Simone's Kitchen

Geroosterde bloemkool met quinoa en kikkererwten

Geroosterde bloemkool met granaatappel | simoneskitchen.nl

O wat hou ik toch van bloemkool. Wie had dat nou ooit kunnen denken toen ik de zoveelste snotterige bloemkool te eten kreeg thuis met zo’n maizena papje eroverheen? Ik zeker niet. Maar als er een ding zeker is dan is het wel dat bloemkool een heuse come-back heeft doorgemaakt. Ik ontdekte het pas toen ik een whole30 deed en daar voor het eerst bloemkool couscous produceerde. (instant liefde trouwens) en sindsdien staat dat trouwe bloemkooltje vaak op het menu hier, maar toch elke keer weer in een andere gedaante.

Geroosterde bloemkool met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Op het bloemkool to do lijstje staat nog een bloemkool ‘steak’ en een hele geroosterde bloemkool uit de oven. Die hele heeft Tom al eens geprobeerd en hoewel wel aardig kan het nog wel verbeterd. Dus daar gaan we ons hoofd nog even over breken (nou ja). In de tussentijd kunnen jullie je te buiten gaan aan deze overheerlijke geroosterde bloemkool.

Geïnspireerd door een recept van Sarah Wilson, uit Simplicious, die tegenwoordig standaard naast mijn bed ligt want wat een tof boek is dat! Ik heb het her en der een beetje aangepast en voila…

 

Ook lekker!

Geroosterde bloemkool met quinoa en kikkererwten
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Servings: 3 personen
Ingredienten
Dressing
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl za'atar
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Kook ondertussen de quinoa gaar en snij de bloemkool in kleine roosjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  3. Doe de bloemkool roosjes in een ovenschaal of bakplaat en doe hier de kikkererwten en de gare quinoa bij.
  4. Smelt de kokosolie en giet die over het mengsel in de ovenschaal heen. Sprenkel het amandelschaafsel er ook over, het sesamzaad en de chipotle pepers.
  5. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten maar check of de bloemkool gaar genoeg is. Dit ligt voor een groot deel aan het formaat van je roosjes.
  6. Schep het halverwege even om
  7. Maak een dressing door de yoghurt, de olijfolie en de za'atar te combineren en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de schotel met de granaatappel pitjes en de koriander eroverheen gestrooid en geef de dressing erbij.

1 comment

  1. Pingback: Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos