Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de bloemkool in een kom en meng met het hazelnootmeel. Voeg twee eieren toe en alle specerijen. Roer goed door tot je een plakkerige brij hebt. Met je handen even doorkneden werkt ook vaak goed.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem ¼ van het deeg en vorm een rondje met een iets opstaande rand. Dat is straks makkelijker voor je vulling. Maar plat mag ook.
Maak het niet te dik, maar ook niet te dun.
Je kunt je pizza nu helemaal afbakken, dit duurt ongeveer 20-25 minuten of je kunt er voor kiezen hem aan te bakken voor 10 minuten, topping toe te voegen en dan nog eens 10-15 minuten afbakken. Dat is afhankelijk van de topping die je gebruikt. Ik vind het zelf meestal lekkerder om de topping achteraf toe te voegen.
In dit geval kookte ik voor de topping de tomaten en de soffrito in een steelpannetje tot een fijn geheel. Zet even apart.
Het gehakt rulbakken in een koekenpan en voeg hieraan de courgette en de champignons toe. Kruid het vervolgens naar smaak met peper zout, tijm en rozemarijn.
Zodra de pizza gaar is besmeer je m eerst met de soffrito en beleg dan met het gehaktmengsel. Eet meteen.
Gebruik je zelf wel kaas? Dan is het lekker om dat nog even in de oven te laten smelten.