Lekker weekend: Bieten-feta burgers op flatbread

Bieten feta burgers op flatbread | simoneskitchen.nl

Bieten-feta burgers

Wil je dit weekend eens iets anders maken voor de lunch probeer dan vooral deze lekkere bieten-feta burgers eens te maken. Ze zijn snel klaar want je mixt gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine (lukt ook met een staafmixer) en je hebt de mix voor de burgers klaar.

Met zorg behandelen

Net als de meeste vega burgers vallen ze iets sneller uit elkaar dan een vleesburger dus je houdt ze het beste zo klein mogelijk en bak ze niet te hard. Omdraaien met beleid. Je zou ze overigens ook kunnen bakken in de oven. Door de feta heb je amper extra zout nodig, maar je kunt de mix even proeven voor je het gaat bakken. Of bak eerst een klein proefballetje en voeg eventueel zout en peper naar behoefte toe.

Bieten-feta burgers | simoneskitchen.nl

Als ik ze zo bekijk lijken ze eigenlijk qua vorm en grootte meer op falafel dan op burgers maar ach dat mag de pret niet drukken. Hou jij van een lekkere vega burger probeer dan ook eens deze zoete aardappelburgers, die in de oven worden gebakken.

Kleine feta en bieten burgertjes

Ingredienten:

  • 200 gr gekookte bietjes
  • 200 gr feta
  • 3 lente-ui
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 grote eieren
  • 100 gr paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 el tahini
  • 4-6 platbrood
  • serveren met bietenblad, munt en dille

Bereiding:

  1. Doe de biet, feta, lenteui, dille, munt, de eieren en het paneermeel in de kom van de keukenmachine. Draai dit tot een pasta. Het hoeft niet heel fijn gemalen te zijn.
  2. Vorm dit tot ongeveer 18 kleine burgertjes. Ze vallen vrij snel uit elkaar dus als je ze klein houdt blijft het beter bij elkaar zitten. Die van mij waren net wat groter dan falafel.
  3. Zet ze even in de koeling om iets steviger te worden voor je ze gaat bakken.
  4. Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de tahini.
  5. Verhit een koekenpan met wat van de olijfolie en bak de burgertjes niet al te hard tot ze goudbruin zijn, draai voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant.
  6. Serveer ze op platbrood (Ik gebruikte Libanees platbrood) en besmeer dit royaal met de yoghurt-tahini mix. Leg er wat bietenblad op, wat dille en munt en daarop de burgertjes.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.