Glutenvrije edamame spaghetti met geroosterde bloemkool
Wij zijn gek op pasta, zoveel mag inmiddels wel duidelijk zijn denk ik. In salades, als voorgerecht, als hoofdgerecht.. Ik heb geloof ik alleen nog nooit pasta in een dessert gemaakt… Maar he, wie weet gaat dat binnenkort gebeuren. 🙂 En zoals jullie weten eet ik niet glutenvrij, maar heb wel vrienden die glutenvrij eten dus toen ik hoorde over deze glutenvrije pasta was ik heel erg nieuwsgierig. De ingrediënten zijn namelijk zoals je ze graag ziet; bonen en water. Punt. Geen toevoegingen, geen E-nummers, geen niks… In het geval van de pasta die ik probeerde; edamame (92%) en 8 % water.
Hoe fantastisch is dat? Als je het aan me had gevraagd had ik niet kunnen bedenken dat het überhaupt mogelijk was. Dat maakt dit dus een pasta die je kunt eten als je een whole30 doet (alhoewel je dan theoretisch geen soja mag eten en edamame zijn groene sojabonen. Deze zijn wel organisch en biologisch) , of als je glutenvrij eet, of als je minder koolhydraten wilt eten of gewoon omdat je het lekker vind. Door de bonen zit het wel vol met eiwitten en vezels zonder de gluten dus.
Maar ja, waar combineer je het dan mee he? Ik was benieuwd of het ook anders zou smaken, maar dat doet het niet echt. Je hebt het idee dat je echt pasta zit te eten. Dus het combineert ook prima met allerlei smaken.
Ik maakte een vegetarische variant met geroosterde bloemkool, blauwe kaas, pesto en pecannoten en zelfs Tom vond het lekker! Hij verving de blauwe kaas (kaashater als hij is) voor spekjes, maar ben je vegan dan laat je eenvoudig de kaas weg (en maak je de pesto zelf zonder kaas uiteraard)
De pasta heb ik ook nog gekregen met gewone soja en een versie met zwarte bonen, dus die ga ik zeker binnenkort uitproberen. Voor nu dit recept!
Edamame spaghetti met geroosterde bloemkool
Ingrediënten
- 100 gr edamame spaghetti
- 100 ml pesto
- handje pecannoten gehakt
- 50 gr blauwe kaas
- 1/2 bloemkool
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 1 tl chili vlokken
- 1/2 tl tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en verdeel die over een ovenschaal. Snij de knoflookteentjes klein en verdeel die erover. besprenkel met de chili vlokken en de tijm en olijfolie. Schep het om zodat de olijfolie goed verdeeld wordt over de bloemkool. Zet de schaal in de oven en rooster voor 20 minuten.
- Kook vlak tegen het eind van de roostertijd de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Doe de pesto bij de spaghetti en schud goed om. Serveer met de geroosterde bloemkool, de pecannoten en de blauwe kaas
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
De pasta wordt gemaakt door Explore Asian en is nog niet overal verkrijgbaar, maar op dit moment wel via de volgende kanalen.
Webwinkels: http://www.winkelglutenvrij.nl
www.vegabond.nl
www.glutenvrij-en-meer.nl
www.unlimitedhealth.nl
Jumbo (Breda Foodmarkt, Amsterdam Foodmarkt, Groningen Ciboga, Groningen Euroborg, Hengelo Leussink, Helmond Azalealaan, Helmond Brouwhorst, Den Haag De Stede, Stiphout, Duiven, Leeuwarden Cambuurplein, Maastricht Roserije, Heythuysen, Ede Bellestein, Vroomshoop, Zegro Rotterdam)
Gezondheidswinkels: G&W Oldenzaal, G&W Eijsden
Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking met Explore Asian
Pingback: Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten | Simone's Kitchen
Ooh wat een lekkere pasta was dit!! Heb hem gisteren gemaakt, hoe vond je de zwarte bonen pasta?
Ja die wilden we gisteren eten maar er kwam wat tussen dus dat wordt vanavond… 🙂
Hebben gisteren de zwarte bonen pasta gegeten en eerlijk gezegd vond ik de groene lekkerder hoor. Die is tot nu toe mijn favoriet!
Ik ren binnenkort even de Jumbo binnen om deze pasta te kopen!
Wat apart! Ik heb inmiddels al veel pasta vervangers voorbij zien komen, maar deze is wel heel anders! Ik heb een vriendin met een gluten allergie, ik ga haar dit meteen door linken.
Ja ik vond hem echt lekker. Vanavond eten we de variant met zwarte bonen. Ben ik ook heel benieuwd naar!