Geroosterde bloemkool met quinoa en kikkererwten

Geroosterde bloemkool met granaatappel | simoneskitchen.nl

O wat hou ik toch van bloemkool. Wie had dat nou ooit kunnen denken toen ik de zoveelste snotterige bloemkool te eten kreeg thuis met zo’n maizena papje eroverheen? Ik zeker niet. Maar als er een ding zeker is dan is het wel dat bloemkool een heuse come-back heeft doorgemaakt. Ik ontdekte het pas toen ik een whole30 deed en daar voor het eerst bloemkool couscous produceerde. (instant liefde trouwens) en sindsdien staat dat trouwe bloemkooltje vaak op het menu hier, maar toch elke keer weer in een andere gedaante.

Geroosterde bloemkool met kikkererwten | simoneskitchen.nl

Op het bloemkool to do lijstje staat nog een bloemkool ‘steak’ en een hele geroosterde bloemkool uit de oven. Die hele heeft Tom al eens geprobeerd en hoewel wel aardig kan het nog wel verbeterd. Dus daar gaan we ons hoofd nog even over breken (nou ja). In de tussentijd kunnen jullie je te buiten gaan aan deze overheerlijke geroosterde bloemkool.

Geïnspireerd door een recept van Sarah Wilson, uit Simplicious, die tegenwoordig standaard naast mijn bed ligt want wat een tof boek is dat! Ik heb het her en der een beetje aangepast en voila…

Geroosterde bloemkool met quinoa en kikkererwten

Ingredients:

  • 1/2 bloemkool
  • 150 gr ongekookte quinoa
  • 1 blik (400 gr ) kikkererwten
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 2 tl za'atar kruidenmengsel
  • 25 gr kokosolie
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl gedroogde chipotlepepers
  • 2-3 el granaatappel pitjes
  • verse koriander
  • Dressing:
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl za'atar
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Kook ondertussen de quinoa gaar en snij de bloemkool in kleine roosjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  3. Doe de bloemkool roosjes in een ovenschaal of bakplaat en doe hier de kikkererwten en de gare quinoa bij.
  4. Smelt de kokosolie en giet die over het mengsel in de ovenschaal heen. Sprenkel het amandelschaafsel er ook over, het sesamzaad en de chipotle pepers.
  5. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten maar check of de bloemkool gaar genoeg is. Dit ligt voor een groot deel aan het formaat van je roosjes.
  6. Schep het halverwege even om
  7. Maak een dressing door de yoghurt, de olijfolie en de za'atar te combineren en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de schotel met de granaatappel pitjes en de koriander eroverheen gestrooid en geef de dressing erbij.

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *