Heerlijk pompoenbrood zonder gluten en paleoproof

Pompoentijd!

Toegegeven; je kunt eigenlijk het hele jaar door pompoen vinden in Nederland dus een echte pompoentijd is een beetje een gekke term misschien maar voor mij is de herfst wel echt synoniem met dé tijd voor pompoenen.. En natuurlijk de tijd voor het maken van van alles met pompoen.

Pompoenbrood

Neem nu dit – glutenvrije – pompoenbrood. Hoe lekker ziet dit eruit? En nog beter, door de pompoenpuree die erin zit blijft het brood lekker smeuig. Wil een glutenvrij brood nog wel eens snel droog worden, daar heb je hier dus geen last van.

Terwijl ik dit tik zitten wij in Valencia. We hebben dramatisch slecht geslapen vannacht. We zijn simpelweg niet gewend om zo laat pas te eten dus ik had er flink last van. Maar restaurants gaan pas om 8 uur ’s avonds open dus ja veel keus is er niet. (nou ja je kunt natuurlijk gerust ergens anders wel wat te eten vinden hier maar we hebben gisteren in een super restaurant gegeten)

Veelzijdige pompoen

Pompoen vind je hier trouwens niet. Uberhaupt erg weinig groente als je uit eten gaat. Altijd wel jammer hoor vind ik. Ik mis de groente echt hier. Affijn, pompoen is enorm veelzijdig. Je kunt er dingen mee bakken, soep mee maken, je kunt het koken, roosteren, vullen en zo nog wel tig andere dingen. Ga maar eens zoeken op pompoen hier en je vindt meer dan genoeg keuze voor de eerstkomende paar maanden!

Lekker pompoenbrood

Pompoenbrood

Nog geen review
Keukenpaleo

Dit brood is heerlijk en wat zoeter door de pompoenpuree waardoor het ook goed als traktatie kan dienen.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 50 minuten

10 personen

Materiaal

  • Cakeblik van 1,5 liter (25 cm)

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml avocado-olie
  • 130 gr amandelmeel
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 60 gr tapiocameel
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl bakzout
  • 2 t; kaneel
  • 1 tl gember
  • ½ tl zeezout
  • 300 gr pompoenpuree
  • 75 gr geraspte appel
  • 3 el gedroogde cranberries of krenten
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 60 gr geraspte kokos plus extra voor garnering

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en mix dit goed. Doe vervolgens in een andere kom alle natte ingrediënten en klop dit goed door.
  • Doe de twee bij elkaar en mix het.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot een houten prikker er schoon weer uit komt. Laat het brood helemaal afkoelen voor je het aansnijd! Bestrooi met nog wat extra geraspte kokos.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 6g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 49mg | Natrium: 204mg | Kalium: 262mg | Vezels: 4g | Suiker: 11g | Vitamine A: 4740IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 106mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.