Courgettepizza

Feestgeweld

Het is soms best lastig om tijdens de feestmaand van het jaar een beetje om je gezondheid te blijven denken. En nee, ik vind heus niet dat je met kerst op een houtje moet bijten maar een hele maand lang jezelf te buiten gaan aan allerlei lekkers is misschien een beetje veel. Uiteindelijk zijn de kerstdagen maar twee dagen.

Ok, dan tellen we sint nog mee en oud- en nieuw. Kom je op 4 dagen feest, beetje dagen eromheen en laten we het op een volle week houden.

Feestweek

Niks mis met een weekje feest hebben verdeeld over een maand, zolang je dan in de tussenliggende periode maar een beetje groente naar binnen werkt. Haha… Nou ja je moet lekker doen wat je wilt natuurlijk maar ik probeer toch om niet alle dagen van de maand los te gaan. En deze lekkere courgettepizza kan daar prima bij helpen!

Courgettepizza

Ik had al beloofd dat er meer paleo proof pizza’s langs zouden komen de komende tijd nadat ik de appelpizza had gepost. Nou hier is dan nummer twee! Deze heerlijke courgettepizza kun je natuurlijk beleggen met wat jij maar lekker vindt.

Courgettepizza
Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Courgettepizza

Bereidingstijd: 40 min
Porties: 3 pizza

Ingrediënten

  • 250 gr courgette geraspt en goed uitgeknepen!
  • 3 eieren
  • 50 gr cassavemeel
  • 2 el kokosmeel
  • ½ el oregano gedroogd
  • ½ el basilicum. Gedroogd
  • ½ el tijm gedroogd
  • 1 tl zout

Topping:

  • 2 el pesto
  • 3 gekookte eitjes
  • Veldsla
  • Uitgebakken spekjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Het belangrijkste bij courgette is dat je het echt goed uitknijpt. De kant- en klare courgettepasta uit de supermarkt kun je ook gebruiken. Dat heeft als voordeel dat het vaak al wat droger is.
  • Meng de courgette met het cassavemeel, kokosmeel en alle specerijen en roer goed door. Voeg de eieren toe en meng tot een geheel.
  • Vorm hier kleine pizza’s van en bak voor 30 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Beleg met de topping en eet meteen!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 260kcal, Koolhydraten: 21g, Eiwit: 14g, Vet: 13g, Verzadigd vet: 4g, Cholesterol: 328mg, Natrium: 1011mg, Kalium: 339mg, Vezels: 3g, Suiker: 4g, Vitamine A: 899IU, Vitamine C: 18mg, Calcium: 122mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!