Simone's Kitchen

Bloemkool couscous met bietjes yoghurt

Bloemkoolcouscous met bietjes yoghurt | simoneskitchen.nl

Bloemkoolcouscous met bietjesyoghurt

Charlotte en ik waren aan het voorbereiden voor onze kooksessie en eigenlijk was de planning om een quinoa salade te maken met de bietenyoghurt. Maar ik kwam tot de ontdekking dat ik nog een bloemkool in de koelkast had liggen en die moest nog even op voor de vakantie dus…

Bedacht ik deze bloemkoolcouscous variant met worteltjes. Dat ging uitermate goed samen met de bietenyoghurt. Die is hier wel absoluut noodzakelijk want anders is het te droog. De bietjes maken het geheel wat zoeter en wow, wat een top combi bleek het te zijn!

Bloemkoolcouscous met rode bietjes yoghurt | simoneskitchen.nl

Fan van bloemkool

Sinds ik aan de Paleo ben geweest ben ik sowieso een enorme fan van bloemkoolcouscous (of rijst of hoe je het ook wilt noemen) want het is een makkelijke manier om een berg groentes naar binnen te werken en het is net zo veelzijdig als gewone couscous. En misschien gewoon wel lekkerder ook.

Dit bloemkoolcouscous gerecht is vegetarisch maar wil je hier wat kip of ander vlees aan toevoegen dan kan dat natuurlijk prima. De bietjesyoghurt leent zich ook heel goed voor een combinatie met feta of geitenkaas. Ik combineerde de bloemkool hier met courgette en wortels en ook dat kun je goed aanpassen al naar gelang de inhoud van je koelkast. Het is een makkelijk gerecht om te combineren.

Hou wel rekening met de zoete smaak van de bietjes. Niet alles past daar bij. Feta is een topcombinatie en ook kip gaat er goed mee samen.

yoghurt barn logo | simoneskitchen.nl

Dit recept is weer onderdeel in de serie recepten voor Yoghurt Barn. Alle yoghurt recepten kun je hier vinden!

Bloemkool couscous met bietjes yoghurt | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Bloemkoolcouscous met bietjes yoghurt

Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette in blokjes
  • 250 gr wortels geraspt
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 1 tl chili poeder

Voor de bieten yoghurt:

  • 5-6 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 rode bietjes voorgekookt, geraspt
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de bloemkool in gedeeltes in de keukenmachine en draai deze tot fijne korrels ongeveer ter grootte van couscous. Doe in een kom en rasp de wortels.
  • Pak een fikse koekenpan of wok en bak hierin de bloemkool en de wortel samen tot het gaar is. Dit is in principe in een paar minuutjes gebeurd en ligt een beetje aan hoe gaar je het wilt hebben.
  • In een aparte koekenpan bak je de ui, knoflook en courgette en zodra deze goed zijn doe je het bij het bloemkool mengsel.
  • Breng op smaak met chili, oregano, zout en peper.
  • Maak de bietenyoghurt door de yoghurt te mengen met de geraspte biet. Doe de knoflook teen er boven uitpersen en maak op smaak met peper en zout
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bietjes, bloemkool, courgette

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 260kcal, Koolhydraten: 52g, Eiwit: 13g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Cholesterol: 7mg, Natrium: 303mg, Kalium: 2145mg, Vezels: 16g, Suiker: 27g, Vitamine A: 21779IU, Vitamine C: 175mg, Calcium: 262mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.