Glutenvrije edamame spaghetti met geroosterde bloemkool

 

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Wij zijn gek op pasta, zoveel mag inmiddels wel duidelijk zijn denk ik. In salades, als voorgerecht, als hoofdgerecht.. Ik heb geloof ik alleen nog nooit pasta in een dessert gemaakt… Maar he, wie weet gaat dat binnenkort gebeuren. 🙂 En zoals jullie weten eet ik niet glutenvrij, maar heb wel vrienden die glutenvrij eten dus toen ik hoorde over deze glutenvrije pasta was ik  heel erg nieuwsgierig. De ingrediënten zijn namelijk zoals je ze graag ziet; bonen en water. Punt. Geen toevoegingen, geen E-nummers, geen niks… In het geval van de pasta die ik probeerde; edamame (92%) en 8 % water.

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Hoe fantastisch is dat? Als je het aan me had gevraagd had ik niet kunnen bedenken dat het überhaupt mogelijk was. Dat maakt dit dus een pasta die je kunt eten als je een whole30 doet (alhoewel je dan theoretisch geen soja mag eten en edamame zijn groene sojabonen. Deze zijn wel organisch en biologisch) , of als je glutenvrij eet, of als je minder koolhydraten wilt eten of gewoon omdat je het lekker vind. Door de bonen zit het wel vol met eiwitten en vezels zonder de gluten dus.

Maar ja, waar combineer je het dan mee he? Ik was benieuwd of het ook anders zou smaken, maar dat doet het niet echt. Je hebt het idee dat je echt pasta zit te eten. Dus het combineert ook prima met allerlei smaken.

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Ik maakte een vegetarische variant met geroosterde bloemkool, blauwe kaas, pesto en pecannoten en zelfs Tom vond het lekker! Hij verving de blauwe kaas (kaashater als hij is) voor spekjes, maar ben je vegan dan laat je eenvoudig de kaas weg (en maak je de pesto zelf zonder kaas uiteraard)

De pasta heb ik ook nog gekregen met gewone soja en een versie met zwarte bonen, dus die ga ik zeker binnenkort uitproberen. Voor nu dit recept!

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool

Ingredients:

  • 100 gr edamame spaghetti
  • 100 ml pesto
  • handje pecannoten gehakt
  • 50 gr blauwe kaas
  • 1/2 bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 tl chili vlokken
  • 1/2 tl tijm

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes en verdeel die over een ovenschaal. Snij de knoflookteentjes klein en verdeel die erover. besprenkel met de chili vlokken en de tijm en olijfolie. Schep het om zodat de olijfolie goed verdeeld wordt over de bloemkool. Zet de schaal in de oven en rooster voor 20 minuten.
  3. Kook vlak tegen het eind van de roostertijd de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Doe de pesto bij de spaghetti en schud goed om. Serveer met de geroosterde bloemkool, de pecannoten en de blauwe kaas

De pasta wordt gemaakt door Explore Asian en is nog niet overal verkrijgbaar, maar op dit moment wel via de volgende kanalen: (of check anders de facebook pagina)

Webwinkels: http://www.winkelglutenvrij.nl
www.vegabond.nl
www.glutenvrij-en-meer.nl
www.unlimitedhealth.nl

Jumbo (Breda Foodmarkt, Amsterdam Foodmarkt, Groningen Ciboga, Groningen Euroborg, Hengelo Leussink, Helmond Azalealaan, Helmond Brouwhorst, Den Haag De Stede, Stiphout, Duiven, Leeuwarden Cambuurplein, Maastricht Roserije, Heythuysen, Ede Bellestein, Vroomshoop, Zegro Rotterdam)

Gezondheidswinkels: G&W Oldenzaal, G&W Eijsden

Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking met Explore Asian

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

7 comments

  1. Wat apart! Ik heb inmiddels al veel pasta vervangers voorbij zien komen, maar deze is wel heel anders! Ik heb een vriendin met een gluten allergie, ik ga haar dit meteen door linken. 

  2. Ik ren binnenkort even de Jumbo binnen om deze pasta te kopen! 

  3. Ooh wat een lekkere pasta was dit!! Heb hem gisteren gemaakt, hoe vond je de zwarte bonen pasta?

  4. Pingback: Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *