Noedelsalade met kip en edamame
Deze heerlijke noedelsalade met kip is perfect voor warme zomerdagen. Het is snel, makkelijk en heel erg lekker. De ideale maaltijdsalade.
SPONSORED
Noedelsalade met kip
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder een koude noedelsalade at, maar nu ik heb geproefd ben ik om. Zo lekker! Gek eigenlijk dat je sommige gerechten altijd standaard associeert met warm eten, maar net als met pasta, kun je ook noedels prima als salade eten.
Ik maakte er een noedelsalade met kip, edamame, gerookte paprika en een heerlijke miso/sesamdressing van. Ik heb sinds kort miso ontdekt. Of nou ja, dat kende ik natuurlijk al langer, maar ik gebruikte het nooit . Tot ik heel recent deze noedels maakte met ook een saus gebaseerd op miso en pindakaas. En ik was om. Zo lekker!
Soba noedels
Mijn favoriete noedelmerk is Hakubaku. En sinds kort kun je deze ook (weer) bij de Albert Heijn krijgen. Dat vind ik wel reden voor een feestje. Ik haalde het voorheen altijd bij de toko en nam dan standaard een voorraadje mee, maar het is toch wel handig nu het ook gewoon bij de Appie te krijgen is.
Van alle noedels zijn mijn favorieten soba en udon. Voor de noedelsalade met kip leek het me dat de soba noedels de beste keuze waren, maar wil jij het met andere noedels maken dan kan dat natuurlijk ook.
Eenvoudig
Dit is een heel eenvoudige noedelsalade met kip maar wil je het aanpassen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je kunt er makkelijk meer groente aan toevoegen als je wilt. Denk bijvoorbeeld aan kleine roosjes broccoli of bloemkool, gebakken courgette of paddenstoelen.
Ik hield het hier bij de edamame en de gerookte paprika. Ik vond het een lekkere combinatie samen met de kip en de miso dressing.
Wil je een vegetarische noedelsalade dan kan dat ook eenvoudig door de kip te vervangen voor tempeh. Tofu kan ook maar ik ben geen fan van tofu. Ik zou persoonlijk dus voor tempeh kiezen.
Dressing
De held van de noedelsalade met kip is de miso/sesam dressing. Die maakt het echt helemaal af en maakt het geheel super lekker en smeuïg.
Je hoeft de saus in principe niet te verwarmen maar de miso mengt zich wel wat beter met de andere ingrediënten als je het even kort verwarmt in een klein pannetje. Het hoeft niet te koken, alleen maar een beetje warm te worden.
Afhankelijk van welke miso je gebruikt kan het zijn dat je iets meer limoensap of iets meer honing nodig hebt. Proef je noedelsalade dressing dus even goed voor je het door de noedels heen schept. Onthoud ook dat miso al zout is van zichzelf. Extra zout toevoegen is dus niet nodig.
Noedelsalade met kip en edamame
Ingrediënten
- 180 gr Hakubaku organic soba noodles
- 100 gr edamame boontjes
- 250 gr kipdijfilet in blokjes
- 2 geroosterde paprika's in dunne reepjes
- olie om te bakken
- 1 el sesamzaadjes geroosterd
- verse koriander om te serveren
Dressing
- 2,5 el rode miso pasta
- 1 el sesamolie
- 1 el limoensap
- 2 el honing
- 50 ml water
Instructies
- Zet een grote pan met water op en breng dit aan de kook. Kook de Hakubaku organic soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking (4 minuten), giet af en spoel na met koud water.
- Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze in een koekenpan gaar en goudbruin.
- Snij de geroosterde paprika in dunne reepjes.
- Neem een kleine steelpan om de dressing te maken. Doe hierin de miso, sesamolie, limoensap, honing en een scheutje water. Doe niet al het water er tegelijk in. Kijk hoeveel er nodig is voor de juiste dikte.
- Zet het vuur laag onder het pannetje en roer met een garde tot de miso glad is en de saus bij elkaar komt. Proef even en voeg eventueel nog extra limoen of honing toe indien nodig.
- Bouw nu je noedelsalade op door de noedels te mengen met de edamame, gerookte paprika en de kip.
- Doe over in twee kommen en bestrooi met sesamzaadjes en koriander en schenk de dressing over de noedels.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Disclaimer: Deze post is een samenwerking met hakubaku
Ik heb de salade gemaakt en hij was heerlijk!😋😋 ook lekker met grote garnalen ipv kip denk ik👍
O ja. Dat denk ik ook ja!
De noodle salade ga ik zeker maken lijkt me heerlijk!
Maar er staat bij de ingrediënten “gerookte” paprika? Klopt dat wel? Of bedoelde gegrilde paprika? Ik ken alleen gerookt paprika poeder?
he Marjon. O haha, ik heb er een combinatie van gemaakt. Ik bedoel geroosterde paprika’s inderdaad. Zal het even aanpassen!