instructies
 1. Maak de kip schoon en snij in grove stukken. Die maak je straks nog verder klein.
 2. Maak een marinade door alle poeders en de olijfolie samen in een kom te doen. Voeg de kip hieraan toe en roer goed om zodat alle kip een beetje bedekt is met het mengsel. Zet aan de kant en laat marineren.
 3. Snij ondertussen de ui e de champignons in stukken en de tomaatjes in kwartjes en de koriander fijn.
 4. Bak de kipfilet en de champignons in de kokosolie gaar en snij de kip in kleinere stukjes.
 5. Doe de avocado in een kom en prak ze fijn. Voeg hier de ui en toe aan toe en knijp de teentjes knoflook er boven uit.
 6. Voeg de rest van de ingredienten toe en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de salade in de slabladeren en garneer met augurkjes

 

Delen is fijn!

5 comments

 1. Avatar

  Oh, wat goed te horen dat het boek bevalt. Ik ben er super nieuwsgierig naar namelijk. Leuk!
  En ja, uiteraard kijk je naar de foto’s….hahaha. Zou wat zijn als jij als food fotografe dat over het hoofd ziet! 😉

 2. Avatar

  Hmm en lekker dat ze waren! Ik zat al de hele tijd te wachten tot je dit recept zou posten, maar ik had het blijkbaar gewoon gemist….. Grappig dat het recept uit het boek van Rens komt, had ik niet verwacht! Misschien dan toch de moeite waard om aan te schaffen!

 3. Avatar

  Bedankt voor het recept van de kip kerrie wraps! Heerlijk 🙂

 4. Pingback: De flexibeet - LEMONADE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos