Overnight bloemkool oats

Overnight bloemkool oats

Ja hoor, je kunt behalve die bloemkoolpizza van gisteren ook gerust bloemkool overnight oats maken! Toegegeven dat dit niet voor iedereen weggelegd is. Ik ken zo maar wat mensen die zullen gruwen van het idee om bloemkool als ontbijt te eten, maar ik vond het persoonlijk echt heel lekker.

De overnight bloemkool oats moet je wel eerst even koken, als je tenminste geen rauwe bloemkool wilt eten (en dat is echt niet lekker. Haha) Ik maakte er een puree bij van kokosyoghurt met blauwe bessen. Even afhankelijk van hoe zoet de blauwe bessen zijn kun je ook nog wat zoetstof toevoegen.

In de koeling

Het idee van overnight oats en dus ook van deze bloemkool overnight oats, is dat je het ’s avonds klaar maakt en dan de volgende ochtend eet. Nu kan dat natuurlijk, maar om eerlijk te zijn heeft het dat niet meteen nodig. Met havermout moet het eerst een tijd weken, maar omdat je de bloemkool al gekookt hebt is dat minder nodig.

Je zou het dus eventueel ook gewoon meteen kunnen eten. Maar het basisprincipe is natuurlijk dat je ’s morgens in no time een ontbijt op tafel zet. Nou en dan zit je helemaal goed.

Het is anders maar zeker lekker! Probeer het zelf maar eens!

Pin dit recept

Overnight oats met bloemkool
Overnight bloemkool oats

Overnight bloemkool oats met blauwe bessen

No ratings yet
GangOntbijt
Keukenpaleo

Een groenterijk variant op de bekende overnight oats.
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr bloemkoolrijst
  • ¼ tl kaneel
  • ½ el amandelboter
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 el honing

Topping

  • 2 el kokosyoghurt
  • 50 gr blauwe bessen + extra blauwe bessen

  • Doe de bloemkool, amandelmelk, amandelboter, honing en kaneel samen in een kleine steelpan. Breng aan de kook en kook tot de bloemkool zacht is Ongeveer 5-10 minuten
  • Verdeel over vier kleine glazen en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Pureer de blauwe bessen samen met de kokosyoghurt. Voeg eventueel meer kokosyoghurt toe als het niet dun genoeg is.
  • Doe de overgebleven blauwe bessen over de bovenkant en giet het kokosyoghurt mengsel eroverheen. Eet meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 73kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 2g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 114mg | Kalium: 191mg | Vezels: 2g | Suiker: 7g | Vitamine C: 25mg | Calcium: 108mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.