Geroosterde bloemkool met granaatappel | simoneskitchen.nl

O wat hou ik toch van bloemkool. Wie had dat nou ooit kunnen denken toen ik de zoveelste snotterige bloemkool te eten kreeg thuis met zo’n maizena papje eroverheen? Ik zeker niet. Maar als er een ding zeker is dan is het wel dat bloemkool een heuse come-back heeft doorgemaakt. Ik ontdekte het pas toen ik een whole30 deed en daar voor het eerst bloemkool couscous produceerde. (instant liefde trouwens) en sindsdien staat dat trouwe bloemkooltje vaak op het menu hier, maar toch elke keer weer in een andere gedaante.

Geroosterde bloemkool met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Op het bloemkool to do lijstje staat nog een bloemkool ‘steak’ en een hele geroosterde bloemkool uit de oven. Die hele heeft Tom al eens geprobeerd en hoewel wel aardig kan het nog wel verbeterd. Dus daar gaan we ons hoofd nog even over breken (nou ja). In de tussentijd kunnen jullie je te buiten gaan aan deze overheerlijke geroosterde bloemkool.

Geïnspireerd door een recept van Sarah Wilson, uit Simplicious, die tegenwoordig standaard naast mijn bed ligt want wat een tof boek is dat! Ik heb het her en der een beetje aangepast en voila…

 

Ook lekker!

Geroosterde bloemkool met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Geroosterde bloemkool met quinoa en kikkererwten

No ratings yet

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

3 personen

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 150 gr quinoa ongekookte
  • 1 blik kikkererwten 400 gr
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 2 tl za'atar kruidenmengsel
  • 25 gr kokosolie
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl gedroogde chipotlepepers
  • 2-3 el granaatappel pitjes
  • verse koriander

Dressing

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl za'atar
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook ondertussen de quinoa gaar en snij de bloemkool in kleine roosjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Doe de bloemkool roosjes in een ovenschaal of bakplaat en doe hier de kikkererwten en de gare quinoa bij.
  • Smelt de kokosolie en giet die over het mengsel in de ovenschaal heen. Sprenkel het amandelschaafsel er ook over, het sesamzaad en de chipotle pepers.
  • Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten maar check of de bloemkool gaar genoeg is. Dit ligt voor een groot deel aan het formaat van je roosjes.
  • Schep het halverwege even om
  • Maak een dressing door de yoghurt, de olijfolie en de za'atar te combineren en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de schotel met de granaatappel pitjes en de koriander eroverheen gestrooid en geef de dressing erbij.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.