Kip-kerrie slawraps (paleo en glutenvrij)
Kip kerrie slawraps
Deze heerlijke kip kerrie slawraps zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg of te eten als avondmaaltijd of lunch. De slawraps zijn behoorlijk vullend door de kip kerriesalade en daar kun je zeker de hele middag of avond mee doorkomen!
Ik had al een paar keer eerder gehoord over het boek Powerfood van Rens Kroes, maar had het boek nog niet in mijn handen gehad. Maar nu tijdens de whole30 kan ik alle inspiratie gebruiken voor gezonde en lekkere gerechten.
Rens eet niet paleo, maar de meeste van de recepten zijn heel erg makkelijk om te bouwen tot whole30 approved of zijn het al van zichzelf. Ik vind het een topboek en verheug me nu al op een aantal van de gerechtjes die ik nu nog niet mag, maar straks lekker weer wel.. Want hoewel ik nu geen granen eet, ga ik straks echt wel weer dingen als boekweit pannenkoekjes eten, een lekker crispy gebakken brood enzovoort. Ik zeg het maar vast even.
Alles met mate dat gaat mijn nieuwe slogan worden. Maar al bladerend door het boek van Rens Kroes vond ik ten eerste dat de foto’s prachtig zijn (en ja, daar let ik toch stiekem altijd op) en de recepten nodigen uit om meteen te maken. Dus meteen de proef op de som genomen en de kip kerrie slawraps voor de lunch gemaakt. Ook handig om mee te nemen overigens als je onderweg bent. Is lekker met en zonder sla.
Ik ben fan van Rens!
Wraps met kip kerrie salade
Ingrediënten
- 300 gr biologische kipfilet
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl geelwortel kurkuma of turmeric
- 1 tl knoflook poeder
- 1 tl laospoeder
- 1 el koudgeperste olijfolie
- 1/2 ui
- 150 gr champignons
- 150 gr cherry tomaatjes
- 7 gr verse koriander
- kokosolie
- 2 avocado’s
- 2 teentjes knoflook
- zeezout en zwarte peper
- ongeveer 8 stevige slabladeren
- 10 kleine augurkjes ter garnering
Instructies
- Maak de kip schoon en snij in grove stukken. Die maak je straks nog verder klein.
- Maak een marinade door alle poeders en de olijfolie samen in een kom te doen. Voeg de kip hieraan toe en roer goed om zodat alle kip een beetje bedekt is met het mengsel. Zet aan de kant en laat marineren.
- Snij ondertussen de ui e de champignons in stukken en de tomaatjes in kwartjes en de koriander fijn.
- Bak de kipfilet en de champignons in de kokosolie gaar en snij de kip in kleinere stukjes.
- Doe de avocado in een kom en prak ze fijn. Voeg hier de ui en toe aan toe en knijp de teentjes knoflook er boven uit.
- Voeg de rest van de ingredienten toe en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de salade in de slabladeren en garneer met augurkjes
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: De flexibeet - LEMONADE
Bedankt voor het recept van de kip kerrie wraps! Heerlijk 🙂
Ja lekker zijn ze he!
Hmm en lekker dat ze waren! Ik zat al de hele tijd te wachten tot je dit recept zou posten, maar ik had het blijkbaar gewoon gemist….. Grappig dat het recept uit het boek van Rens komt, had ik niet verwacht! Misschien dan toch de moeite waard om aan te schaffen!
Oh, wat goed te horen dat het boek bevalt. Ik ben er super nieuwsgierig naar namelijk. Leuk!
En ja, uiteraard kijk je naar de foto’s….hahaha. Zou wat zijn als jij als food fotografe dat over het hoofd ziet! 😉