Simone's Kitchen

Bloemkool couscous met bietjes yoghurt

Bloemkool couscous met bietjes yoghurt | simoneskitchen.nl

Charlotte en ik waren aan het voorbereiden voor onze kooksessie en eigenlijk was de planning om een quinoa salade te maken met de bietenyoghurt. Maar ik kwam tot de ontdekking dat ik nog een bloemkool in de koelkast had liggen en die moest nog even op voor de vakantie dus…

Bedacht ik deze bloemkool couscous variant met worteltjes. Dat ging uitermate goed samen met de bietenyoghurt. Die is hier wel absoluut noodzakelijk want anders is het te droog. De bietjes maken het geheel wat zoeter en wow, wat een top combi bleek het te zijn!

Bloemkool couscous met rode bietjes yoghurt | simoneskitchen.nl

Sinds ik aan de Paleo ben geweest ben ik sowieso een enorme fan van bloemkool couscous (of rijst of hoe je het ook wilt noemen) want het is een makkelijke manier om een berg groentes naar binnen te werken en het is net zo veelzijdig als gewone couscous. En misschien gewoon wel lekkerder ook.

Dit is de vegetarische variant. Je kunt dit goed uitbreiden met bijvoorbeeld lekkere stukjes feta eroverheen. Tom at ook mee dus dan is dat al snel geen optie hier. 🙁 Houdt meneer niet van. Dus dan maar zonder, alhoewel je het natuurlijk makkelijk er op het bord overheen kunt strooien.

yoghurt barn logo | simoneskitchen.nl

Dit recept is weer onderdeel in de serie recepten voor Yoghurt Barn. Alle yoghurt recepten kun je hier vinden!

Bloemkool couscous met bietjes yoghurt
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette in blokjes
  • 250 gr wortels geraspt
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 1 tl chili poeder
Voor de bieten yoghurt:
  • 5-6 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 rode bietjes voorgekookt, geraspt
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Doe de bloemkool in gedeeltes in de keukenmachine en draai deze tot fijne korrels ongeveer ter grootte van couscous. Doe in een kom en rasp de wortels.
  2. Pak een fikse koekenpan of wok en bak hierin de bloemkool en de wortel samen tot het gaar is. Dit is in principe in een paar minuutjes gebeurd en ligt een beetje aan hoe gaar je het wilt hebben.
  3. In een aparte koekenpan bak je de ui, knoflook en courgette en zodra deze goed zijn doe je het bij het bloemkool mengsel.
  4. breng op smaak met chili, oregano, zout en peper.
  5. Maak de bietenyoghurt door de yoghurt te mengen met de geraspte biet. Doe de knoflook teen er boven uitpersen en maak op smaak met peper en zout

Disclaimer: Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn

7 comments

  1. Dit zijn twee van mijn favoriete groenten bij elkaar in één gerecht, maar dan allebei in een heel andere vorm dan Hoe ik ze vaak eet. Heel interessant recept voor mij dus! Ik sla het gelijk op!

  2. I like bloemkoolcouscous! En dit receptje ziet er erg lekker uit, binnenkort maar eens proberen!

  3. Gistreravond gemaakt, het was heerlijk, ik had er wat feta overheen gebrokkeld nog…we hebben nog bietjes “saus” over, vanavond maar iets mee verzinnen. Arbeidsintensief om te maken, dat wel…:)
    Ik heb er een foto van gemaakt ook trouwens! dank voor het lekkere recept! 

  4. Pingback: Courgette-zoete aardappel koekjes en hoe eet je nu meer groente? | Simone's Kitchen

  5. Pingback: Geroosterde bloemkool met quinoa en kikkererwten | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos