Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Wij zijn gek op pasta, zoveel mag inmiddels wel duidelijk zijn denk ik. In salades, als voorgerecht, als hoofdgerecht.. Ik heb geloof ik alleen nog nooit pasta in een dessert gemaakt… Maar he, wie weet gaat dat binnenkort gebeuren. 🙂 En zoals jullie weten eet ik niet glutenvrij, maar heb wel vrienden die glutenvrij eten dus toen ik hoorde over deze glutenvrije pasta was ik  heel erg nieuwsgierig. De ingrediënten zijn namelijk zoals je ze graag ziet; bonen en water. Punt. Geen toevoegingen, geen E-nummers, geen niks… In het geval van de pasta die ik probeerde; edamame (92%) en 8 % water.

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Hoe fantastisch is dat? Als je het aan me had gevraagd had ik niet kunnen bedenken dat het überhaupt mogelijk was. Dat maakt dit dus een pasta die je kunt eten als je een whole30 doet (alhoewel je dan theoretisch geen soja mag eten en edamame zijn groene sojabonen. Deze zijn wel organisch en biologisch) , of als je glutenvrij eet, of als je minder koolhydraten wilt eten of gewoon omdat je het lekker vind. Door de bonen zit het wel vol met eiwitten en vezels zonder de gluten dus.

Maar ja, waar combineer je het dan mee he? Ik was benieuwd of het ook anders zou smaken, maar dat doet het niet echt. Je hebt het idee dat je echt pasta zit te eten. Dus het combineert ook prima met allerlei smaken.

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Ik maakte een vegetarische variant met geroosterde bloemkool, blauwe kaas, pesto en pecannoten en zelfs Tom vond het lekker! Hij verving de blauwe kaas (kaashater als hij is) voor spekjes, maar ben je vegan dan laat je eenvoudig de kaas weg (en maak je de pesto zelf zonder kaas uiteraard)

De pasta heb ik ook nog gekregen met gewone soja en een versie met zwarte bonen, dus die ga ik zeker binnenkort uitproberen. Voor nu dit recept!

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool | simoneskitchen.nl

Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool

No ratings yet

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr edamame spaghetti
  • 100 ml pesto
  • handje pecannoten gehakt
  • 50 gr blauwe kaas
  • 1/2 bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 tl chili vlokken
  • 1/2 tl tijm

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en verdeel die over een ovenschaal. Snij de knoflookteentjes klein en verdeel die erover. besprenkel met de chili vlokken en de tijm en olijfolie. Schep het om zodat de olijfolie goed verdeeld wordt over de bloemkool. Zet de schaal in de oven en rooster voor 20 minuten.
  • Kook vlak tegen het eind van de roostertijd de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Doe de pesto bij de spaghetti en schud goed om. Serveer met de geroosterde bloemkool, de pecannoten en de blauwe kaas

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

De pasta wordt gemaakt door Explore Asian en is nog niet overal verkrijgbaar, maar op dit moment wel via de volgende kanalen.

Webwinkels: http://www.winkelglutenvrij.nl
www.vegabond.nl
www.glutenvrij-en-meer.nl
www.unlimitedhealth.nl

Jumbo (Breda Foodmarkt, Amsterdam Foodmarkt, Groningen Ciboga, Groningen Euroborg, Hengelo Leussink, Helmond Azalealaan, Helmond Brouwhorst, Den Haag De Stede, Stiphout, Duiven, Leeuwarden Cambuurplein, Maastricht Roserije, Heythuysen, Ede Bellestein, Vroomshoop, Zegro Rotterdam)

Gezondheidswinkels: G&W Oldenzaal, G&W Eijsden

Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking met Explore Asian

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.