Courgette pizza is een pizza met een bodem van courgette. Dit recept voor deze alternatieve pizza is bovendien glutenvrij, paleo en heel erg lekker!

Courgette pizza

Courgette pizza

Een tijd geleden nam ik me voor een eens te kijken of je met meer groentesoorten een ‘pizza’ zou kunnen maken. De bloemkoolpizza is inmiddels redelijk ingeburgerd maar het blijkt dat je met veel meer groente een pizza-achtig gerecht kunt maken. Dit keer probeerde ik het uit met courgette. En het is misschien wel mijn favoriet.

Ik probeerde het ook met bloemkool en met (rauwe) biet. En ik maakte zelfs een zoete variant met appel. Een appelpizza dus.

Hoe maak je deze groente pizza?

Het maken van de courgette pizza is niet ingewikkeld. Belangrijk puntje is wel dat je de courgette goed moet uitknijpen. Courgette bevat veel vocht en als je dat te veel laat zitten dan wordt het een vochtige bende. Uitknijpen is dus belangrijk.

Ik doe dit meestal door eenvoudig de geraspte courgette in een zeef te doen en dan plukje voor plukje tussen twee handen goed uitknijpen. Je hebt uiteindelijk ongeveer 250 gram uitgeknepen gewicht nodig voor 3 mini courgette pizza’s.

De rasp meng je vervolgens met het cassavemeel, kokosmeel, de eieren en de kruiden. Vergeet ook het zout niet want dat is de smaakmaker samen met de specerijen. Die kun je overigens variëren. Je kunt hier ook prima bijvoorbeeld een eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden door doen.

Bakken in de oven

Leg je gevormde courgette pizza op een stuk bakpapier in de oven en bak ze af op 180˚C tot ze goudbruin en gaar zijn. Ik had een eenvoudige topping van pesto met wat sla, uitgebakken spekjes en een gekookt eitje. Echt heel erg lekker!

Heb jij wel eens een pizza gemaakt van andere groente dan de standaard bloemkool? Ik ben benieuwd wat voor variaties er nog meer kunnen. Ik ga daar zeker de komende tijd eens meer mee uitproberen!

Courgette pizza

Courgette pizza

3.50 van 2 stemmen
GangBijgerecht
KeukenGezonde keuken

Een lekker alternatief op de bloemkoolpizza is deze courgettepizza. Makkelijk om te maken!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 40 minuten
totaal 40 minuten

3 pizza

Ingrediënten

  • 250 gr courgette geraspt en goed uitgeknepen!
  • 3 eieren
  • 50 gr cassavemeel
  • 2 el kokosmeel
  • ½ el oregano gedroogd
  • ½ el basilicum. Gedroogd
  • ½ el tijm gedroogd
  • 1 tl zout

Topping:

  • 2 el pesto
  • 3 gekookte eitjes
  • Veldsla
  • Uitgebakken spekjes

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Het belangrijkste bij courgette is dat je het echt goed uitknijpt. De kant- en klare courgettepasta uit de supermarkt kun je ook gebruiken. Dat heeft als voordeel dat het vaak al wat droger is.
  • Meng de courgette met het cassavemeel, kokosmeel en alle specerijen en roer goed door. Voeg de eieren toe en meng tot een geheel.
  • Vorm hier kleine pizza’s van en bak voor 30 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Beleg met de topping en eet meteen!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 260kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 14g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 328mg | Natrium: 1011mg | Kalium: 339mg | Vezels: 3g | Suiker: 4g | Vitamine A: 899IU | Vitamine C: 18mg | Calcium: 122mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.