Simone's Kitchen

Basis bloemkoolpizza maken

Basis bloemkoolpizza maken

Bloemkoolpizza maken

Hoe maak je zelf een lekkere bloemkoolpizza? Ik laat het je vandaag zien. Dat het supermakkelijk is, weet je misschien al maar er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als je zelf een pizza van bloemkool wilt gaan maken.

Formaat

Het eerste wat belangrijk is bij het maken van je bloemkoolpizza is het “plakmiddel”. Ik gebruik daar graag ei voor. Dat bind goed aan elkaar en is lekker. Ten tweede is het formaat van de pizza handig.

De allereerste keer dat ik zelf een bloemkool pizza ging maken werd ie veel te groot en dat maakt het lastiger om te hanteren.

Eerst voorbakken

In tegenstelling tot een gewone pizza, is het handig om je bloemkoolpizza eerst voor te bakken. Dat is het lekkerste omdat je op die manier zeker weet dat het ‘deeg’ al gebakken is en je pizza goed gaar is.

Voor het maken van het deeg gebruik ik graag hazelnoot- of amandelmeel. Dat extra nootje voegt echt wat toe aan de smaak van je bloemkoolpizza. Verder kun je de bodem goed op smaak maken met allerlei kruiden. Gebruik hier je eigen fantasie voor. Er is geen foute combinatie. Wat ook lekker is om bijvoorbeeld wat gebakken uitjes mee te nemen in de korst of teentjes knoflook. Een en ander is ook afhankelijk van je topping.

Hou rekening met wat je in de korst stopt afhankelijk van de keuze voor de topping. Een goede basistopping als je een bloemkoolpizza gaat maken vind je hieronder.

Wat trouwens ook erg lekker is, is een pizza met courgette als basis!

Basis bloemkoolpizza maken
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bloemkoolpizza basisrecept

Dit makkelijke basisrecept voor het maken van een bloemkoolpizza is ideaal als beginpunt voor je eigen creaties!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 pizza

Ingrediënten

  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 150 gr hazelnootmeel amandelmeel kan ook
  • 2 eieren
  • 1 tl cayennepeper minder als je niet van pittig houdt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Topping

  • 2 tomaten fijngesneden
  • 250 ml soffrito
  • Peper en zout
  • 200 gr rundergehakt
  • ½ courgette in kleine blokjes
  • Enkele champignons in plakjes
  • 1 takje verse tijm alleen de blaadjes
  • 1 takje verse rozemarijn alleen de naaldjes, gehakt
  • 1 rode paprika in kleine blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de bloemkool in een kom en meng met het hazelnootmeel. Voeg twee eieren toe en alle specerijen. Roer goed door tot je een plakkerige brij hebt. Met je handen even doorkneden werkt ook vaak goed.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem ¼ van het deeg en vorm een rondje met een iets opstaande rand. Dat is straks makkelijker voor je vulling. Maar plat mag ook.
  • Maak het niet te dik, maar ook niet te dun.
  • Je kunt je pizza nu helemaal afbakken, dit duurt ongeveer 20-25 minuten of je kunt er voor kiezen hem aan te bakken voor 10 minuten, topping toe te voegen en dan nog eens 10-15 minuten afbakken. Dat is afhankelijk van de topping die je gebruikt. Ik vind het zelf meestal lekkerder om de topping achteraf toe te voegen.
  • In dit geval kookte ik voor de topping de tomaten en de soffrito in een steelpannetje tot een fijn geheel. Zet even apart.
  • Het gehakt rulbakken in een koekenpan en voeg hieraan de courgette en de champignons toe. Kruid het vervolgens naar smaak met peper zout, tijm en rozemarijn.
  • Zodra de pizza gaar is besmeer je m eerst met de soffrito en beleg dan met het gehaktmengsel. Eet meteen.
  • Gebruik je zelf wel kaas? Dan is het lekker om dat nog even in de oven te laten smelten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: bloemkool, bloemkoolpizza
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.