Bieten feta burgers op flatbread | simoneskitchen.nl

Bieten-feta burgers

Wil je dit weekend eens iets anders maken voor de lunch probeer dan vooral deze lekkere bieten-feta burgers eens te maken. Ze zijn snel klaar want je mixt gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine (lukt ook met een staafmixer) en je hebt de mix voor de burgers klaar.

Met zorg behandelen

Net als de meeste vega burgers vallen ze iets sneller uit elkaar dan een vleesburger dus je houdt ze het beste zo klein mogelijk en bak ze niet te hard. Omdraaien met beleid. Je zou ze overigens ook kunnen bakken in de oven. Door de feta heb je amper extra zout nodig, maar je kunt de mix even proeven voor je het gaat bakken. Of bak eerst een klein proefballetje en voeg eventueel zout en peper naar behoefte toe.

Bieten-feta burgers | simoneskitchen.nl

Als ik ze zo bekijk lijken ze eigenlijk qua vorm en grootte meer op falafel dan op burgers maar ach dat mag de pret niet drukken. Hou jij van een lekkere vega burger probeer dan ook eens deze zoete aardappelburgers, die in de oven worden gebakken.

Bieten feta burgers op flatbread | simoneskitchen.nl

Kleine feta en bieten burgertjes

Nog geen review

Dit recept maakt ongeveer 18 kleine mini burgertjes
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr bietjes gekookt
  • 200 gr feta
  • 3 lente-ui
  • 2 el dille fijngehakt
  • 2 el munt fijngehakt
  • 2 eieren groot
  • 100 gr paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 el tahini
  • 4-6 platbrood
  • serveren met bietenblad munt en dille

  • Doe de biet, feta, lenteui, dille, munt, de eieren en het paneermeel in de kom van de keukenmachine. Draai dit tot een pasta. Het hoeft niet heel fijn gemalen te zijn.
  • Vorm dit tot ongeveer 18 kleine burgertjes. Ze vallen vrij snel uit elkaar dus als je ze klein houdt blijft het beter bij elkaar zitten. Die van mij waren net wat groter dan falafel.
  • Zet ze even in de koeling om iets steviger te worden voor je ze gaat bakken.
  • Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de tahini.
  • Verhit een koekenpan met wat van de olijfolie en bak de burgertjes niet al te hard tot ze goudbruin zijn, draai voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant.
  • Serveer ze op platbrood (Ik gebruikte Libanees platbrood) en besmeer dit royaal met de yoghurt-tahini mix. Leg er wat bietenblad op, wat dille en munt en daarop de burgertjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 523kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 24g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 129mg | Natrium: 1053mg | Kalium: 414mg | Vezels: 4g | Suiker: 9g | Vitamine A: 590IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 445mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.