Deze heerlijke noedelsalade met kip is perfect voor warme zomerdagen. Het is snel, makkelijk en heel erg lekker. De ideale maaltijdsalade.

Noedelsalade met kip en edamame

SPONSORED

Noedelsalade met kip

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder een koude noedelsalade at, maar nu ik heb geproefd ben ik om. Zo lekker! Gek eigenlijk dat je sommige gerechten altijd standaard associeert met warm eten, maar net als met pasta, kun je ook noedels prima als salade eten.

Ik maakte er een noedelsalade met kip, edamame, gerookte paprika en een heerlijke miso/sesamdressing van. Ik heb sinds kort miso ontdekt. Of nou ja, dat kende ik natuurlijk al langer, maar ik gebruikte het nooit . Tot ik heel recent deze noedels maakte met ook een saus gebaseerd op miso en pindakaas. En ik was om. Zo lekker!

Noedelsalade met hakubaku soba noedels

Soba noedels

Mijn favoriete noedelmerk is Hakubaku. En sinds kort kun je deze ook (weer) bij de Albert Heijn krijgen. Dat vind ik wel reden voor een feestje. Ik haalde het voorheen altijd bij de toko en nam dan standaard een voorraadje mee, maar het is toch wel handig nu het ook gewoon bij de Appie te krijgen is.

Van alle noedels zijn mijn favorieten soba en udon. Voor de noedelsalade met kip leek het me dat de soba noedels de beste keuze waren, maar wil jij het met andere noedels maken dan kan dat natuurlijk ook.

Eenvoudig

Dit is een heel eenvoudige noedelsalade met kip maar wil je het aanpassen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt er makkelijk meer groente aan toevoegen als je wilt. Denk bijvoorbeeld aan kleine roosjes broccoli of bloemkool, gebakken courgette of paddenstoelen.

Ik hield het hier bij de edamame en de gerookte paprika. Ik vond het een lekkere combinatie samen met de kip en de miso dressing.

Wil je een vegetarische noedelsalade dan kan dat ook eenvoudig door de kip te vervangen voor tempeh. Tofu kan ook maar ik ben geen fan van tofu. Ik zou persoonlijk dus voor tempeh kiezen.

Noedelsalade met kip en edamame

Dressing

De held van de noedelsalade met kip is de miso/sesam dressing. Die maakt het echt helemaal af en maakt het geheel super lekker en smeuïg.

Je hoeft de saus in principe niet te verwarmen maar de miso mengt zich wel wat beter met de andere ingrediënten als je het even kort verwarmt in een klein pannetje. Het hoeft niet te koken, alleen maar een beetje warm te worden.

Afhankelijk van welke miso je gebruikt kan het zijn dat je iets meer limoensap of iets meer honing nodig hebt. Proef je noedelsalade dressing dus even goed voor je het door de noedels heen schept. Onthoud ook dat miso al zout is van zichzelf. Extra zout toevoegen is dus niet nodig.

Noedelsalade met kip

Noedelsalade met kip en edamame

5 van 2 stemmen
GangLunch, Maaltijdsalade
KeukenJapanse keuken

Lekker frisse noedelsalade met kip, edamame, gerookte paprika en een saus op basis van miso en sesam.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 180 gr Hakubaku organic soba noodles
  • 100 gr edamame boontjes
  • 250 gr kipdijfilet in blokjes
  • 2 geroosterde paprika's in dunne reepjes
  • olie om te bakken
  • 1 el sesamzaadjes geroosterd
  • verse koriander om te serveren

Dressing

  • 2,5 el rode miso pasta
  • 1 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 2 el honing
  • 50 ml water

  • Zet een grote pan met water op en breng dit aan de kook. Kook de Hakubaku organic soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking (4 minuten), giet af en spoel na met koud water.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze in een koekenpan gaar en goudbruin.
  • Snij de geroosterde paprika in dunne reepjes.
  • Neem een kleine steelpan om de dressing te maken. Doe hierin de miso, sesamolie, limoensap, honing en een scheutje water. Doe niet al het water er tegelijk in. Kijk hoeveel er nodig is voor de juiste dikte.
  • Zet het vuur laag onder het pannetje en roer met een garde tot de miso glad is en de saus bij elkaar komt. Proef even en voeg eventueel nog extra limoen of honing toe indien nodig.
  • Bouw nu je noedelsalade op door de noedels te mengen met de edamame, gerookte paprika en de kip.
  • Doe over in twee kommen en bestrooi met sesamzaadjes en koriander en schenk de dressing over de noedels.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 789kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwit: 40g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudigd onverzadigd vet: 10g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 123mg | Natrium: 1995mg | Kalium: 803mg | Vezels: 5g | Suiker: 20g | Vitamine A: 313IU | Vitamine C: 23mg | Calcium: 142mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met hakubaku

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.